Extra olcsó Coolpad érkezett

A Cool 12A Kínában, 30 ezer forint alatt debütált, elfogadható hardverrel.

Megfordult néhány Coolpad a tesztasztalunkon, aztán elmaradoztak a márka itthon elérhető kellékei, pedig Ázsiában a brand él és virul – legutóbb a Cool10 hallatott magáról. Most pedig a Cool 12A kér szót 26 ezer forintnak megfelelő jüanért, és manapság elég ritka az ennyire kedvező árfekvésű telefon. Ennek többek között a megnövelt képernyőméret és kameraszám az oka, és azért manapság a fröccsentett műanyagból összetákolt ház helyett is egész korrekt összeszereléssel szoktak a telefonok indítani. A Cool 12A mindezt 600 jüanért próbálja megvalósítani, 6,3"-es HD panellel, 720 x 1560 pixel felbontáson, illetve apró, 8 megapixeles kameracseppel.

[+]

A renderképek meglehetősen előnyös képernyőarányt sejtetnek, persze rutinos olvasóink tudják jól, hogy gyakran füllentenek a kávák valós méretét illetően. Akárhogy is: a négymagos Unisoc Tiger T310 SoC egy Cortex-A75 és három Cortex-A55 maggal kellő lóerőt biztosít az alapműveletekhez, ennyiért a 4 GB RAM és a 64 GB-os, bővíthető tároló pedig bőven elvárások felett teljesít. Előnyös az USB-C port is a microUSB helyett és akkor már a jack kimenet és az FM-rádió is megvan. Az akkumulátor 4000 mAh-s. Hátul a négyelemes kamerarendszer szemre három optikát rejt, de igazából csak kettőt pakoltak oda, amiből a 16 megapixeles igazán értelmezhető, a másik a portrékbe segít be. A sort a LED villanó zárja.

Előzmények

  • Cool neve van a Coolpad COOL10-nak

    Azt viszont nem árulja le a gyártó, hogy az amerikai rapper áldását adta-e a névre.

  • Coolpad Modena 2 - városfejlesztési osztály

    Modena szép hely, és szép a róla elnevezett, másodgenerációs Coolpad phablet is, ami kamerában ugyan előrelépett, üzemidőben és lóerőben viszont karcsú maradt.

  • Coolpad Max - kettő az egyben

    A Coolpad csúcstámadást kísérel meg a Coolpad Max képében. Az alaptábort az erős konkurencia ellenére is jó eséllyel beveheti az alkalmazott biztonsági protokollal, és a körítés is teljesen rendben van.

Hirdetés