-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz Incubus #3233 üzenetére
Azt nem tudom, hogy ez a konkrét típus szerepel-e a repertoárjukban (szinte biztos, hogy igen), de Szűcs Piroska utóüléshuzat varrodájában rengeteg anyagból választhatóan készítenek méretpontos üléshuzatokat. Az én 2016-os Auris-omra 20e Ft volt felrakással együtt.
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3236 üzenetére
Bevallom őszintén, én még nem hallottam ilyen zajt, de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy jóformán csak itt a városban (Pest) autózom, és itt nem nagyon haladok 90 feletti sebességgel. Hétvégén megyek vidékre, remélem nem felejtem el, és akkor tesztelem az ügyet vájt füllel is, mert korábbi városon kívüli menetben én nem emlékszem, hogy valami zavarta volna a fülemet a hátsó ajtók irányából.
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3238 üzenetére
Nekem 1.33 Active 5 ajtós van, amit már upgrade-eltem egy cseppecskét könyűfémfelnivel+gumi, és érintőképernyős multimédiával.
(Ergo, ha valakit érdekelne, van elfekvőben 4 db hibátlan mély barázdás nyári gumim, és egy gyári Toyota Auris CD/USB-s autórádió fejegységem)Én bízom, hogy nem lesz már tél a közeljövőben!
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3236 üzenetére
Ma reggel teszteltem a szélzajt. A Ferihegyi gyorsforgalmin viszonylag tartós 90-100-as tempónál én semmit nem hallottam. Valami más ok lehet ott, ez nen széria probléma.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
-
paolinho
őstag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de hátha nem lehetetlen.
Az autómban van egy gyári Touch & Go 2 lejátszó. Utólag rakattam be, és még hiányzik róla a GPS modul. Viszont valahol azt hallottam, hogy nem megoldhatatlan a mobiltelefon kijelzőjének klónozása a lejátszó képernyőjére. Ha ezt össze lehetne hozni, akkor a Waze lehetne a navim, hogy egyéb ínyencségekről ne is beszéljek.
Szerintetek ez megoldható, vagy felejtős a téma? -
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3251 üzenetére
Igen, a bluetooth átviszi a hangot, de a kép valami miatt nem megy.
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3253 üzenetére
A pendrive - ot próbáltam, az nem működött.
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3258 üzenetére
Ma beszéltem egy autóvillamosságis sráccal a Toyota Mayer - nél, ő azt mondta, AV bemenet csatlakoztatható a lejátszóhoz, és TV megoldható rá, de a mobil tükrözése nem fog menni. Illetve képet sem lehet áttenni semmilyen módon sajna.
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3260 üzenetére
Ezt is kérdeztem. Azt mondta, hogy ami AV-n keresztül csatlakoztatható, arra ad képet. Ha a GPS-en van AV kimenet, az elvileg kiadja a képet is. Vagy pl. ha DVD-t akarnál lejátszani vele, akkor kellene egy dvd lejátszó egység, amit szintén AV-n lehetne csatlakoztatni a Toyota fejegységéhez. Én annyira nem értek ehhez, csak azt írom le, amit ő is mondott nekem.
Én sem értem, hogy ha már van egy ilyen kijelző a készüléken, akkor azt miért nem lehet komplexebb munkára bírni?! -
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3305 üzenetére
Én kb. egy hónapja vettem egy garnitúra könnyűfém felnit nyári gumi garnitúrával, a téli maradt a lemezfelni. A (toyotás szerelő) cimbim rakta fel, és számítógéppel rögtön társította a kocsihoz. Erre elmondása szerint azért van szükség, mert az új jeladót automatikusan nem ismeri fel az autó. Ezután lehet a kívánt levegőnyomást kalibrálni úgy, hogy a beállított légnyomás után a SET gombot addig kell nyomva tartani, amíg hármat nem villan a sárga lámpa.
Az egyébként már komputerbe táplált kerekek cseréjét követően (pl. a téli szett felszerelésekor) pedig ezt úgy lehet "tudatni" a komputerrel, hogy 3 mp-en belül 3x meg kell nyomni szintén a SET gombot. Ezt követően, amikor elalszik a sárga lámpa, akkor átállt a másik kerékgarnitúrára a komputer.
Remélem, nem volt zavaros, ahogy leírtam.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3308 üzenetére
Hogy-hogy nincs?! Nincs a nyitott kesztyűtartó alatt balra lent? Akkor kalibrálni sem lehet mivel. Ez fura.
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3323 üzenetére
Örülök, hogy minden rendbe lett! Végül is ez egy Toyota, komoly baj nem lehet vele
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3334 üzenetére
Nem tudom Neked melyik Aurisod van, de nekem az 1330-as, és ez 110-nél pörgött 3ezret a mai tesztem szerint.
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3343 üzenetére
Akkor a turbó lehet a "ludas". Nekem valóban a natúr 1.33-as 99 LE-s van, ez nem tud ilyen értékeket. Viszont én nagyjából városban közlekedem, és plusz oktatok is a kocsival, így nekem a sebesség nem játszik. Mindenesetre a teljesítményed dicséretes produkció.
-
paolinho
őstag
A napokban lesz 30e Km közelében az Auris-om, gondoltam bejelentkezem az Emil Frei-hez egy revízióra. Ennek kapcsán megkérdeztem tőlük, hogy mibe fog ez majd nekem fájni, mire a munkafelvevő úr 58-62e Ft-ot mondott.
Ez elvileg tartalmaz olaj-, olajszűrő-, levegőszűrő-, illetve pollenszűrő cserét, valamint állítólag a fékolajat is cserélik.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez egységáras a Toyota szervizekben, vagy esetleg szabadáras? Magyarán lehet ezt olcsóbban is megúszni valahol? Ha igen, akkor itt Budapest (esetleg környékén) tudtok olyan helyet ajánlani, ahol ez kevesebbe kerülhetne?
Köszi -
paolinho
őstag
válasz theuprising #3758 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat, én sem hinném, hogy nem reális az összeg, de más márka kapcsán már hallottam eltérést szervízek között.
Én a független szervízben nem annyira bízom atekintetben, hogy az nem hinném, hogy hozzáférhetne az E-szervízkönyvhöz. Szerintem ez csak a márkaszervízek sajátossága.
Ami a fent belinkelt egység árat illet, az csak a 4 évnél idősebb autókra vonatkozik. -
paolinho
őstag
válasz Satan_Claus #3766 üzenetére
30 ezernél 15 ezrenként (tudtommal)
(#3769) csixy : Ez szép munka volt, gratula!
Az én verdámban a fejegység ugyan rendelkezésre áll, csak sajna hiányzik a Touch 2 & Go GPS egység a készülék alól. Meditáltam korábban, hogy beszerezzek egyet, de a gyári beszerelés 190e Ft-os, illetve a Navilex-féle 145e Ft-os (nem tudom ez mennyire legális) változata is irreálisan drága akkor, amikor a mobilon ott a Waze, ami szerintem sokkal hasznosabban navigál a maga dugó-, trafi- és mindenféle egyéb figyelő lehetőségeivel.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #3798 üzenetére
Konkrétan nem tudom, hogy mennyivel lehet túllépni ezeket a limiteket, de amikor én is jeleztem a bejelentkezéskor, hogy több lesz benne, akkor azt mondta a munkafelvevő, hogy nem gond. Én egyébként 280 km-rel léptem túl így.
-
paolinho
őstag
Bennem ugyan így felvetődött már ez a kérdés korábban, és az elmúlt másfél év hezitációja is azt mondatta velem, hogy rohadtul nem hiányzik. Nem pusztán a 180e Ft kidobottságának érzete, mint inkább az antipraktikussága.
Egyrészt van egy Alcor Mando 3501-es GPS készülék a könyöktámaszomban, amit a legfrissebb iGO-val használhatnék, ha akarnék, de nem akarok, mert a mobil Waze alkalmazása (vagy akár a Google Térkép is) ezerszer többet érnek. Ergo a gyári navi sem lenne jó semmire. Hisz hiába tudom a cél felé vezető utat, ha a dugó, vagy a trafipax információi nem lesznek jelezve felém.
Én még mindig jobban örülnék egy olyan megoldásnak, ha a telefon képernyőjét lehetne megosztani a gyári érintőpanellel. De erre sajna nem igazán van megoldás.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #4052 üzenetére
Igen, én voltam. Azóta is csak a dizájn énjét tudom kihasználni. De valóban nem lenne rossz egy Általad is javasolt Androidos kütyü. Kérdés az, hogy ez valóban stimme-e az Aurisba.
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #4077 üzenetére
Igen, kérdezd meg légy szíves! Nem állítom, hogy rögtön belevágnék az üzletbe, de érdekel, hogy van-e más, mondhatni olcsóbb alternatíva, mint a gyári 190e-ért, vagy a félhivatalos Navilex-es 145e-ért. Az Android-eszköz jó lehetőség lenne, csak patentul klappoljon az Auris-szal mind a behelyezést, mind a működést illetően. Szóval engem érdekelne, ha volna valamiféle referencia az eszközt illetően.
Ami az autós telefontartót illeti, nekem ez az USAMS típusú van, ha nem is pont erről az oldalról rendeltem. Én nagyon szeretem, könnyen kezelhető, és elfér az Auris mélyebben elhelyezkedő szellőzőjében,
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #4123 üzenetére
-
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #4182 üzenetére
Nem tudom most itt a lakásból, hogy hány cm(mm), de az biztos, hogy támaszkodik - ahogy most emlékszem - alul is és felül is. A forgó rész nem bírná el simán egy 5,5"-os telefon súlyát. Viszont sehol nem látok (még) kopás nyomokat a pulton. Holnap jobban megnézem, ha a kocsiban leszek.
-
paolinho
őstag
Toyota Auris hátsó ablaktörlője csak kompletten cserélhető, vagy a fej külön is lejár?
2016-os a kocsi.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz molnarpeter #6214 üzenetére
Elszakad a gumi, szóval a lapátot szeretném cserélni (csak), de ahogy elsőre nézegettem, nem láttam, hogy miként lehetne szétpattintani. Ezért merült fel bennem az, hogy kompletten történhet a csere a karral együtt.
(#6215) Csabroncka: Persze, nyilván eredetit szeretnék, vagy valami jó minőségűt, csak, ha nem feltétlen szükséges a szervizt ehhez igénybe vennem, akkor megoldanám magam a cserét, ha nem túl bonyolult.
-
paolinho
őstag
válasz molnarpeter #6217 üzenetére
Arra van valami ötleted, hogy hol kapni ilyet jó minóségben?
-
paolinho
őstag
válasz Csabroncka #6219 üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek!
-
paolinho
őstag
válasz Csabroncka #6219 üzenetére
Végül is ezt a megoldást választottam. Toyota Frei-nél vettem gyári lapátot 3e-ért,és a raktáros srác 2 perc alatt ki is cserélte szívességből.
-
paolinho
őstag
Megint kötelező revízióhoz érkeztem (75e km). Noha már 3 és fél évesen nem garis a gép, én mégis szeretném olyan helyen rendezni ezt, ahol bekerül az eSzervízkönyvébe az elvégzett munka. A 17-18.ker. közelében tudnátok erre szakosodott szakszervízt ajánlani?
-
paolinho
őstag
Beruháztam egy 70mai A800-as dash cam-be. A jelenleg szivargyújtóról üzemelő 70mai Dash Cam 1s-t váltaná le, de a 0-24-es védelem okán egy 70mai gyári hardwire kit segítségével csatlakoztatnám tápellátásra. Nekem egy 2016-os Toyota Auris-om van (1.33-as benzines).
A kérdésem az lenne, hogy van-e esetleg ilyen eszköz csatlakoztatásában valakinek konkrét tapasztalata? Melyik biztosítékhoz érdemes csatolni a kamerát? Én ugyan találtam útmutatót a Youtube-on, de ez nem kifejezetten az Auris-hoz történő csatlakoztatást mutatja be.
Előre is köszi a segítséget. -
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #10702 üzenetére
Akkor még volt benne "bőven" nafta.
Egyébként nem ad valamilyen hangot, mielőtt csutkára kifogyna?
Nem mertem még én sem tesztelni a legvégéig. A km visszaszámláló lenullázódását követően még max 10 km-t mertem közlekedni, aztán irány a kút. -
paolinho
őstag
-
paolinho
őstag
Egy 2016-os Auris gyári kulcsa kapcsán lenne két kérdésem.
Az előzmény, hogy a másfél éves gyerekem (vagy a feleségem) elkavarta valahová a kulcsot. A tartalékkulcs meg elektronikusan nem nyitja a centrált (gondolom, lemerült, - vagy nincs is benne - az elem).
Az első kérdésem: hogyan lehet szétszedni az elemcseréhez a kulcsot? Nem szeretnék eltörni benne valamit is.
A második: ha nem kerül elő a kulcs, mennyiért, és hol tudok eredetihez jutni? Hátha volt már erre valakinek tapasztalata.
Előre is köszi a segítséget! -
paolinho
őstag
A Face-en olvastam, hogy van lehetőség a 2015 utáni Aurisra is a mobiltelefon tükrözést megoldani. Adtak is egy nevet Kozelszky Csaba személyében, aki ezt meg tudja oldani, de hiába küldtem ott privit a srácnak vagy egy hete, a mai napig nem olvasta azt, így nem is válaszolt rá.
A kérdésem az lenne, hogy valóban megoldható a tükrözés, és ha igen, akkor hogyan, vagy ki tudna segíteni ebben itt Bp-en, vagy környékén?
Esetleg nem ismeri-e valaki a Csabát, ha igen, volna-e kontaktja hozzá? -
paolinho
őstag
válasz pècsimunkás #12504 üzenetére
Hát bevallom 100-at nekem sem ér meg. Elgondolkodtattál, hogy hívjam-e egyáltalán. Nem sokkal több a navi egység hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz flegga92 #12507 üzenetére
Beszéltem Csabával, csinálnak ilyet 110000 Ft az ára, és egy napos meló megoldani.
Az a helyzet hogy én ennyit nem szeretnék rá áldozni, viszont érdekelne ez az Aliexpress-es megoldásod. Mi annak a bizonyos eszköznek a neve, ami 12e-ből megvan, és könnyű beszerelni? Tudnál esetleg egy linket adni az eszközhöz? Nekem Samsung Galaxy s21 Ultrám van. -
paolinho
őstag
Kiégett megint az egyik HIR2-es tip. izzóm (Auris 2016). Volt már erre precedens, ha nem is túl sűrűn szerencsére. Viszont azt tapasztaltam, hogy ha csak a rossz izzót cserélem, pár héten belül a másik is kiég. A kérdés az lenne hogy jól gondolom, hogy ezt párban érdemes cserélni ilyenkor, vagy csak én voltam peches eddig?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest