Bemutatkozott a Vivo X5Pro

Bemutatta legújabb készülékét a Vivo, amiről már nagyon sok pletyka napvilágot látott az elmúlt hetekben, volt már szó retinaszkennerről és különféle anyaghasználatról is. Az 147,9 × 73,45 × 6,44 milliméteres méretekkel rendelkező X5Pro a vállalat csúcskészülékének számít, ám hardveresen azért nem éri el a legjobbak szintjét, bár rendelkezik egy-két különlegességgel.

Vivo X5Pro

Az előlapon egy 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású Super-AMOLED panel kapott helyet, a megjelenítő védelméről a szélek felé kicsit lekerekített Gorilla Glass üveg gondoskodik. A keret fémből készült, így igen minőségi hatást kelt a masina, bár azért hasonlít a Samsung Galaxy S6-ra és az iPhone 6-ra. A burkolat alatt egy 1,7 GHz-es, nyolcmagos processzorral ellátott, 64 bites Snapdragon 615 SoC duruzsol, a microSD-vel bővíthető 16 GB-os belső tárhely mellett pedig 2 GB RAM-ot szereltek a telefonba.

Vivo X5Pro

Az X5Pro hátulján egy F/2.0 rekeszértékkel rendelkező 13 megapixeles kamera található. A szelfizőknek egy 8 megapixeles szenzorra kell számítani, ami ráadásul 32 megapixeles alkotásokat is képes készíteni, nem utolsó sorban pedig szemfelismeréssel is rendelkezik, amit a telefon képernyőjének feloldására használhatunk.

Az Android Lollipopra épülő, Funtouch OS 2.1 operációs rendszert futtató masina 2300 mAh kapacitású telepet kapott, plusz nem maradt ki a duál SIM-es 4G/LTE támogatás sem. Az elérhetségről egyelőre nincs információ, az ár sincs megerősítve, de körülbelül 440 dollárba, azaz előzetes költségek nélkül átszámolva majdnem 120 ezer forintba kerül majd a mobil.

Előzmények

Hirdetés