A Huawei is belépett a VR piacra

Az MWC-n és a Veletechen is tombolt a VR láz, és lassan egyik gyártó sem engedheti meg magának, hogy kimaradjon ebből a divatból. A Huawei a P9 és a P9 Plus mellett mindenesetre nem mutatott be Londonban egy virtuális valósághoz kapcsolódó kiegészítőt. A Huawei VR leleplezését ugyanis a múlt hét végére, egy sanghaji eseményre tartogatta.

Íme a Huawei első VR szemüvege, a Huawei VR
Íme a Huawei első VR szemüvege, a Huawei VR [+]

A sencseniek virtuális valóság kiegészítője a Gear VR-ra hasonlít abban a tekintetben, hogy kijelzőként egy mobiltelefon (a P9, a P9 Plus vagy a Mate 8) szolgál, maga a műanyag szerkezet pedig a lencséket, az élességállítást, a jobb oldalon elhelyezett érintőpanelt, a vissza gombot és a hangerőbillentyűket kínálja fel, illetve a füles portját. Az említett Huawei mobilok persze nem QHD-s, hanem 1080p-s megjelenítővel rendelkeznek, ezért a képpontsűrűség jóval alacsonyabb lesz a fenti riválisénál.


[+]

A Huawei VR a TechCrunch szerint már USB-C porttal csatlakozik az okostelefonhoz, bár a Mate 8 még microUSB kábelt fogad be. A kiegészítő 95 fokos látószöget, 20 ms-os válaszidőt, 360 fokos térbeli hangot, és a megjelenéskor 4000 ingyen elérhető filmet, 40 játékot, 350 panorámaképet és 150 virtuális túrát ígér. Az árakat és a piacra kerülést a Huawei nem pontosította, így azt sem, hogy mely régiókban bukkanhat fel először a VR kiegészítő. Az viszont, hogy kihagyta a londoni bemutatót és Kínában került leleplezésre, jelezheti, hogy kezdetben Ázsia lehet az értékesítés fókusza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés