Bemutatkozott a Samsung Gear S2

Az utóbbi hetekben nagyon sok hír látott napvilágot a Samsung kerek előlapos okosórájáról, amikor pedig a gyártó leleplezte a Galaxy Note5-öt és a Galaxy S6 edge+-t, akkor már az eseményen is utaltak arra, hogy a berlini IFA kiállításon még több információt közölnek majd az eszközről. Nos, a bemutatóra nem kellett sokáig várni, a mai napon ugyanis napvilágot látott a Gear S2, ami Tizen operációs rendszert futtat. A kijelző körül jobbra-balra tekerhető lett a keret, nem maradtak el home és vissza gombok, maga a szerkezet pedig IP68-as védettséget kapott. Kétféle változatban lesz elérhető: Gear S2 és Gear S2 classic.

Bemutatkozott a Samsung Gear S2
[+]

Színek tekintetében a sima modell esetén a fekete ugyanilyen, a szürke pedig fehér árnyalatú szilikon szíjat kapott, a classicnál viszont annyi a különbség, hogy a szíj már bőrből készült. Az energiaellátást egy 250 mAh-s akkumulátor végzi, ami a gyártó szerint 2-3 napos üzemidőt biztosít.

Bemutatkozott a Samsung Gear S2
[+]

A specifikációkat illetően a Gear S2 szíve egy 1 GHz-es kétmagos processzor, amihez 512 MB RAM társul. Az adattároló mérete 4 GB-os, ez már mondhatni standard méret ezeknél az eszközöknél. A kijelző 1,2 hüvelykes, teljesen kerek, nincs levágás az alján. A Super-AMOLED panelen élénk színfelhozatal és 360 x 360 pixel jelenik meg, utóbbi 302 ppi-s képsűrűséget jelent. A hátlapon egy pulzusszámmérő található.

Bemutatkozott a Samsung Gear S2

A Samsung újdonságában 802.11b/g/n-es WiFi, Bluetooth 4.1 és NFC is fellelhető, a 3G-s változatot pedig e-SIM-mel szerelték fel. A Gear S2 dimenzióit illetően 42,3 x 49,8 x 11,4 milliméteres és 47 grammos, a classic pedig 39,9 x 43,6 x 11,4 milliméteres és 42 gramm tömegű. Még ettől is különbözik az említett 3G-s termék, ami 44 x 51,8 x 14,3 milliméteres méretekkel, 51 grammal és 300 mAh-s teleppel hívja fel magára a figyelmet. Az árról minden bizonnyal majd Berlinben tudunk meg többet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés