Hirdetés

Apple szabadalom a Xiaomi Mi 5s ujjelnyomat-olvasójának koncepciója

Az Apple Insider birtokába jutott a 2014-ben, a U.S. Patent and Trademark Office, vagyis a Szabadalmi Hivatalban jegyzett szabadalom, amely a Xiaomi legújabb csúcskészülékében mutatkozott be először. A Mi 5s ultrahang alapú ujjlenyomat-olvasóval váltotta ki a fizikai Home gombba épített biometrikus szenzort a Qualcomm Snapdragon Sense ID-t használja. Az Apple megoldásának működési elve az alábbiakban vizsgálható meg tüzetesebben.


[+]


[+]

Az elektrosztatikus lencsével működő kapacitív, ultrahang alapú szenzor a legújabb pletykák szerint a jövőre várható iPhone 8-ban váltja a taptikus motorral szerelt, nyomásérzékenységgel is operáló jelenlegi megoldást. Az iPhone és iPhone 7 Plus is merőben új, és számunkra igen kellemesnek talált logika mentén dolgozik, azonban ha hihetünk a félinformációknak, nem lesz hosszú karrierje, legalábbis az Apple főkészülékei esetében.

Előzmények

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

Hirdetés