IFA 2016: Két új fülhallgatóval és egy hordozható erősítővel készül RHA

Három termékkel érkezik a hordozható audióval foglalkozó RHA a berlini kiállításra, két fülhallgatót és egy fejhallgató-erősítőt mutatnak be. A fülhallgatók közül a CL750 lesz a költséghatékonyabb megoldás, szimpla dinamikus meghajtója alapján nem hangzana túl különlegesnek, de a 16- 45 000 Hz-es frekvenciaátvitel ritkaságnak számít, és a 150 Ohm-os impedancia sem mondható hétköznapinak. A 86 dB-s érzékenység ismeretében az tűnik a legnagyobb kérdésnek, hogy egy hagyományos okostelefon mennyire lesz képes meghajtani, a gyártó szerint ajánlott erősítőt használni hozzá. A különleges specifikációkon kívül nagyon hasonlít egy MA750i-re a formája, fül mögötti kábelvezetés és acél fülhallgatóház jellemzi, a 11 pár szilikon és 1 pár szivacs illeszték továbbra is dicséretes, így szinte mindenki megtalálja a hozzá illő darabot a gyári pakkban.

Az RHA jellegzetes formavilága a CL750-re is jellemző.
Az RHA jellegzetes formavilága a CL750-re is jellemző.

Fülhallgatók közt új csúcsmodellként mutatkozik be a CL1 Ceramic, ami az RHA első, kettős meghajtóval rendelkező hangkeltője, de nem a hagyományos módon, armatúrával oldják meg a magas hangok megjelenítését, hanem a dinamikus meghajtó mellett egy úgynevezett lapmembrános magassugárzót vetnek be, ezek együttműködéséről a sajtótájékoztatón remélhetőleg többet is megtudunk. Egyelőre csak az a biztos, hogy a 16 - 45000 Hz-es frekvenciaátvitel ennél adott, illetve a 150 Ohm-os impedancia is borítékolható. A háza is különleges, igyekeztek a rezonanciáját minimálisra csökkenteni, ennek érdekében kerámia kompozitból fröccsöntve készül a borítása. A fül mögött vezetett kábel cserélhető, 3,5 és 6,25 milliméteres csatlakozóval rendelkező vezeték is várható a dobozába a 11 + 1 pár illesztéken, a csíptetőn, a törlőkendőn és a védőtokon kívül.

A CL1 Ceramic különlegessége a kettős meghajtó.
A CL1 Ceramic különlegessége a kettős meghajtó.

A Dacamp L1-et valószínűleg nem véletlenül egyszerre mutatják be a két fülhallgatóval. A digital-analóg konverter és fejhallgató-erősítő párosítása jó eséllyel szükséges lesz ahhoz, hogy a hangkeltők megmutassák tényleges tudásukat. Az L1 csatornánkénti DAC-kal és erősítővel bír, beszállítójuk az ESS Sabre volt, akiket már az LG mobilok kapcsán ismerhet a mobilos világ. Az ES9018K2M akár 32-bites, 384 kHz-es PCM és 11,2 MHz-es DSD-ket is natívan támogat, számos bemeneti és kimeneti csatlakozója van, mobillal és asztali rendszerekkel egyaránt képes lesz együttműködni. Potméterrel szabályozhatjuk az előerősítést, illetve a mélyek és a magasak kiemelését is, a beépített 4000 mAh kapacitású akkumulátorával pedig szükség esetén akár a mobilunkat is feltölthetjük.

A Dacamp L1 asztali és mobil fejhallgató-erősítőként is működik.
A Dacamp L1 asztali és mobil fejhallgató-erősítőként is működik.

Természetesen az RHA ezekre a termékekre is három év garanciát fog adni, hazánkban várhatóan októbertől lehet majd az újdonságokat megvásárolni, áruk viszont még ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RHA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés