- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz Kiskokó #82989 üzenetére
Ezekre nézz rá esetleg! A leírásokat olvasd el, mielőtt bármelyikre is rámarkolsz!
• O&O ShutUp10-ban pár telemetriát tudsz letiltani. A menüben felajánlott beállítások (recommended settings) teljesen jók.
• A W10Privacy már egy kicsit összetettebb program, innen csak az utolsó fülön szoktam letiltani a Winbe beépített fölös appokat (ott mindet kipipálom, ahogy a pirosabbik screenshoton is látható), de ezt lehet manuálisan is (viszont így egyszerűbb).
• És akkor van még a Winaero Tweaker, amiben én az Alt+Tab átlátszóságot állítom, le lehet tiltani a Gép ablakba alapból odapinnelt mappákat, tiltható vele a "parancsikon" szöveg, és még sok apróság. A ZIP-ben ott van a saját konfigom is, ha érdekel. Miután importálod, kiírja szépen mindegyiket, hogy mikről van szó, de nem muszáj őket applikálni, ha nem akarod, egyesével ki lehet őket választgatni.
Ezek sem igazán kellenek, de én ennyit szoktam eszközölni. Ezen kívül én kikapcsolom a műveletközpontot (tálca jobbklikkes menü, beállítások, és rendszerikonok ki/be kapcsolása). Ugyanott megtalálod a Start menü beállításait is, ahol minden csúszka kikapcsolható, hogy letisztult menüt kapj. Nálam így néz ki pl. az odatűzött ikonjaimmal, jó kis indítópult lett belőle.
A mappa beállításiban ugyanazok vannak, mint a Win 7-ben, semmi extra. Szóval nagyon mélyen nem kell benne turkálni, ezek is inkább vizuális és kényelmi funkciók. A lényeg, hogy semmiféle fizetős tool-ra nincs szükség, mint a Revo, Yamicsoft, IObit, Wise, Ashampoo és egyéb baromságok. Az egyéb szoftverekre pedig ajánlom az oldalam egyéb kategóriáit, ha érdekel. Kedvelem a letisztult megoldásokat, és ezek megbízható, friss darabok, lehetőleg portable formában.
Karbantartásilag egyszerű a helyzet: CCleaner és lemezkarbantartó. Utóbbit főleg a nagyobb Win frissítések után érdemes lefuttatni admin módban, jópár gigát felszabadítva. Ha allergiás vagy az uninstall után hagyott mappákra, beállításokra, akkor még az egyszerű GeekUninstaller javasolható. Amúgy nincs a Windows 10-ben semmi kényszerűség, majd rájössz te is. Jobb, és szokszor az automata driver-telepítések miatt egyszerűbb rendszer, mint a 7.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Cs1csó
félisten
válasz Kiskokó #82989 üzenetére
Először is a Windows 10 sokkal jobban ki van hegyezve játékokra mint bármelyik korábbi Windows. A GÉPHÁZ-ban kb. mindent amit nem tartasz fontosnak ki lehet kapcsolni - KIVÉVE a windows update-et azt hagyd - pl. a GÉPHÁZ - ADATVÉDELEM részben mindent ki lehet kapcsolni.
A játékok futtatására érdemes a videókártyád legfrissebb driver-ét manuálisan feltenni én még friss telepítés után ezeket szoktam és azóta egy játék sem reklamált még indításnál:
- Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56
- és még ezt: DirectX End-User Runtime Web InstallerWindows mahináláshoz:
- O&O ShutUp10 mivel nekem van külső vírusvédeleme - avast free - ezért a windows update-en kívül mindent kikpacsoltam.Ennyi, windows szolgáltatásokhoz, meg a registry-hez külön nem piszkálok.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest