Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rolly

    veterán

    válasz Dorian #71509 üzenetére

    és arról elég gyorsan ki is derült hogy problémás... tény azóta is vannak hazai termö területek ahol a termésben kimutatható :( ... ismerősnek 1990 éve közepén sikerült ilyenbe belefutnia mert tököt termesztett aminek a gyökere mélyebbre megy és kimutatható volt a tökökben a DDT...

    De most egyre több vegyszer kell a termeléshez... majd a termék előállításánál is egyre többféle adalékot használnak... édesítő szerek... nőtt a cukor és szénhidrát fogyasztás... testsúly... mikro műanyagok... hormonok és antibiotikumok ...

  • attiati

    veterán

    válasz Dorian #71509 üzenetére

    A nagyszüleim 100+ évvel ezelőtt születtek.
    Eleve nem volt ennyiféle gomba, rovar, ami károsította a termést.
    Trágyáztak (rendes trágyával).
    Búzát etettek az állatokkal, nem tápot.
    Cserébe nem is volt annyi kaja és bőség.
    Télen nem jutottak vitaminhoz (mert csak kompót volt és az összeaszalódott alma februárban, ami egy gramm C vitamint nem tartalmazott már.)

    Szóval valahogy kiegyenlítődnek az előnyök és hátrányok (amikkel a nagyszüleink rendelkeztek).

    Ma meglenne a lehetőség, hogy az előnyöket élvezzük és minőségi ételt együnk.
    Cserébe ugyanannyi időnk (pénzünk) menne el a táplálék(ra való pénz) előteremtésére, mint ahogy a nagyszüleink teljes napja erről szólt. Februártól decemberig növénytermesztési melók. Valójában a teljes életük erről szólt 90 éves korukig!

    Ma döntés kérdése jórészt.
    Legalábbis a kaja része.
    Ma a stresszre van kevesebb ráhatásod.
    (legalábbis áldozatokkal jár rövidtávon, de a stressz is azzal fog hosszútávon, ahogy a rossz minőségű étel is)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák