Boltokban a Lumia 625

A globális telefongyártók számára komoly fejtörést okoz a hatalmas méretű kijelzővel szerelt „filléres” ázsiai modellek áradata, melyek műszaki felszereltség terén ugyan csak az alsó-középmezőnybe tartoznak, de a méretes megjelenítő így is sokak számára döntő tényező. A piaci trendekkel és a vásárlói igényekkel szembefordulni azonban értelmetlen lenne, így a Samsung után a Nokia is beszállt a túlméretes alapmodellek versenyébe. A 4,7 hüvelykes, 480 x 800 képpontos megjelenítővel szerelt Lumia 625 elsőként a francia Orange kínálatában bukkant fel az egyeurós mobilok között, de Franciaországban már kártyafüggetlenül is megvásárolható 289,90 eurós, vagyis nagyjából 86 000 forintos áron. A Windows Phone 8 „Amber” operációs rendszert futtató Lumia 625 a hatalmas kijelzőtől eltekintve egy átlagos, kiegyensúlyozott 4G okostelefonnak tűnik, hiszen Full HD videók rögzítésére alkalmas, LED villanóval ellátott 5 megapixeles fő és VGA másodlagos kamerát, LTE és HSPA+ hálózati támogatást, GPS, WLAN és Bluetooth 4.0 LE modult, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8930 processzort, Adreno 305 grafikus gyorsítót, 512 MB RAM-ot, microSDHC kártyával bővíthető 8 GB belső memóriát és 2000 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Lumia 825 – az első négymagos?

    Méretes HD kijelzővel és négymagos Snapdragon processzorral érkezik a Nokia következő felső-középkategóriás Windows Phone 8 mobilja.

  • Amber frissítés minden WP8 Lumiára

    A finn gyártó valamennyi Windows Phone 8 modelljére elérhetővé teszi az Amber nevű szoftverfrissítését, ám néhány esetben korlátozásokra kell számítani.

  • Sajtóképen a Lumia 525

    Ezúttal a Facebook oldalon terjedt futótűzként a "Glee" első hivatalosnak tűnő sajtófotója.

  • Bemutatkozott a Lumia 525

    Megérkezett a Lumia 520 kétszeres mennyiségű operatív memóriával és Bluetooth LE támogatással rendelkező utódja.

Előzmények

Hirdetés