Új hozzászólás Aktív témák
-
pet007
aktív tag
válasz Sn4k388 #19445 üzenetére
Mivel azt a procit csak bclk-al lehet huzni, azt se nagyon, szerintem meg alapfeszen is boven jok vagytok. Ha tuning miatt vett ra vizet az eleg overkill volt, de nem baj ha az van. Ha 1.25on stabil akkor en inkabb lefele probalnam vinni, 4ghznel ugy se fogod tovabb huzni a procit (3.7 turboja alapbol, 200mhz-ert tonkrevagni alaplapot nekem nem erne meg, szoval csak ovatosan bclk emelessel!)
-
pet007
aktív tag
válasz Sn4k388 #19650 üzenetére
Roviden: a lap altlal szabalyzott volthoz tudsz hozzaadni vagy elvenni. Tehat ha idle 1.125 ot ad a procinak es beallitod offset -0.125re akkor idle csak 1.0voltot ad, terhelve ugyanez (1.325->1.2). Igy nem fixen pl 1.3 voltot kap a proci (idle is), de lap sem ad tul sokat procinak (mint auto-n altalaban).
-
inf3rno
nagyúr
válasz Sn4k388 #19743 üzenetére
Sokat úgysem veszítesz vele.
Milyen hűtő amúgy? Egyébként én nem innen közelíteném meg a dolgot, szerintem szenzor hiba, vagy rossz BIOS verzió, vagy ilyesmi lehet a háttérben, és a tényleges hőmérséklet nem annyi. De aztán fene tudja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Sn4k388 #19743 üzenetére
Ahogy nézem 65W TDP a CPU, úgyhogy ha nincs húzva szinte bármelyik hűtő el kéne, hogy vigye. Érdemes ránézni a hűtő típusára, meg hogy milyen TDP-re tervezték. A delidelést szerintem hagyd a végére, persze szóba jöhet az is, hogy tényleg az a hiba, de egy fokkal kockázatosabb, mint a BIOS-t frissíteni, esetleg megnézni, hogy amivel nézed a hőmérsékletet az a tényleges Tjmax-ot használja e. Nekem pl 15-20°C-al többet mutatott egy régi CPU-ra a hwinfo, mert 85°C volt a Tjmax, nem 100°C, mint a default.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest