Hirdetés

Hivatalos az IQOO 120 wattos gyorstöltője

Igaz, hogy az Oppo 125 wattot ígért szerdára, az IQOO váratlanul beelőzte a 120 wattos technológia hivatalos bemutatásával.

Drasztikusan megugrott a maximum töltésteljesítmény az utóbbi időben, a leggyorsabb, működő, kereskedelmi forgalomban elérhető megoldás viszont még mindig 65 watt az Oppotól. Ezt szándékozik a gyártó két nap múlva majdnem megduplázni, konkrétan 125 wattos teljesítménnyel, ami valószínűleg rekord lesz, hiába előzte be ma őket az IQOO 120 wattal. A technológiát tavaly a Vivo demózta, az első készülék pedig augusztusban érkezhet, ezek szerint a gyártó almárkájának égisze alatt.


[+]

Az IQOO megoldása nem egyedülálló, csak felnyomták a teljesítményt 120 wattra. A készülékbe két 2000 mAh-s telep kerül, az adapter 20 volt feszültség mellett 6 amper áramerősséget ad le, a töltésvezérlő oszt-szoroz, a feszültséget 10 voltra mérsékli, míg az áramerősséget 12 amperig tolja, a 120 wattból pedig mindkét telep 5 volton 12 ampert vesz fel. Ez az első 5 percben 50%-os töltöttséget eredményez, majd további 10 perc alatt teljesen feltölti a mindkét cellatömböt. A 120 wattos töltést kezelő telefonok folyadékhűtést is kapnak a biztonság kedvéért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés