Alkalmazásbemutató: Dots

A Dots névre hallgató játék a nyár elején jelent meg iOS platformon, az egyszerű játékmenet ellenére hamar óriási népszerűségre tett szert, jó ideig a letöltési toplisták tetején csücsülve. Nemrég Androidra is elérhetővé vált a Betaworks névre hallgató csapat által fejlesztett alkalmazás, mely az új platfom meghódításának érdekében egy új játékmóddal is bővült. A futtatásához androidos készülék esetén legalább 2.2-es, iOS alatt legalább 5.0-s rendszerverzióra van szükség, mindkét platformon táblagépen és telefonon is játszhatunk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alapfelállás igen egyszerű, a pálya 6 x 6 méretű, különféle színű pöttyöket tartalmaz. Az egymás melletti és alatti (az átló nem játszik) azonos színű pöttyöket áthúzva eliminálhatjuk azokat, melyért cserébe pontokat és újabb pöttyöket kapunk. Minél több pöttyöt tüntetünk el egyszerre, értelemszerűen annál több pont üti az ember markát, a téglalap formájú megoldásokat pedig további extrával jutalmazza a játék. A programban kétfajta játékmód érhető el, az elsőben az idő ellen versenyzik az ember (itt összesen egy perc áll rendelkezésre), a másodikban harminc megmozdulásból kell a lehető legtöbb pontot összeszedni. Az összegyűjtögetett pontokért különfajta felhasználható extrákat vásárolhatunk, ilyen például az idő megállítása, az összes adott színű pont eltávolítása vagy egy pont leradírozása. Itt jön be egyébként az in-app purchase vonal is, ezeket ugyanis valódi pénzért is be lehet szerezni. A különféle célok eléréséért achievement-kártyákat kapunk, a pontszámokat pedig egy online ranglista is számon tartja, plusz természetesen mindent meg lehet osztani az ismerősökkel.

A grafika minimálisnak tűnik, ám néhány perc után rádöbben az ember, hogy mindez nagyon komolyan át lett godolva: mozgalmas, ám nem hivalkodó animációk, letisztult felületek és kidolgozott ábrák várják a játékost, plusz természetesen a táblagépes design is rendben van. A hangokról hasonlóan jó véleménnyel vagyok, az effektek kissé a régi konzoljátékokat idézik, de mindez szépen illeszkedik a játékmenethez és a grafikához.

Nem csoda, hogy a Dots annyira felkapott, jelenleg az egyik legjobb casual, azaz párperces játék a piacon. Rettentően addiktív játékmenet, remek audiovizuális megvalósítás, mindez ingyen: kipróbálásra ajánlott.

Értékelés: Asphalt (Android / iOS)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (iOS / Android)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Reaper

    Hangulatos grafikával érkezik a Reaper, mely az androidos akció-szerepjátékok nem túl népes táborát gyarapítja.

  • Alkalmazásbemutató: Buy me a pie!

    Immár androidos készülékekre is elérhető az iOS platform egyik legjobb bevásárlólista alkalmazása.

  • Alkalmazásbemutató: Gravity Guy 2

    A Gravity Guy második része némileg változtat a sikeres előd játékmenetén, ám a koncepció változatlan: a gravitáció szabályait megszegve kell menekülnünk.

  • Alkalmazásbemutató: Space Saw

    A mai cikk főszereplője egy magyar fejlesztésű androidos játék, mely a régen slágernek számító Qix újragondolását testesíti meg.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Asphalt 8

    A játékmenet terén nem sok újdonságot tud felmutatni az Airborne alcímű epizód, ám a grafika frontján igen nagy a fejlődés az elődhöz képest.

  • Alkalmazásbemutató: Timely

    Bár az ébresztőórák általában nem izgalmasok, van kivétel. A Timely remek felhasználói felületet és korrekt szolgáltatásokat tud felmutatni.

  • Android Device Manager bemutató

    Kipróbáltuk a Google új szolgáltatását, mely elhagyott készülékek megtalálásában és az adatok eltávolításában tud segíteni.

  • Alkalmazásbemutató: Usemon

    Rendszermonitorozás felső fokon: a Usemon névre hallgató magyar fejlesztésű alkalmazás grafikonos formában jeleníti meg a terhelést.

Hirdetés