- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.F.G.
senior tag
A kettő közül melyik a jobb?
Zidoo Z1000 4K, HDR VS Zidoo Z10ProAnnyi különbséget látok első blikre, hogy Z10Pro-nak dupla akkora 32 GB a tárhelye.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz thomasvold #13299 üzenetére
Sikerült, annyit csináltam, hogy a HDR menün belül auto-ról átkapcsoltam egy másikra, utána megint vissza auto-ra. Azóta váltogatja szépen a két módot.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz B.F.G. #13301 üzenetére
Természetesen a Z10 pro mivel az újabb SOC van Bene. A sima Z1000 már kifutó termék. Többet is tud a Z10 pro éppen ezért. Az ösz-ben van link a gyártó oldalára és hasonlítsa is van.
.....
thomasvold - beragadt valami a rendszerben.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz thomasvold #13304 üzenetére
Tegnap írtam renetonak ott vannak képek. Igazából nem sok minden változtatni való van.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
thomasvold
őstag
válasz Beni2360 #13305 üzenetére
Igen, azt olvastam. De 1080p-s felbontás rám nem vonatkozik.
A képkocka váltást kell nekem állítani?
A DV módot is Normál módra(TV LED) állítsam? Nem igazán tudom értelmezni az alsó figyelmeztetést: "Ha nincs Dolby Vision megjelenítő kijelzője, ne állítsa be ezt az üzemmódot." Most akkor melyiket ne állítsam be? Az elsőt vagy a másodikat? Az én TV-m Dolby Vision-ös.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz thomasvold #13306 üzenetére
4K TV ott a beállítás a képen. Autora
Ha az felbontásnál Autora állítod akkor mindig a zidoo végzi a felkonvertálást.
A képkocka váltást meg erre kell beállítani.
A HDR-t Autora kell állítani
A DV kpmp: meg TVLED kell választani ne foglalkozz amit lent írnak, kicsit még zavaros a leírás, (mihez képest ne?) ezt kintről válaszolták a beállításra.
Nekem is LG C8 DV a TV-m.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
válasz thomasvold #13306 üzenetére
Nem igazán tudom értelmezni az alsó figyelmeztetést:
Sony TV-k hiába tudják a DV-t de csak az LLDV-t! Ott ha a TV LED-et állítod be, egyszerűen nem lesz kép.
A Sony-nak Dolby Vision Light-ként kellene írnia a képességet mert ez kb az. -
blakey
titán
Az új Sony TV-k már tudják a DV-t, nem csak LLDV-t tudnak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szkutyi
addikt
Én lldv-n használom Sony xh900al....így adja kii a dv-t 10-12bit-en..így helyes?
-
blakey
titán
Igen, eljutottak idáig. Sokáig tartott, de már meglépték.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
renatto
őstag
válasz Beni2360 #13292 üzenetére
Köszi, így már majdnem mindent értek.
A projektor Epson TW9400 4K HDR, azzel nem nagyon lesz gond, tud 24Hz-t (23,976Hz-t).
A HDR-nél van egy kis kavar úgy látom. Ahogy kokokka már többször írta a HDR a 4K-tól független, lehet 1080p, de akár 720p is HDR, de mivel a 4K-nál terjedt el, legtöbben azt hiszik együtt jár a 4K-val.
A 1080P + HDR azért fontos nálam, mert a kivetítő "pixel eltolásos" 4k, nem natív, így ha 2160p jelet kap a projektor, ez a funkció mindenképp bekapcsol. Ettől viszont a kép veszít az élességéből, ami nem előnyös, de az sem, hogy így a HDR-t csak 8bit-en tudja. Ez nem állítható. Viszont ha a 2160p HDR forrást (vagy 1080p HDR) lekonvertálva, 1080p-ként küldöm ki, megmarad a HDR, a kép élesebb, a HDR 10bit-es, szóval így jobban járok. Remélem érthtő.
A Himedia-n így is van beállítva, a kimenet 1080p + HDR 10Bit 4:4:4 BT2020 és tökéletesen működik. Emiatt érdekelt ez.
A VS10 engine-t pedig azért kérdeztem, mert az Auto módot HDR forrás esetén javasolták, míg SDR forrásnál már a VS10-et...Köszi a többieknek is a választ!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Beni2360
Topikgazda
válasz renatto #13316 üzenetére
Így már érthetőbb a dolog. Akkor 1080p/ 60 HZ -re kell a felbontásnál választan és a képkocka váltásnál marad az első sor (autom képseb) és akkor a 4K-t is 1080p-ben és freki váltással küldi ki és a proji konvertál. Úgy próbáld meg most át állítottam a TV-n
Na találtam egy sima HDR10-t és : 1080p + HDR 10Bit 4:4:4 BT2020 a kimenet evvel a beállításokkal. Na meg HDR10+ is. Így már alakulni fog.
-----------------------
A VS10 engine-t pedig azért kérdeztem, mert az Auto módot HDR forrás esetén javasolták, míg SDR forrásnál már a VS10-et... - Na én ezt kipróbáltam de nagyon erőltetett dolog nem igazából szép a kép. De lehet próbálkozni kinek mi jön be.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szkutyi #13318 üzenetére
TV-LED, hogy pontosak legyünk. Nem keverendő az LCD TV-vel.
-
renatto
őstag
válasz Beni2360 #13317 üzenetére
Köszi, ezt kerestem. Így ha akarom majd a projektorral mégis felskálázom. Ennyi szerintem elég is egyelőre.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
-
szkutyi
addikt
válasz thomasvold #13324 üzenetére
Én az lldv-t használom, mivel így kapom azt a képet amit max ki lehet facsarni a technikával.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #13327 üzenetére
Nálad egyértelműen az LLDV a jó, hiszen a TV-d csak úgy tudja a Dolby Visiont. A haverod TV-jét nem ismerem, de elképzelhető, hogy az is csak azt tudja.
-
blakey
titán
válasz thomasvold #13324 üzenetére
Nálad a TV-LED a megfelelő.
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Csatlakoztam a táborhoz egy Zidoo Z9X-el.
Tetszik, leszámítva, hogy nem eltávolítható az antenna? Olyan mint egy router :(
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer Naga Trinity -Razer Tartarus V2 -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
thomasvold
őstag
válasz ilovedigweed #13332 üzenetére
Nem lehet lecsavarni? Z10Pro-nál lecsavarozható.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz thomasvold #13333 üzenetére
Szerintem nem eltávolítható. Próbáltam de nem akartam feszegetni.
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer Naga Trinity -Razer Tartarus V2 -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
thomasvold
őstag
válasz ilovedigweed #13336 üzenetére
Érdekes. Azt hittem a Z9X is levehető antennával rendelkezik. Nekem eleve leszerelt antennákkal jött a dobozban a Z10Pro.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz thomasvold #13331 üzenetére
Ezt írtam én is már, hogy azt kell választanod.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz thomasvold #13333 üzenetére
Az X10-nel is levehető volt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szkutyi #13341 üzenetére
Az nem videó, hanem kép, ilyenkor érdeme a videót is linkelni, mert lehet, hogy a képhez tartozó magyarázat is fontos. A képből nem derül ki, hogy melyik a jobb. TV-LED és Player LED között van különbség. A te példád nem mérvadó hiszen a TV-del nem látod az LLDV és a TV-Led közötti különbséget.
-
szkutyi
addikt
Itt a yt link:
https://youtu.be/e_a77zJTrO4 -
szkutyi
addikt
Képből nem derül ki melyik jobb?
Mintha egy trabantot alitottam volna egy Ferrari mellé és azt mondanád hogy képről nem derül ki melyik jobb...
Szerintem elég egyértelmű a kép. -
szkutyi
addikt
Magyarázd el légyszives mitől lesz jobb a 8bit RGB mint a 10bit yuv422??
Sőt 10bitet nem is ajánlatos 8ra ....
8bit RGB 16millio szín, 10bit 1.03milliárd szín....és ez a tv-n is szemmel láthatóan látszik
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán