- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz Headless #68306 üzenetére
Persze megoldható, azért írtam hogy a szokványos hálózattól térjen el, amúgy meg a legtöbb user azt se tudja, mi az az IP, azt akkor még ugye logikázza ki a tartományt, a maszkot stb.-t, szóval egy bizonyos szintig ez is elég, egy szakmabelinek meg hiába állítasz MAC cím alapú akadályt, fogja azt akár a sávból is le tudja hallgatni egy kis idő után a MAC címed, azt felveszi sajátnak és kilök téged vele a saját hálódról, szóval érted, ebből a szempontból meg teljesen felesleges bármi ilyet is csinálni, aki nagyon akar az úgy is feljut
Én amúgy AC szabályokkal oldanám meg egyrészt, felvinném a címeket DHCP listába, majd AC-ba is leszabályoznám a hozzáférést port és idő alapon, a többi címnek meg nem hagynák semmit és DHCP kiosztásból is kizárnám, hacsak nem akarsz egy "vendég" hálót kialakítani ugyan azon a hálón, csak ugye ip, port és idő szűréssel, vagyis netes elérés korlátozva lesz, de a helyi hálózat elérése nem, a másik pedig amit még mondani akartam, hogy én az IP & MAC Binding alá is felvinném az összes MAC és IP párost ami a DHCP-be is megy, így az adott IP címmel csak adott MAC cím fog tudni kifelé kommunikálni, tehát másik eszköz hiába állítaná be magának pl. azt a címet, amit te kapsz (persze ha fent vagy a hálón, tegyük fel hogy most nem vagy fent, így szabad az a cím és nincs ütközési probléma), nem tudna vele mit kezdeni, max. belső hálón és ha megint a belső elérés a fő probléma, akkor arra marad a másik Wifi MAC szűrés beállítása, egyéb esetekre pedig szerintem elég amit mondtam és akkor mindegy hogy fix IP-zik vagy nem, akkor se fog működni, mert a kiosztható IP-ket MAC címekhez rendeled IP & MAC bindingnél, a többi IP-t meg DHCP-n és AC szabállyal is tiltod, bár igazából ha bekapcsolod akkor alapból tiltja azt, amit nem engedélyezel, vagy fordítva, ahogy neked egyszerűbb, na de a lényeg a lényeg, nem csak egy mód van, bár a másik Wifi-n egyszerűbb lenne beállítani a MAC szűrést, mint azzal szórakozni amit leírtam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest