Jövőre érkezhetnek az új Nokia okostelefonok

A Nokia mobilos részlegének eladása tavaly befejeződött, az új Lumiák pedig Microsoft logóval jelennek meg, ilyen lehet a 940-es csúcskészülék is, és ilyen volt a Lumia 535, aminek bejelentése után 12 nappal, nem kis meglepetésre, máris érkezett egy androidos Nokia mobileszköz, az N1 tablet. Mivel sokat pletykáltak és találgattak egy új Nokia okostelefon megjelenéséről is, ám a microsoftos szerződés szerint ilyen készülék egyelőre nem jelenhet meg, a finnek tagadták, hogy új okostelefon gyártásán vagy értékesítésén dolgoznának. A kulcs a két dőlt betűs szón van: a Nokia új üzleti modelljében, amely az N1 táblagéppel már bemutatkozott, a finnek csak a dizájnért, a logóért és az N1 esetében a Z Launcherért felelnek, a gyártást, a marketinget és az értékesítést pedig egy licencpartner végzi, a tablet esetében a tajvani Foxconn.

Először ismerte el Rajeev Suri, hogy érkezhetnek a jövőben Nokia márkás okostelefonok
Először ismerte el Rajeev Suri, hogy érkezhetnek a jövőben Nokia márkás okostelefonok (forrás: Manager Magazin) [+]

A német Manager Magazinnak adott interjújában Rajeev Suri, a Nokia vezérigazgatója most először ismerte el, hogy új okostelefonok is érkezhetnek Nokia logóval, persze csakis 2016 első felét követően, hiszen addig megköti a kezüket a microsoftos szerződés. "Körbenézünk a piacon, hogy alkalmas partereket találjunk" – célzott Suri arra a licencszerződésre, amely a Nokia N1-et is életre hívta. Nyilván a jövő év második fele odébb van még, így talán az sem dőlt el, hogy melyik partner(ek)kel térhetnek vissza az okostelefonok világába, mindenesetre a Nokiát már kapcsolatba hozták a feltörekvő kínai Meizuval, amelynek a Xiaomihoz hasonlóan hamarosan nemzetközi ambíciói lehetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N1 - tizenkét szűk nap

    A Nokia gondolt egy kövéret, és bár mobileszközparkjától megszabadult, tudását a Foxconnal karöltve egy nyolchüvelykes androidos táblagép formájában kamatoztatja.

  • Alkalmazásbemutató: Nokia Z Launcher

    A Nokia N1 táblagépet a Mobilarena TV adásában már bemutattuk, most pedig az N1-en is futó és bármely androidos eszközre telepíthető Z Launchert vesszük górcső alá.

  • Mobilarena TV: No ki a mai vendég?

    Megsúgjuk: nem egy személy, hanem egy táblagép. Egy androidos Nokia táblagép, mert 12 nappal az első Microsoft Lumia készülék bejelentése után a finnek egy ilyen kütyüvel válaszoltak.

  • Kínán kívül a Nokia N1

    A Foxconn üzemeiben gyártott, Nokia logós táblagép elhagyta a Kínai Népköztársaság határait. A tajvani az első "külföldi" piac, ahol kapható lesz.

Hirdetés