Hirdetés

Ez a Huawei Mate 30 Pro?

Az első hivatalosnak tűnő renderképek duplán aláhúzzák a hátlapi kamerarendszer hangsúlyosságát, de az előlap is ígéretes.

Egy hónapon belül elstartolhat a Mate 30 család, és a Pro változat már nem csak a pletykák szerint ígérkezik ütősnek: felbukkant az első, hivatalosnak tűnő renderkép, egy hivatalosnak tűnő poszteren. Kétségtelenül a kör alakú panelen elhelyezett kameranégyes vonzza leginkább a tekintetet, amely immáron két méretes szenzornak is helyet hagyhat. Az egyik 1/1,5"-es lehet normál, a másik 1/1,7"-es ultraszéles látószögű, mozis optikával, egyaránt 40 megapixeles szenzorral. A harmadik elem esélyesen egy 5x-ös zoomegység lesz, noha a képen nem látszik egyértelműen, melyik volna a periszkópos rendszer. A negyedik optika mögött pedig 3D ToF kamera kaphat helyet, igaz: ahhoz képest még a legkisebb egység is elég méretesnek tűnik.


(forrás: Weibo)

Az előlapon ugyan maradhat a Mate 20 Pro esetében felbukkant noccs, ám ezúttal három kamerára emlékeztető elem pillantható meg, és nulla beszédhangszóró – a P30 Pro ezt ugyebár képernyő rezgetéses megoldásra cserélte. A renderről ugyan nem derül ki, ám a panel alján szinte biztosan ott figyel majd az ujjlenyomat-olvasó. Apropó képernyő: az eddigi pletykáknak megfelelően valóban roppant mód lekanyarodik a képen látható kijelző széle, amitől a gombok a hátlap felé terelődhetnek. Hátul egyébként a LED villanó társaságában mintha még Xenon vaku is lenne. A poszterről egyébként még a Kirin 990 SoC szöveg is leolvasható – nem mintha ettől még ne lehetne a Weibón felbukkant anyag ügyes hamisítvány. Bár éppenséggel akár ilyen forma is rejtőzhet a metróra szállt Mate 30 Pro takarótokja mögött.

Azóta történt

Előzmények

  • Metróra szállt a Mate 30

    A közelgő Huawei csúcskészülék csúcsváltozata bukhatott le a kínai tömegközlekedésen.

  • Szeptember 19-én mutatkozik be a Mate 30 család

    A Kirin 990 SoC is ekkor érkezhet Európába, ha hinni lehet Dr. Wang Chenglu Huawei elnök szavainak.

Hirdetés