Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Timer

  addikt

  Mondjuk szerintem így is baromi jó az a gép, bár némi kraft még elférne benne.

  Nézegettem ezt a tabletet, és egy pillanatra elgondolkodtam rajta, nem csesztem-e el tavaly decemberben, hogy vettem egy M5-öt. Hát nem. Ugyanakkor, a támogatásával szerintem ennek sem lesz majd baj, legalábbis a 2 éves T580-am is kapja szépen a frissítéseket, igaz, főverziót csak 1-et kapott, de nem lényeges igazából, a nyolcas droid is bőven elég azon a vason.

  Ha beesik 100k alá, azért nem lesz ez rossz vétel, szerintem legalábbis.

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  Ha egyébként Androidot használsz, egy iPad beszerzése kapcsán érdemes az appok árát is beleadni a beszerzési keretbe, mert nagyon nem két forintos szoftverekről beszélünk. Egy normális levelező kliens, egy RSS reader, valami értelmesebb fájlkezelő, néhány játék. Ez nálam már közel 20k plusz lett volna, ráadásul évek óta iPad-et használó kollégám szerint sok app iPhone és iPad verzióval is rendelkezik, szóval ha iOS-ről jössz, akkor se úszod meg igazából. Ezzel szemben Androidon azt használsz és ott, amit akarsz és ahol akarod, ha egyszer az életben kifizetted.

  @doooo: sebességben nem tudom, hogy viszonyul a kettő egymáshoz, de a Tab S3 kapcsán elég sok negatívumot lehetett olvasni az Oreo érkezése után. Hiába, a Snapdragon 820 már több, mint 3 éves SoC, és a RAM se acélos. Szerintem most már ezt érdemesebb megvenni, persze nem ezen a bevezető áron.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  Leginkább azért ment ki a divatból, mert sok volt az eladott sz*r. Olcsó húsnak híg a leve, kár ragozni. Sok ember megvette az alsópolcos teszkós zsömle mellől az első ócska selejtet, ami szembejött, aztán meg csodálkozott, hogy semmire nem jó, csak hulladéknak, de annak legalább kiváló.

  Én kicsivel fentebb kezdtem, 58 ezres Lenovo-val, de még az is egy ócska f*s volt, ekkor vettem meg a 10-es Samsung T580-at. Ennek már van (vagy volt) annyi teljesítménye, és van olyan kijelzője (mind méretben, mind minőségben), hogy megérje telefon mellett is használni. A másik fontos ok, hogy a telefonok kijelzője nőni kezdett, így szűkült az olló a 7-8 hüvelykes tabletek és az okostelefonok között. Ezért mondtam mindig, hogy 10 hüvelyk alatt nincs értelme szerintem tabot venni, de persze tudom, sokan hordozzák a kisebbeket napi szinten. Én még a 10-re is azt mondom, kevés, 12-13 lenne az igazi, hogy újságolvasásra 100%-ban lehessen használni. Az A4 magazin méret és oldalarány nem véletlenül terjedt el a nyomtatott médiában szinte kizárólagosan, azt a legkényelmesebb használni.

  A magam részéről reménykedem benne, hogy nem halnak ki a tabletek. Nem való mindenkinek, és pláne nem való mindenre. Én RSS olvasásra, emagazin olvasásra, böngészésre használok kettőt is párhuzamosan (plusz a telefon). A szemeim meghálálják, ha nem 6,5 hüvelyken kell olvasgatniuk.

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  Én sem tervezem a cseréjét egy ideig. Egy tablettel szemben jóval toleránsabb vagyok teljesítmény szempontjából, mint egy telefonnal. Más a felhasználási terület, böngészéshez és olvasgatáshoz nem kell csúcshardver. Persze, ha lenne ilyen variáns épeszű áron, átgondolnám. A gyártók se hülyék, ha csúcs SoC kerül egy ilyen vasba, még annyira se cserélik sűrűn az emberek, a magasabb ár pedig szintén csökkentené az amúgy is marginális keresletet.

  Azt kapod, amit adsz.

Hozzászólok Aktív témák