Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LonGleY

    veterán

    válasz quailstorm #34384 üzenetére

    Viszonyításként: majdnem teljes Adobe CS6 Master Collection szettel, Office 2013-al és az alaprogramokkal az 64-bites rendszer elfér egy 43 gigás partíción úgy, hogy maradt 8 giga szabad hely. Minden 64-bites.

    Egyedül egy trükköt szoktam bevetni a kisebb partíciókon, hogy ne nőjön rá a C meghajtóra a felhasználó: a Dokumentumok, Zene, Képek, és az Asztal mappákat átrakom a D-re (jobb klikk a user folderben ezekre a mappákra, és lokáció > áthelyezés). Ez pl. azt eredményezi, hogy az asztalra is nyugodtan lehet pakolászni, mivel a fájltároló partíción helyezkedik el. Ráadásul ilyenkor az egyszeri juzernek a fájlok pakolása is sokkal egyszerűbb (nem fogja duplázni őket a tároló és az asztal között húzgálva). Problémát semminek nem okoz, ráadásul könnyebb majd adatot menteni, ha szükséges.

    Egyébként szinte mindegy, hogy mekkora a partíció, egyik sem lesz gyorsabb a másiknál. Ez persze akkor igaz, ha egy töredezettségmentesítő lelapogatja a rendszert a partíció elejére (ott gyorsabb). A lényeg, hogy a rendszeren és a programokon kívül más ne nagyon kerüljön a C-re.

    Egyébként a 10 GB rohadt kevés, arra nem fér ki a rendszer, de a 20 giga centizős. Minimum 25-30 kell, ideálisan pedig 40 mehet. Egy kicsit több programot igénylő felhasználónak pedig az 50 GB lesz remek. Ezeknél egyikbe se fér bele a játék, az megy a tárolóra. Ennél nagyobb partíciókat SSD-nél érdemes alkalmazni (mondjuk dupla méreteket), mert ott kell a ráhagyás az élettartam miatt. Ezért jó egy minimum 60-as SSD a rendszernek, de ott is inkább 90 vagy 120 GB az ideális, és akkor arra már mehet 1-2 játék is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák