IFA 2015: Megnéztük az Oaxis fitnesz karkötőjét

Az Oaxis egy igencsak feltörekvő szingapúri cég, melynek Star.21 névre hallgató aktivitásmérője már nálunk is lett tesztelésen. A vállalatnál viszont nincs megállás, a Showstoppers eseményén közelebbről is sikerült megcsodálnunk terméküket, az O2 Finess Band okoskarkötőt.


[+]

A 270 x 25 x 13 milliméteres és 40 grammos eszköz több érdekességet tartogat. A 150 mAh-s akkumulátorral a sport változatnál 6-8 óra, a normál variánsnál pedig 30 napos készenléti időt biztosít. Mindkettő modellre jellemző, hogy tölthető microUSB kábellel, és rendelkezik Bluetooth 4.0 LE chippel. A támogatott operációs rendszerek közé az Android 4.3+ és az iOS 7.0+ tartozik, sajnos Windows Phone-nal nem kompatibilis. A több színben elérhető szíj speciális anyagból készült, ami képes átengedni a bőr által kibocsátott párát, így elvileg nem izzad rá a kezünkre.


[+]

Egy egyszerű, több színben világító kijelző található az kiegészítő elején, hátulján pedig egy pulzusmérő látható, ami valós időben képes méréseket végezni. A nappali és az éjszakai, azaz alvó mód között automatikusan vált a szoftver, ezáltal sokkal precízebb eredményekkel tud szolgálni. Van még egyébként sport funkció is, ami figyeli a mozgásokat, monitorozza a szívritmus alakulását, ennek köszönhetően pontosabb edzésterveket tud létrehozni a program, az intenzitást több színű ledekkel jelzi a cucc, a zöld jelenti az aerobik szintet, a piros pedig a zsírégetés időszakát. Van csendes ébresztés, ilyenkor rezeg a karkötő, hogy a körülöttünk lévőket ne ébressze fel. Nem maradt el a játékos mód, ami lényegében arra jó, hogy másokkal tudjunk küzdeni, ez is motiválja az embereket a minél több mozgásban.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Előzmények

Hirdetés