Hirdetés

Bada blog: Mi az a ChatOn?

A Samsung nemsokára megjelenő készülékeiben egy új szolgáltatással futhatunk össze, a ChatOn szócska egy ideje a koreai cég összes reklámanyagán ott figyel. Az alkalmazás előre telepítve megtalálható lesz a gyártó újabb androidos készülékein, a bada 2.0-át futtató telefonok esetében pedig a rendszer szerves részét képezi majd. De mi is az a ChatOn?

A ChatOn, mint a neve is mutatja, egy saját fejlesztésű kommunikációs szolgáltatást takar. Nagy vonalakban egy internetkapcsolat-alapú, instant messaging típusú üzenetkezelőről van szó, amelyben a sztenderd szöveges tartalmak mellett egyéb fájlokat is csatolhatunk. Elérhető a csoportos csevegés is, az aktivitásunkat pedig az interaction rank névre hallgató rangsor segítségével osztályozza a program. Szöveges üzenetek mellett naptárbejegyzések, képek, videók, hangok és névjegykártyák küldésére is lehetőség lesz, sőt, saját animációkat is létrehozhatunk majd. Az üzeneteket pedig nem csak a billentyűzet segítségével vihetjük be, a szoftver a kézírást is támogatja. Az előzményeket a telefon memóriája mellett a TRUNK névre hallgató felhőben is tárolásra kerülnek, így az összes eddigi üzenetváltásunkat elérhetjük.

A ChatOn csevegőszolgáltatás több, mint 120 országban és 62 nyelven lesz elérhető. Az alkalmazást pedig a koreai gyártó elmondása szerint az Android és bada mellett BlackBerry és iOS készülékekre is letölthetjük majd, valamint egy PC-s kliens is elérhető lesz. Nemsokára pedig megérkeznek az új generációs, bada 2.0-át futtató készülékek, így közelről is megismerhetjük a Samsung új csevegőszolgáltatását.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények