Hirdetés

Az olcsóbb Samsung tablet is drágább lesz idén

A Galaxy Tab S9 FE és Tab S9 FE+ európai árai is kiszivárogtak, 500 euró felett nyit a legolcsóbb változat.

2021-ben került utoljára piacra friss FE táblagép a Samsungtól, idén a karácsonyi időszak előtt érkezhet a Galaxy Tab S7 FE folytatása, ráadásul egyből két méretben. A Tab S9 FE és Tab S9 FE+ várhatóan egy októberi Unpacked eseményre tartogatja a két olcsóbb táblagépet, az Android 14-re épülő One UI 6-os felület bemutatásával együtt, írja a Saminsider. A két táblagép már feltűnt különböző engedélyeztetési folyamatokon, illetve teszteken, a lap pedig megszerezte az indiai és az európai árakat is az alapmodellekre vonatkozóan egy viszonteladón keresztül.

Állítólag ennyiért kezd a két új Samsung Tab S9 FE táblagép Európában
Állítólag ennyiért kezd a két új Samsung Tab S9 FE táblagép Európában (forrás: Saminsider) [+]

A Tab S9 FE lesz a kisebbik eszköz, 11 hüvelykes kijelzőt kínál majd, és a Wi-Fi modell 6/128 GB-os kiszerelésben kerül piacra 549,99 euróért, míg a 12,4”-es kijelzővel felszerelt Tab S9 FE+ már 8/128 GB-tal kezd Wi-Fi modemmel, de 749,99 eurós áron. Bár az EU-n belül eltérő adók miatt változhatnak némileg az árak, azt jól mutatják a kiszivárgott számok, hogy az elődhöz képest jelentős emelést eszközölt a Samsung, miközben a hardver maga nem feltétlenül indokolná ezt. A Tab S7 FE-ben található Qualcomm Snapdragon 750G lapkánál erősebb a Tab S9 FE modellekbe kerülő Exynos 1380, viszont alig drágább a csúcsmodellek közül a legkisebb Galaxy Tab S9, és az abban található Snapdragon 8 Gen 2 már közel sem egy liga az Exynos 1380-nal.

A Samsung Galaxy Tab S9 FE-ről és a Tab S9 FE Plusról készült renderA Samsung Galaxy Tab S9 FE-ről és a Tab S9 FE Plusról készült render A Samsung Galaxy Tab S9 FE-ről és a Tab S9 FE Plusról készült render (forrás: Android Central) [+]

Kapnak viszont az új FE táblagépek pár olyan extrát, amik az elődből hiányoztak, például állítólag kerül a bekapcsoló gombba ujjlenyomat-leolvasó szenzor, mindkét modellben sztereó hangszórók lesznek és a Plus változat egy másodlagos hátlapi kamerát is szerez. Adott lesz az FCC adatai szerint mindkét új FE táblában az S Pen érintőceruza támogatása és a csatlakoztatható billentyűzet is, viszont utóbbi megvásárlása extra költséget jelent majd. A Tab S9 FE-k kijelzőjére vonatkozó megbízható infók egyelőre nincsenek, az S7 FE-ben 60 Hz-es LCD panel dolgozott, várhatóan az új modellek is maradnak LCD-nél, várhatóan magasabb frissítési rátával, az AMOLED pedig megmarad a csúcskategóriában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés