Egyelőre nem érkezik 3G-s Gear S2 Európába

Mutatós és remekül kezelhető okosórákról rántotta le a leplet pár napja a Samsung, amelyeket élőben is ki tudtunk próbálni a berlini IFA-n. A kerek óralapos Gear S2 és Gear S2 Classic Tizent futtat és bármely 4.4-es vagy újabb Androidot futtató készülékkel kompatibilis (ha az legalább másfél gigabájt RAM-mal rendelkezik), és van egy igen hasznos különlegessége: a kijelző szélén lévő gyűrű tekerésével is lehet kezelni a két gombbal és érintőpanellel felvértezett eszközt.

Első körben Dél-Korea és az Egyesült Államok részesül a sportosabb küllemű Gear S2-ből és az elegánsabb megjelenésű Gear S2 Classicból. Az USA-ban október 2-án lehet először leemelni a polcokról a két variánst, az előbbit 349, az utóbbit pedig 399 dollárért. Elérhető lesz ezek 3G-s változata is, valamivel drágábban. Az európai megjelenés időpontja és árai még nem hivatalosak (október vége és a 349, illetve 399 euró többször is elhangzott), mindenesetre a Samsung brit munkatársa szolgált egy kellemetlen hírrel: a 3G-s variáns egyelőre nem látogat el az öreg kontinensre.

Samsung Gear S2
[+]

Conor Pierce elmondta: egyelőre csak az USA és a koreai belpiacon lesz elérhető a mobilhálózatra felkapcsolódó Gear S2, ennek az oka a Wearable szerint pedig a készülékben található e-SIM lehet. A Gear S2 ugyanis már nem fogad be (nano)SIM kártyát, ehelyett a beépített e-SIM-et a szolgáltató programozhatja saját hálózatára, csakhogy ez Európában még nem elterjedt szokás. Bár a 3G hiánya talán nem akkora érvágás a legtöbbeknek, GPS azonban csak ebben a változatban található, a „sima” kiszereléssel tehát le kell mondani az egyik legfontosabb fitnesz funkcióról. A GPS ugyanis lehetővé teszi futásnál vagy egyéb mozgásnál az útvonal, a távolságok és a sebesség pontos rögzítését a telefon cipelése és GPS-ének használata nélkül. A pontos európai árak és megjelenés a jövő héten derül ki, ekkor talán a 3G-s variánsról is kiderül további információ, legyen szó jó, vagy rossz hírről.

Azóta történt

Előzmények

  • IFA 2015: Tekertünk egyet a Gear S2-n

    A Samsung legújabb, kétmagos processzor által hajtott, Tizen operációs rendszert futtató okosóráját az IFA kiállításon már meg lehetett nyomkodni, meg is tettük.

  • A Gear S2-ből is két variáns lesz?

    Két, különböző kódjelű Samsung okosóra is ellátogatott az FCC-hez, és külföldi sajtóértesülések a készüléknevet is tudni vélik: a Berlini IFA-n bemutatkozhat a Samsung Gear S2 és Gear S2 Classic.

Hirdetés