Új hozzászólás Aktív témák
-
ataman
aktív tag
válasz
zolikaDB #1044 üzenetére
Az 5.1 Genius elődjét használom vagy 5-6 éve. Ugyanígy néz ki az is, mint a képen, csak nagyobb a basszusláda az újon, meg talán nagyobbak a hátsó hangfalai és más a távirányítója.
Korábban asztali gépre volt kötve, de jelenleg is DVD/CD-lejátszót használok vele. Nagy ritkán a Toshibámat is rákötjük, ha DivX-et akarunk nézni. Persze ekkor a sztereó hangot szétszórja 6 csatornára. A pénzét megéri, persze lehet venni jobb hangrendszert, de ez legalább kompakt. Kisebb szobába, lakótelepi lakásba ideális. És nincs műanyaghangja legalább. A hangkábeleit érdemes kicserélni esetleg vastagabbakra. -
ataman
aktív tag
válasz
littlemole #668 üzenetére
Asztali gépeknél én ilyenkor ki szoktam szedni a VGA-kártyat ''megfújkodom'', megtisztítom a csatlakozóit és újra vissza. Ugyanezt a memóriamodulokkal. Ez utóbbit talán a notebook-oknál is alkalmazni lehet. Az is lehet, hogy csak elmozdultak a memóriamodulok.
-
ataman
aktív tag
Az én A100-asomban csak CoreDuo van, de nem nagyon hallom annak a hűtését. Igaz különösebben még nem terheltem le semmivel. De pl. Vista telepítésnél se nagyon hallottam. Az is igaz, hogy főleg akksiról használom.
(Hozzá teszem, hogy az is igaz, hogy kezdek süketülni is...)
Merte már szétszedni valaki a vadonatúj laptopját? Legalább annyira, hogy lássa mi lapul a billentyűzet alatt? Csak érdeklődök...
[Szerkesztve] -
ataman
aktív tag
-
ataman
aktív tag
Csak egy ötlet:
- Bios frissítés esetleg nem segít?
- Egy másik asztali gépben felmásolod rá a WinXP rendszerfájlokat (format x: /s), visszarakod a notiba, és CD-ről feltelepíted az XP-t. Mivel ekkor már a boot-szektort észre kell, hogy vegye rajta a bios (vagy nem) talán az XP-s telepítő is felismeri a merevlemezt. (sosem próbáltam, csak elméleti ötlet) -
ataman
aktív tag
Sziasztok! Sikerült felraknom a gépre a Windows Vistát. Az un. Windows Teljesítmény Index alapján 3,0-ás osztályzatot kapott a gép az integrált grafikus kártya miatt (Intel GMA950 128 MByte), a többi összetevő jobb osztályzatot kapott.
Kép itt: [link]
Intel Core Duo T2300 1,6 GHz CPU, 1024 MB RAM, iGMA 950 128 MByte VGA, 60 GB HDD -
ataman
aktív tag
Én is csak véletlenül tudtam meg, hogy rajta van. A hivatalos Toshiba fórumon azt válaszolták, hogy benne kellett volna lenni a visszaállító CD-nek a csomagban, ha hiányzik, akkor forduljak a Toshiba service partner-hez (ez gondolom a Technotrade), ők kell, hogy tudjanak adni ilyen lemezt.
Recovery meghajtó az enyémen sincs, csak úgy gondoltam, hogy az Express Media Player partícióján talán van rajt valami infó (de most jövök rá, hogy az Windows-ból nem is látszik).
PS: Bocs a képlinkelésért...
[Szerkesztve] -
ataman
aktív tag
Az A100-593 vezérlőgombjai:
További képek itt: [link]
Az enyémhez képest a látható különbség csak annyi, hogy az A100-593-on nincs rajt a Harman/Kardon felirat, nincs infra és távirányító, dual mode touchpad valamint ujjlenyomatolvasó... Persze a belbecsben vannak még különbségek. -
ataman
aktív tag
Második partícióra elkezdtem felrakni a Vista RC1-et (PC World), ám fél óra telepítés után a gép sötét képernyővel leállt. Más is járt már így? Vajon mit nem szeret a Toshibán a béta Vista?
-
ataman
aktív tag
Sziasztok! Kellemesen meglepődtem!
Teljesen véletlenül a notebook kikapcsolt állapotában megnyomtam az A100-593-as ''Médiaplayer/Böngésző'' speciális billentyűjét. És látom ám, hogy elindul a noti. Jééé - mondom magamban - csak nem a kezelési útmutató által említett Express Media Playert szeretné elindítani a gép?! Eddig azt hittem, hogy csak a távirányítóval szerelt változatban szerepel ez a plusz szolgáltatás.
Gyorsan kikapcsoltam beraktam egy audio-cd-t. Elindítottam az említett gombbal ismét a notebook-ot és láss csodát tényleg elindul valami ''nem windows-os'' program a boot folyamat után. Első alkallomal még a nyelvet is be lehetett állítani - magyarra!!! Be lehet állítani mindenféle fontos beállításokat cd-hez dvd-hez is... A hangja is mintha erősebb lenne a gépnek, mint Windows alól.
A lényeg tehát: Windows elindítása nélkül is használható Audio CD és DVD-Video lejátszására a készülék!!!! Ha valakit érdekel titeket tudok még majd írni róla...
[Szerkesztve] -
ataman
aktív tag
> Nagyon zavaró a kijelzö hogy fényes?
Attól függ, hogy mire akarod használni. Hobbira, netezésre, zenét hallgatni, film nézésre sötétben nagyon jó. Valószínüleg meg lehet szokni.
De mondjuk egy diplomamunka megírására, grafikus munkákra, videoszerkesztésre nem ajánlanám. Hagyományos CRT vagy matt TFT monitorról áttérve szerintem zavaró a használata.
> A te géped jó VGA vezérlö??
Ezt a kérdést ebben a formában nem értem, de az én gépemen integrált Intel VGA van. -
ataman
aktív tag
Két féle TFT kijelző létezik mostanság.
Az egyik - a hagyományos asztali TFT-knek megfelelően - mattosabb képű (nem tükröződik rajta semmilyen rávetődő fénysugár), kicsit sápadtabb ámde sokkal nyugodtabb képpel.
A másik a fényes, tükröződő felületű kijelző teltebb színekkel. Elsőre nagyon gyönyörűen néz ki, de hosszú távon csak sötét környezetben használható szerintem, mivel minden kis apró csillogás meglátszik rajta. Olyan, mint a tükör, magadat is látod benne.
Nekem is ez utóbbi van a notimban, de mégis az elsőre esküszöm. Hosszabb munka alkalmával a mattos kijelző használhatóbb.
A S.M.A.R.T. egy hibajelző/javító rendszer a merevlemezekhez. A S.M.A.R.T. HDD fel van készítve erre a szolgáltatásra.
[Szerkesztve] -
ataman
aktív tag
Örömmel közlöm a kedves márkatársakkal, hogy a mai nappal egy Toshiba Satellite A100-593 boldog tulajdonosává váltam.
-
ataman
aktív tag
Sziasztok!
Az Electroworld akciójában találtam rá a Toshiba SATA100593HU jelzésű notebook-ra (ez gondolom a Satellite A100-593 akar lenni), ám ilyen típussal sehol nem találkoztam a neten. Valakinek volt már szerencséje hozzá?
Intel T2300 1,6 GHz Dual Core, 1 GB RAM, 60 GB SATA HDD, DVD/RW, 15,4'' Glare LCD
249.990 Ft - Sulinetben is.
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- Hp 15,6",AMD A10(4X2,9Ghz),8 GB RAM, Jó állapot
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- HP EliteBook 840 G5 512gb SSD. I5 Proci 87%akksi
- Dell Latitude 5300 Touch / i7-8665u
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest