Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gduck

    addikt

    válasz kenwood #84539 üzenetére

    "Az, hogy tobben beszeltek hulyeseget, meg nem jelenti azt, hogy igazatok van."
    Leírok pár dolgot, hátha így egyértelműbb lesz a dolog, hogy nem az IP alapú TV-zés és nem a VodafoneTV box ellen "kampányolok" ;)

    Én anno 2009-ben csatlakoztam a digitális TV nézéshez, egy PHILIPS szolgáltatói box segítségével. Akkoriban még a FULLHD képre is rácsodálkozott a szerelő! Ez a box akkor, a maga 3db tunerével volt a csúcs készülék a UPC-nél. Párhuzamosan akár 3 felvétel is mehetett, ez nálam főleg az olimpiák alatt volt nagyon hasznos.

    Később tátott szájjal olvastam az infókat, a SAMSUNG 6 tuneres HORIZON boxáról, ami sajnos soha nem jutott el hozzánk. Kaptunk helyette egy Kaon "csodát", amire rárakták az eredeti Horizon szoftveréhez nagyon hasonló szoftvert. Erről a boxról már sokszor leírtam a véleményemet, most nem fogom tovább szapulni :)

    És akkor el is érkeztünk a jelenbe. Még most is boldog tulajdonosa vagyok, a szerintem még így 11 évesen is a UPC legjobb beltérijének. (Ez picit elszomorító, ha belegondolsz, hogy 11 év alatt nem akadt "legyőzőre"). A gond csak annyi vele, hogy lassan "haldoklik"! Már nem működik az előlapi kijelzője, az optikai kimenete halott, néha lefagy és a kártya már picit meg van barnulva/égve. De még működik!

    Na és akkor végre megérkeztünk a VodafoneTV boxhoz, ami IP alapon megy. Most nem írok az egyéb problémákról, amikkel eddig szembesültem, kizárólag a DVB-C vs IP-re fókuszálnék. És azt is hagyjuk figyelmen kívül, hogy van-e DVB-C ha nincs NET és fordítva!
    Ugyanis a tegnapi nap nagyon jó példa erre! A NET és a DVB-C adás is tökéletes volt! A PHILIPS beltérin ment az adás, ment a visszajátszás, meg tudtam nézni a felvételeimet, stb. MINDEZT PROBLÉMA MENTESEN! Ellenben a VodafoneTV boxxal, aminél sok csatornánál nem ment a megállítás/visszatekerés, felvételeimet egyáltalán nem tudtam megnézni. Felvételre kattintva úgy eldobta a box a hálózatot, hogy utána azt se érzékelte, hogy kábel van beledugva, áramtalanítás kellett neki, stb. Egyszerűen kínszenvedés volt a tegnapi nap! Félreértés ne essék, nem akarom ezt a tegnapi hibát általánosítani, ezt az egészet még teszt időszaknak fogom fel!

    És csak ennyit szeretnék veled megértetni ;) Egyszerűen minél több összetevő kell valaminek a működéséhez, annál több hiba fordulhat elő! Szóval továbbra is fenntartom azon álláspontomat, hogy az IP sérülékenyebb, és jobban ki vagyunk szolgáltatva ezzel a szerver alapú mentéssel! Hiába megy neked 99.99999%-ban a UPC NET kapcsolatod, ha egy szerverrel vagy valahol a szerverhez vezető kapcsolatban gond van!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák