Hardverfrissítést kapott a Hisense A2

Az idei MWC-n bemutatott Hisense A2 a visszafogott, mondhatni középszerű hardver ellenére is érdekes képződmény volt a kissé ismertebb YotaPhone megoldásával megegyező, másodlagos kijelzőjével. A Hisense készüléke egyébként hamarabb került piacra, mint az orosz modell, ráadásul szolidabb teljesítménnyel, de tökéletesen megegyező formában, feltehetően a Hisense készíti a YotaPhone alapjait is. A mostani ráncfelvarrással viszont lényegében előállítottak egy YotaPhone 3-at, csak Hisense van ráírva.


[+]

Ez tehát azt jelenti, hogy az A2 Snapdragon 430-as szettjét a jóval potensebb, 14 nanométeres, maximum 2 GHz-re skálázott magokkal operáló Snapdragon 625-re cserélték, a memóriakiosztás meg eleve korrekt volt, tehát maradt a 4 GB operatív memória és a 64 GB belső tárhely. Ami eltérés a két készülék, illetve az A2 Pro és az alapmodell között, a egyrészt az ujjlenyomat-olvasó helye, amit a Hisense az oldalkereten szeret tudni a bekapcsológombba építve, illetve a kamerakiosztás, ami az A2 Pro esetében szelfihangsúlyosan változott. Előre 16 megapixeles szenzort, míg hátra 13 megapixeles kamerát pakoltak.

Hisense A2
Hisense A2 [+]

Az 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású AMOLED panel és az 5,2 hüvelykes, szuper-alacsony fogyaztású, érintőtartománnyal kiegészített e-ink panel maradt, ahogy a 3090 mAh-s telep is. Az áráról egyelőre nincsenek információk, noha az értékesítés holnap kezdődik. A Hisense A2 2600 jüan körül került forgalomba, ami nagyjából 102 ezer forint, a YotaPhone 3 4/64 GB-os verziója pedig 360 dollár volt, ami alig több, mint 93 ezer forint. Feltehetően ebben a nagyságrendben érdemes kalkulálni.

Azóta történt

Előzmények

  • Hivatalos a YotaPhone 3

    Az orosz gyártó másodlagos e-ink kijelzővel szerelt készülékének harmadik generációja is bemutatkozott.

  • MWC 2017: Kihívója akadt a YotaPhone-nak

    Elöl és hátul is van a Hisense új telefonjának megjelenítője, megnéztük, mire használja az A2 a másodlagos, monokróm e-ink panelt.

  • YotaPhone 2 - nagy orosz forradalom

    Teljesen egyedi és roppant ötletes volt az előző Yotaphone is, de akadtak bőven hibái. A második generáció rengeteget javult, de még mindig nem tökéletes.

Hirdetés