IFA 2015: Tekertünk egyet a Gear S2-n

Hirdetés

A Samsung már az IFA kiállítás előtt leleplezte legújabb okosóráját, a Gear S2-t. Megtapogatni viszont csak Berlinben lehetett először, amit természetesen mi a legnagyobb örömmel meg is tettünk. A készülék kétféle változatban kerül piacra, van egy mondhatni sima, és van egy classic verzió, a kettő között anyaghasználatban van a legnagyobb különbség, hiszen ameddig az egyik műanyag, addig a másik fém és bőr szíjjal kerül forgalomba.

Samsung Gear S2
[+]

A szoftverfelület szerepét a Samsung egyedi Tizen operációs rendszere látja el, ami az 1,2 hüvelykes, 360 x 360 pixel felbontású Super-AMOLED körül lévő keret tekergetésével is vezérelhető. A hátlapon van pulzusszámmérő, emellett a WiFi, a Bluetooth és az NFC sem maradt ki a repertoárból, plusz lesz 3G-s modell, amiben nem csak e-SIM, hanem állítólag GPS is lesz. Hardver terén sincs különbség: 1 GHz-es kétmagos processzor, 512 MB RAM és 4 GB adattároló jellemzi a termékeket.

Méreteket tekintve 42,3 x 49,8 x 11,4 milliméteres és 47 grammról beszélhetünk a sima verzió esetén, a classic 39,9 x 43,6 x 11,4 milliméteres és 42 gramm tömegű, ezek 250 mAh-s teleppel bírnak, az előbb említett 3G-s termék pedig 44 x 51,8 x 14,3 milliméteres dimenziókkal, 51 grammal és 300 mAh-s teleppel hívja fel magára a figyelmet.

További képek:

Samsung Gear S2
[+]

Samsung Gear S2
[+]

Samsung Gear S2
[+]

Samsung Gear S2
[+]

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • Egyelőre nem érkezik 3G-s Gear S2 Európába

    Az öreg kontinensen 349 eurót kérhetnek el a hagyományos Samsung Gear S2-ért, és 399 eurót a Gear S2 Classicért.

  • BLOCKS, az első moduláris okosóra

    Október 13-tól a Kickstarteren debütál az az új okoskütyü, ami a hordható eszközök új világát hozhatja el, az eszköz ráadásul iOS-sel és Androiddal is együttműködne.

  • Mobilarena TV: Tekerd meg és táncolj!

    A Samsung Gear S folytatása immáron egy kerek kijelzős okosóra, ám nem az AMOLED megjelenítőpanel, hanem a körülötte futó tekerőgyűrű az igazán frappáns újítás, ami kikövezheti az utat a kategória új generációinak.

  • Samsung Gear S2 - egy gyűrű mind felett

    Öt perc használat és kiderül: a kijelzőt körbevevő lünettájával jó irányba mozdította el a Samsung az okosóra piacot. Vajon a Tizen OS és persze a hozzá kapcsolódó fejlesztői közösség is felnő a feladathoz?

Előzmények

Hirdetés