Mobilarena TV: No ki a mai vendég?

Egy kis technikai hiba után kivételes módon hétfő helyett kedden este 6 órakor tartjuk meg a MobilArena TV heti első adását.

2014 végén úgy tűnt, hogy a Nokia egy időre vagy végleg kivonulhat a mobilpiacról, legyen szó hagyományos vagy okostelefonról, esetleg táblagépről, hiszen mobilos részlegüket eladták a Microsoftnak. Aztán két héttel a számunkra is furának ható, Microsoft logós Lumia 535 megjelenése után robbantottak a finnek: bejelentették remekül árazott nyolchüvelykes táblagépüket gyors Intel Atom SoC-vel, nagy ("retina") felbontással, fémházzal és Android 5.0 Lollipoppal a fedélzeten.

Persze az, hogy az N1 mennyire Nokia táblagép, vitatható, hiszen a készülék gyártásáért, marketingjéért és javításáért egy licenszpartner, a tajvani Foxconn felel, éppen ezért Ázsián kívül fél évvel a megjelenés után még mindig nem érhető el a masina, de állítólag előbb-utóbb (hivatalos formában) ellátogat az öreg kontinensre. Este hat órakor kicsit részletesebben is beszélünk arról, hogy mit jelenthet a Nokia androidos nyitása, no és persze a készüléket is kivesézzük.

Azóta történt

Előzmények

  • Kínán kívül a Nokia N1

    A Foxconn üzemeiben gyártott, Nokia logós táblagép elhagyta a Kínai Népköztársaság határait. A tajvani az első "külföldi" piac, ahol kapható lesz.

  • MWC 2015: Kezünkben a Nokia N1

    A Foxconn által gyártott androidos táblagép Ázsiában már elstartolt, a Nokia munkatársa pedig erősen célzott arra, hogy valamikor az öreg kontinensen is kapható lesz.

  • Két hét múlva elstartolhat a Nokia táblagépe

    Az Android Lollipopot futtató Nokia N1 friss lapértesülések szerint már január 7-én megvásárolható lesz Kínában.