Hirdetés

Apple blog: Ahol a HMDX Jam, ott buli van

A telefonos tartozékok mindig is fontos piacot jelentettek a különféle gyártók számára, ám az okostelefonok által hozott, kibővült tudás következtében ma már olyan eszközöket is készítenek nekünk, amik korábban különálló iparágat alkottak. Ma már nem hordozható zenelejátszókról, hanem hordozható kihangosítókról beszélünk, mert gyakorlatilag az összes okostelefon zenei központ is egyben.

A HMDXaudio egy picit talán túl is pörögte a kihangosítás kérdését, saját terméküket ugyanis többnek is tartják, mint egyszerű hangszórónak, amiről jelmondatuk is árulkodik: "ahol a Jam, ott buli van". A Jam ettől függetlenül nem más, mint egy nagyon pici, hordozható kihangosító, ami ráadásul Bluetooth kapcsolaton keresztül is képes sugározni kedvenc számainkat, válogatásainkat. A lila, zöld, piros, kék, narancssárga és szürke színekben pompázó kellemes, csonkakúpra emlékeztető csomagolásban érkezik, külseje pedig megnyerő; a kérdés az, hogy mit tud a valóságban.

Felül helyezkedik el maga a hangszóró, alul pedig egy kis pöcköt találunk, amit jobbra-balra billentve be- és kikapcsolhatjuk az eszközt. Tetszett, hogy oldalt lehetőségünk nyílik magán a kütyün is szabályozni a hangerőt, így nem csak telefonról, hanem innen is vezérelhetjük a fülsüketítés szintjét. Szintén a szélre helyeztek egy 3,5 milliméteres jack-bemenetet és a microUSB csatlakozót, utóbbin keresztül tölthetjük a beépített akkumulátort, mely Bluetooth kapcsolat esetén nagyjából 4 órányi folyamatos használatot tesz lehetővé. Az alsó rész gumírozott felülettel rendelkezik, aminek köszönhetően a Jam minden felületen stabilan megmarad. A párosítás Bluetooth-on keresztül nagyon egyszerű, de a jack-bemenetnek köszönhetően kábelesen is csatlakoztathatjuk zenelejátszónkat; ilyenkor elméletileg az üzemidő is egy hangyányit nő.

Nem véletlenül a hangzás a legfőbb kérdés, hiszen egy ilyen kicsi cucctól nem várna sokat az ember, ám ahogy elkezdjük a használatát, szó szerint fülsüketítő teljesítményre lehetünk figyelmesek. Méretéhez képest meglepően nagy hangzavart képes csapni, egy átlagos méretű szobát simán meg tud tölteni zenével. A mélyek rendben voltak (magas minőségről persze ennél a méretnél nem besélhetünk), a magas tartomány viszont egy kicsit túl van húzva, egyszerűen nem lehet megmaradni a Jam közvetlen közelében, ha maximumra tekerjük a hangerőt, mert fülsüketítő az élmény.

Összességében hallgathatónak gondoljuk a Jamet, melynek hordozhatóságra aligha lehet panaszunk, simán elfér még egy kisebb táskában is. A kétféle csatlakoztatási lehetőségnek hála nem kell mindig a kihangosító mellé fektetnünk a zenét szolgálató eszközünket, akár a szoba másik végéből is váltogathatjuk a dalokat. Az eszköz jól vizsgázott, ráadásul ára sem annyira vészes, a StarKingnél jelenleg 14 990 forintért vihető haza.

Azóta történt

  • Apple blog: DICE+, a digitális dobókocka

    Talán még a fejlesztői sem tudják, hogy mire jó pontosan a DICE+, mely egy szenzorokkal telepakolt, Bluetooth-on keresztül kommunikáló dobókocka.

  • Apple blog: JBL Pulse bemutató

    Nem szól jól, de elképesztően látványos a JBL új hordozható hangszórójának külseje, mely ennek megfelelően megosztja az embereket.

  • Apple blog: Harman Kardon Nova bemutató

    A hangminőségükhöz képet túlárazott hangszórók után öröm kézbe venni egy olyan megoldást, mely szintén drága, de legalább úgy is szól.

  • Apple blog: Harman Kardon Esquire

    Az amerikai vállalat most sem okoz csalódást, legújabb hordozható hangszórójuk új mércét állít anyaghasználat terén.

Előzmények