Hirdetés

Apple blog: Szorosabb együttműködés a Yahoo-val?

A The Wall Street Journal értesülései szerint az Apple és a Yahoo meglehetősen aktív megbeszéléseket folytat egy esetleges szorosabb együttműködés reményében. A jelentés szerint egyelőre nincs bővebb információ arról, hogy ez a megállapodás pontosan mit takarna, ám az kiderült, hogy a téma legfőképpen a Sirit érintené. Természetesen az is állhat a háttérben, hogy a Yahoo igyekszik valamelyest visszaszorítani a Google keresőjét az Apple hatalmas felhasználóbázisának segítségével.

"A Yahoo Finance-ből és az időjárásból származó adatok már eddig is natív módon elérhetők voltak az iPhone-okra, ám a Yahoo szeretné tovább bővíteni az Apple személyi asszisztensének tudását. A cég újabb tárgyalásokat folytat, melyek a Yahoo Sports és Yahoo News területeket érintik, de más Yahoo szolgáltatások is szóba kerültek, mint gyárilag telepített alkalmazások." - nyilatkozta egy belső ember.

Az Apple és a Yahoo kapcsolata viszonylag réginek mondható, ha az iPhone/iOS vonalra gondolunk. A Yahoo volt az első, push technológiával kecsegtető külső fejlesztésű email szolgáltatás, amit az iPhone Mail appbe integráltak. Lényegében kijelenthető, hogy az iPhone bemutatása óta fontos részét képezi a Yahoo a készülékeknek, főleg úgy, hogy az egyik Yahoo alapító már a 2007-es leleplezéskor csatlakozott az Apple egyik alapítójához, Steve Jobshoz (Macworld 2007 szemléltető videó). A Yahoo mindenesetre a Safariban is megtalálható, mint keresőmotor, akár az időjárást, akár a tőzsdei, vagy sporthíreket szeretnénk böngészni.

Mivel a Yahoo szerves részét képezi valamennyi iPhone, iPad és iPod eszköznek, a következő lépés a Mac gépekre történő átültetés lehet, összevonva a történetet az OS X-be történő Siri integrálással. A hírt megerősíteni látszik az a tény is, hogy Jonathan Ive-t együtt látták vacsorázni a Yahoo vezérigazgatójával, Marissa Mayerrel és már szilikon-völgyi igazgatóval. Mayer nem először kerül közeli kapcsolatba az Apple-lel, ugyanis 2011-ben már felajánlott minden dolgozójának egy iPhone mobilt, mint céges készüléket.

Azóta történt

Előzmények