Hirdetés

Az LG G7 már friss SoC-vel érkezhet

Az LG alighanem abból a megfontolásból mutatta be a G6-ot a tavalyi Snapdragon 821-es SoC-vel, hogy még a Snapdragon 835-ös / Exynos 8895-ös Galaxy S8 előtt piacra kerülhessen. Ez Dél-Koreában össze is jött, impozáns kezdőmutatókkal, máshol viszont nem sikerült a nagy hazai konkurens elé vágni, sőt: a végleges tesztkészüléket mi csak az S8-ak után kaptuk kézhez. Ebből a szempontból már kevésbé védhető a gyártó döntése, ráadásul közben sorra bukkantak fel a Snapdragon 835-ös riválisok, ami nehéz helyzetbe hozhatja a közel kávamentes kijelzőt kapó, aktuális LG csúcskészüléket.


A G6 (felül) Snapdragon 821-gyel mutatkozott be, a G7 Snapdragon 845-tel érkezhet [+]

Ezért dönthetett úgy a koreai vállalat az Aju Daily információ szerint, hogy jövőre nem fognak hasonló stratégiát alkalmazni, azaz a G7 a 2018-ban aktuális Snapdragon 845-tel fog elstartolni. Ez utóbbiról egyébként szintén csak pletykák vannak még, viszont nem elképzelhetetlen az újabb előrelépés a teljesítmény és fogyasztás frontján, ha valóban 7 nanométeres node-on készül majd. Egyébként a G8 beérkezéséig sem marad adós az LG csúcskészülékkel: őszre várható a V30 felbukkanása, és a legutóbbi renderképek egy elég ígéretes phabletről árulkodtak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Átnevezik a Snapdragon lapkákat

    Úgy tűnik, a félvezetőgyártó legújabb lapkakészletei új kódnéven érkeznek majd, többek között az LG következő csúcskészülékébe is.

  • Márciusban várható az LG G6 utódja

    A The Investor értesülései szerint az LG idei csúcsmobilja nem az MWC-n kerül bemutatásra, ami alátámasztja az eddigi feltételezéseket.

Előzmények

Hirdetés