A régi időket idézi az új Nokia mobil

Hirdetés

Mióta a Nokia eladta a mobilos részleget a Microsoftnak, már nem lehet a finnek nevével fémjelzett okostelefonokat látni (legalábbis így lesz ez a jövő év végéig). Hagyományos kialakítású mobilokat azonban igen, most pedig újra felbukkant egy ilyen készülék, melyből két kártyás változat is piacra kerül. A Nokia 222 a régi kor emlékeit frissíti fel, és 37 dollárba, vagyis átszámolva körülbelül 10 ezer forintba kerül.


[+]

Az újdonság fedélzetén a Series 30+ platform teljesít szolgálatot, a kijelző 2,4 hüvelykes és QVGA felbontású, ami manapság nagyon aprónak tűnik, de egy Opera Mini futtatására igazából még ez is elég. Természetesen sem 4G, sem WiFi nincs a telefonban, ellenben a 2G/EDGE hálózatokat már támogatja, amiből az előre telepített Facebook, a Twitter, a Messenger, a GroupMe programok tudnak profitálni. A fájlküldésben a Bluetooth-t használó SLAM nyújt segítséget.


[+]

A készülék adattárolója microSD kártyával bővíthető (maximum 32 GB-ig), van FM-rádió és MP3 lejátszó, kikapcsolt kijelző esetén 50 óra zenelejátszást bír az akkumulátor. A hátlapon egy 2 megapixeles kamera található, ami ledes villanót kapott, és 320 x 240 pixelben tud videót felvenni. A Nokia 222 és 222 Dual SIM szeptembertől lesz megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • LG G4c - nem lesz rá büszke a testvére

    A dél-koreaiak idei csúcsmodelljéhez sajnos egyáltalán nem ér fel kistestvére, sem az 5 hüvelykes kijelző, sem a Snapdragon 410 SoC, és sem az árazás nem üdvözítendő.

  • Alcatel OneTouch Idol 3 (5.5) - körhinta

    A vállalat újdonságának nagyobbik változata nem csak képernyőméretben és felbontásban különbözik, hanem hardveres téren is, a dizájn viszont szerencsére megmaradt.

  • Microsoft Lumia 535 Dual SIM - egy új remény

    Tesztalanyunk az első olyan okostelefon, mely már a redmondi cég égisze alól került ki, az alsó kategóriába szánták, qHD IPS kijelző, 5 megapixeles kamera és Snapdragon 200 jellemzi.

  • Nokia 225 Dual SIM - hagyományokat követ

    Még mindig a Nokia az, aki a legtöbbet foglalkozik a hagyományos készülékekkel, teszalanyunk egy nyomógombos mobil, ami kiválóan teszi a dolgát - ha nincs sok elvárásunk.

Hirdetés