Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz GS9 Miller #25850 üzenetére
pipaval 4 mag 8 szal eseten az abban a mezoben 8 processzornak kellene beallitva lenni...
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Remélem jó helyen vagyok
Nemrég pakoltam össze egy gépet, amiben ryzen 7600 és egy 4070 ti super dolgozik
4k tv-n jàtszok, ahol kell dlss -t használok
Azt vettem észre, hogy pl Bf2042 ben, Horizon Fobidden west ben is az àtlag fps 70-80 körül van, viszont egyáltalán nem smooth az egész, kisebb nagyobb laggok vannak, hiába van G-sync a tv ben
Kb úgy indulok neki, hogy mindent ultrára teszek, ês ha nincs legalább 60 fps, akkor rátolok egy dlss t
Bf ben úgy jàrtam ma ,hogy véletlen kikapcsoltam az rtx-et, és olyan gyönyörűen futott hogy csak na
Amit nem értek, rtx off esetben 100 körüli fps t produkált, nvidia overlay ír ki ilyet, hogy 99% fps, gondolom ez ilyen min fps lehet, lényeg, hogy 15-20 fps el is kevesebbet mutatott mint az átlag, mégse éreztem szaggatást, viszont ha bekapcsoltam az rtx et és a dlss-t talán középre, akkor talán fentebb is ment az fps, ugyan így 20-30 körüli 99% fps t mutatott de nagyon darabosnak éreztem az egészet
Vga mindkét esetben 98 % körüli terheltségen volt
Kérdés az, hogy ez lehet cpu limit? Ha jól emlékszek talán az rtx is terheli a procit és a dlss is, csak nem szeretnék potyára venni egy 2.5 ször dragább cpu t ha az is hasonlóan viselkedne
Vagy hogy tudnám 100% ban ezt megmondani?
Xbox One: bandymnc
-
core i7
addikt
sziasztok skaacok i7 990x gyári hütővel nyugodt szívvel bekapcsolhatom a qpi-t 6,4 GT re? vagy maradjon 4,8gt n? MSI x58pro-e alaplap
-
Werkly
őstag
14600K procit érdemes lecserélni 7800X3D procira? 1440p gaming a cél. Kösz!
-
pandras83
senior tag
válasz bandi0000 #25852 üzenetére
A BF2042 hírhedten akadós rtx-el, az egyetlen jó tanács az off, de ugyanezt mondják majd a saját topicjában is szerintem. Itt egyébként sem full ray tracing van implementálva, inkább néz ki túltolt ambient acclusion-nek. Az fps ugyanugy megvan vele dlss on-off, de a frametime-ot kinyírja, ennél fogva szerintem egy felesleges hülyeség.
Cyberfuck Patchrunner
-
bandi0000
nagyúr
válasz pandras83 #25862 üzenetére
Köszi ezt jó tudni, amúgy én is néztem, hogy nem sokat ér...
De így is néha néha meg meg akad, persze viszonylag ritkán, de pl Forza 8 al is ez van, igaz ott az rtx maxra van húzva... Ezt kellene kideríteni, hogy a proci miatt lehet ez, de amúgy kétlem
Xbox One: bandymnc
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik prociban van a legerősebb IGP játékra és mi a hozzá ajánlott alaplap?
A napokban kaptap egy ilyen kérdést, de magam is gondolkoztam már ilyenen. Én időközönként játszok egy 3. gen i5-tel (Intel® HD Graphics 4000, laptop) és én jól meg vagyok vele. Kérdéses számomra, hogy mennyiből lehetne összerakni egy PSU, MBR, CPU ami a legolcsóbb és amibe esetleg RTX 4060 / RX 7600 szintű fejlesztés a későbbiekben belerakható. Én az AMD Ryzen 7 8700G-t találtam mint legcombosabb.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz wrongduke #25864 üzenetére
#25865 hokuszpk
Köszönöm a megerősítést! Ha itt nem jöt/jön rá ajánlás akkor nem is viszem tovább, mindössze eszemefuttatás az egész. Gép ajánlást kértek tőlem, 500 FPS és fusson rajta ultra 4K-ban VR-ral 3024-ig minden is, csak újonan, boltból, max 150K-ért. Itt gondolkoztam el mit tudnak és mennyiért az integrált VGA-k.#25866 solfilo
Köszönöm! Hasonló meglátásom volt nekem is, de egyben megerősített, hogy hiába egész válalható a teljesítménye, sem árban sem tudásban nem ugorja meg a belépő szintű dedikált konfigot. Számomra viszont ad okot gondolkodni."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
core i7
addikt
válasz brabbitz #25856 üzenetére
Igen a tower
De Most az a jelenség áll fent ez már régebb óta is fenn állt ,hogy :
max Terhelésnél például Defender lefuttatás újraindul a gép és csak 1 magot lát windows és 1 mag müködik majd átálítom megint autora. Újra helyreáll?Ez túl melegedés vagy valami haldoklik?
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Most cseréltem (először) processzort a régi gépembe. A procit letesztelte az eladó és véleménye szerint és a küldött képek alapján jó. Beszereltem kipróbálnám, de bekapcsoláskor a ventilátorok felpörgése után nem jön be még a BIOS sem.
Valamit kihagytam a beüzemelésnél?
Köszi előre is a segítséget! -
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Most cseréltem (először) processzort a régi gépembe. A procit letesztelte az eladó és véleménye szerint és a küldött képek alapján jó. Beszereltem kipróbálnám, de bekapcsoláskor a ventilátorok felpörgése után nem jön be még a BIOS sem.
Valamit kihagytam a beüzemelésnél?
Proci: i7-4790K ment be az i5-4690K helyett. (LAG1150 foglalat)
Alaplap: ASRock Z97 Extreme4, a BIOS-t 2.60-ra frissítettem már hamarabb. Ezzel ment már a régi i5-4690K is.
Ettől már csak az utolsó frissítés jött ki később, a 2.60A (béta)Köszi előre is a segítséget!
-
brabbitz
tag
BIOS, pontosabban CMOS elemet kivetted?
-
brabbitz
tag
válasz Sasa 111 #25880 üzenetére
Nem.
Tápból kihuzod a hálozatrol, aztán 10 másodpercig legalább nyomva tartod a bekapcsoló gombot, nem engeded el.
Ha ez megvan, ha szétvan szedve a gép, és megbizonyosodtál hogy semmi "nem maradt" bennt a gépben, kihuzod a biztonság kedvéért a 24pines csatit az alaplapról, majd így is nyomvatartod kb 10 másodpercig.
Kiszeded az elemet, nyomva tartod 10sec, és vársz kb 5-10 percet. Utána mindent vissza, és bekapcsolod. -
Sasa 111
tag
válasz brabbitz #25881 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam az általad javasolt módszert.
Sajnos így sem indult be a gép. Ezek után megpróbáltam 1 RAM-mal ugyan úgy, minden slot-ban. Minden alkalommal táp ki, nyomvatarás, elem ki, nyomvatartás, elem be.
Nem jártam sikerrel.
Próbáltam egy másik RAM-mal ugyan úgy, de eközben megadta magát a házam bekapcsoló gombja. Nem tudtam többé bekapcsolni. Ez egy Corsair Carbide 300R típusú jó kis ház.
Van ötleted mi történt? A sok nyomvatartástól tönkre ment, vagy ez csak valami védelem? -
brabbitz
tag
válasz Sasa 111 #25883 üzenetére
Ettől kifejezetten nem szabad tönkremennie a gépházon lévő gombnak. Egyszerűen bírnia kell, nem olyan bonyolult szerkezet.
az i5-öt visszatudod rakni az alaplapba?
Illetve, ha cserélsz, előtte ellenőrizni a pineket az alaplapon, ha ez korrektnek tűnik, akkor az előző procit (i5) belerakni. Ha azzal bootol, én a helyedben visszaküldeném a procit. Vagy mégegyszer reflashelném arra a BIOS-ra amivel az i7 támogatása kezdődik.
(De ettől függetlenül mennie kell az atól újabbal is.)
Ha ez se, max visszarakod a legújabbat, és ha ezzel se bootol az i7, én elgondolkodnék azon hogy valószínűleg az i7 processzor hibás.
BIOS reflashelésekkel kizártad azt hogy az alaplap 'szoftveresen' nem veszi a gyomrába a procit.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Sasa 111 #25887 üzenetére
ha ugyes vagy, a bekapcsolashoz eleg egy csavarhuzo : az alaplapon rovidre kell zarni azt a ket tusket, amire a bekapcsologomb zsinege ra van dugva. ( ha nem vagy ügyes, akkor viszont ne probald, mert egy ovatlan mozdulattal vegleg hazavaghatod a lapot. )
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Adott egy i5 7500as proci és egy gtx 1660 6 gigás. Tudom és lehet nem ide tartozik de proci limitem van de youtubeon megneztem ezzel a procival és kártyával a játékokat fluidan mennek a játékok és nem folyamat 100%-on megy a proci. Nálam meg 100%on. Valaki tud valami tippet?
Csé
-
hobizoli
nagyúr
-
pandras83
senior tag
-
hobizoli
nagyúr
válasz CsabaSteel #25897 üzenetére
a Feladatkezeloben nezd meg nem fut-e vmi sw tul magas %-n a hatterben, ami CPU idot zabal
tovabba:
MSI Afterburner-l nezhetnel terhelest game kozben, pl vmi hofok nem szall-e el, ami miatt leszabalyoz
ez OSD-n tudja mutatni realtime mennyi az annyia HWinfo64-nek szinten van diag resze, ami a hatterben futva tud mukodni, es megjegyzi a min-max ertekeket
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz hobizoli #25899 üzenetére
Megnéztem a feladatkezelőt és az energiafogyasztàs meg a energiafogyasztàsi trend nagyon alacsonyt mutat. Monitorozok játék közbe és pl battlefield 1 és 5nél a proci 100%ba dolgozik a kártya meg ilyen 60-70 %ba megàl majdnem, hogy alig dolgozik. De kaptam egy olyan tippet,hogy egy i7 7700as procival ez orvosolható.
Csé
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs