Hirdetés

10 éves lett az Android!

Tíz év a mobilos világban lényegében egy örökkévalóságnak számít, ha mindenki visszagondol, milyen telefont használt épp 2008-ban, biztosan tudja, miről beszélek. Az okostelefonos világot forradalmasító iPhone épp a második generációjánál járt, az Open Handset Alliance és a Google közös munkájának köszönhetően pedig ősszel be tudott mutatkozni az első androidos mobil, a T-Mobile G1. Ínyencebb olvasóinknak itt hagyom az angol nyelvű cikkünket is erről a termékről.


[+]

Minden kezdet nehéz, ám a nyílt forráskódú Android nagyon gyorsan tudott terjedni, és bő két évvel később, 2010 végén már átvette a vezetést a piacon. Az első generációk közt is akadnak nagyon jó emlékezetű, remekül használható mobilok, ám sok negatív tapasztalat is volt a rendszerrel, ma sincs ez nagyon másképp, amennyire egy alapra épülnek, annyira különbözőek tudnak lenni az androidos mobilok, amik már a mára lényegében kétszereplőssé vált piac 88%-át uralják, a maradék 11,9% az Apple sajátja.

Jelenleg 9-es, Pie fantázianevű verziójánál tart a rendszer, és szinte biztosak lehetünk benne, hogy még nagyon sok éven át fogunk androidos mobilokat használni. Nosztalgiaképpen ajánlom a fenti, közel 11 éves videót!

Előzmények

  • Elstartolt az idei Google I/O

    A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás körül forgott a nyitóesemény, de időközben belenézhettünk az Android P új kezelőfelületébe és funkcióiba is.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés