Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pusszycat
nagyúr
Valaminek pedig jönnie kell. Valaminek ami még nem volt. A családban.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Huntszy
tag
Eléggé szét vannak csúszva az updatekkel szóval nem is gond ha kihagynak egy "amúgyisminek" generációt ha ezzel felzárkóznak magukhoz.
-
ghiottone
nagyúr
Pedig egy 9T-nek örültem volna mondjuk SD870-el, + ha a főkamera megkapta volna a 9-es kameráját ois-el, az ultraszéles pedig az imx-766 lenne + egy zoom lencse
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Kawauso
aktív tag
Szerintem falba ütköztek.
A 8T az voltaképpen megnövelt mindent, amit lehetett a 8-hoz képest. Képfrissítés, töltési sebesség, akkumulátor kapacitás. A kijelző sík lett, plusz a nagyon fontos makrókamera 5 Mp-es. Ennyi.
Kijött a Nord2, ami beárazta a sima 9 főkameráját, de szerintem a selfie kameráját is.
Ha a T az átmenet a sima és a Pro modell között, akkor a 9T annyi lenne, hogy megkapná a főkamera az OIS-t, ami már alapból óriási pofátlanság, hogy nem fért bele a sima 9-be, és talán beleerőszakolnak egy minimális telefotó egységet is. Minden máshoz felesleges hozzányúlni. Van 120 Hz-es képfrissítés, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés is. Oké, az IP-tanúsítvány még hivatalosan hozzácsapódhat. De ezekért kiadni egy külön modellt, ami nyitna legalább 250eFt-on, ha nem többön, felesleges. Egy 888+-os Snapi sem kell.[ Szerkesztve ]
-
Huntszy
tag
válasz Linkin1994 #3 üzenetére
Inkább a költségcsökkentés ennek az oka. Érdekes korábban simán bírták a tempót, az utóbbi időben meg nem miközben a bevétel biztos nőtt tehát a csapat létszámát fenn lehetett volna tartani/növelni belőle.
Persze a termékpaletta is nőtt ami nagyobb supportkapacitás igényt von maga után. De ez megint csak egy olyan dolog, hogy távolodik az eredeti filozófiától.
Ezt nem úgy mondom mint baj mert mindenki úgy fogja fel ahogy szeretné. Csak tények.
Én a stockhoz minél közelebbi android élményt keresem gyors frissítésekkel, hosszú supportal, pörgős felhasználói élménnyel mindenféle fölösleges bloatware-től mentesen.
Ezek miatt nagyon is szerettem a 1+6-ot mikor megvettem, szeretem mai napig is egyébként. De a következő telefonom már valszeg nem 1+ lesz mert egyre kevesebb marad meg azokból az értékekből amik miatt korábban őket választottam.Valszeg megpróbálok majd beszerezni emberi áron jövőre egy Pixelt. Kíváncsi leszek idén mit gurítanak a saját SoC-al aztán remélem velem marad még a 1+6-nak az aksija addig míg kijön a 2nd gen, hogy ne én legyen a béta testere a Google féle SoC-nak. Ott az instant patchek, 5 éves support és a stock droid amit a Pixel 6-nál rebesgetnek nekem sokat jelent így remélem jövő évi termékpalettánál is megmaradnak ezek.
[ Szerkesztve ]
-
Linkin1994
senior tag
A nord 2-ben már benne vannak az összeolvadás első eredményei.És nem mondom hogy rossz lett olyan helyeken fejlődött a rendszer ahol kellett.
Az op kis csapattal dolgozott most hogy nőtt a paletta nem bírták.Eddig is sok közös dolog volt az oppoval.
Pixel nem rossz csak itthon nem kapható hivatalosan.
Nem tudom a google-nek miből tartana egy Op féle megoldás hogy lehessen eu raktárról rendelni tőlük.YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
ghiottone
nagyúr
válasz Linkin1994 #7 üzenetére
Nem hiszem, hogy olyan sokból, de mi nem vagyunk piaci tényező a számukra. Egy magyar ügyfélszolgálat kellene és egy szerződés a dhl-el, ami hozza, viszi a készülékeket. Amúgy a Google raktár Dublin, Írországban van és onnan szolgálják ki az EU-s Store-okat.
-
Huntszy
tag
válasz Linkin1994 #7 üzenetére
Eddig is sok közös dolog volt az oppoval.
Így van, de az OS saját volt. Igazából pedig ez a lényeg mert a HW nemhogy istállón belül de a legtöbb gyártónál ugyan az. Egy Asus-ban vagy Lenovoban ugyan az a Soc kegyeg és ha háttértárról, ram-ról vagy kamera szenzorról beszélünk is valójában csak néhány gyártó van és a különböző márkák csak ugyan azokat a lego elemeket variálhatják. A SW az ami különbséget tett egy 1+ meg egy Xiaomi vagy Asus között (meg ugye a hozzá tartozó support. Annak hossza, patchek gyakorisága stb).
Na most ezt dobják el és használják a ColorOS-t helyette.Persze a marketing anyagban összeolvadásról beszélnek nem cseréről de látni már képeket a 12-es droid béta verziójáról a 1+9-en amit ha recoveryben bootols simán kitolja neked a ColorOS logót. Szóval persze Kínán belül cserélik csak a HydrogenOS-t ColorOS-re, nemzetközi modelleken marad az OxygenOS ami viszont egyszerűen egy ColorOS lesz másik logóval sztem.
Ami persze nem feltétlen jelenti azt, hogy rossz lesz, csak más. Aztán valahogy mindenhol eddig az OxygenOS-t dícsérték mint az egyik legjobb Android verziót ha fluid élményről, letisztultságról stb. volt szó nem az Oppo ColorOS-ét.
[ Szerkesztve ]
-
Linkin1994
senior tag
Teljes Color Os nem lesz azt ők is tudják hogy akkor nem lesz hosszú pályafutásuk.A nord 2-be is a color os hasznos dolgai kerültek be.Ugyanúgy letisztultult mint eddig.Ahogy írták is a color os is vesz át dolgokat az oos-ből és ez fordítva is igaz.
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
törölt tag
válasz Linkin1994 #3 üzenetére
Na de pont az Oppo-tól várják, hogy gyorsabb legyen? [link] [link]
Persze, azt ígérték, hogy változtatnak ezen, de hát ez a cégcsoport már ígért sok mindent, de annyira nem sokat váltott be. Mondjuk éles váltás ez az ígéret ahhoz képest, hogy évekkel ezelőtt volt egy olyan nyilatkozatuk, hogy nem adnak ki frissítéseket, mert a célközönségüket úgyse érdekli az ilyesmi. -
K82
őstag
Félig teljesült a kívánságod a 9R személyében.
Nem is baj h nem lesz 9T egyébként, az eddigiek alapján nagyjából a T modellek mindig a simában lévő aktuális csúcs SoC-ot vagy annak picit erősebb variánsát kapták (SD845 -> SD845, SD855 -> 855+), de az idei SD888 nem lett telitalálat sajnos. Tény h a Zenfone8-ban nem kérdezett a SD888, sebességben világbajnok a SoC. Cserébe az SD865-höz képest minimum 10-15%-kal kevesebb üzemidő (és még finoman fogalmaztam, a ZF8-at volt h munkaidő végén már töltőre kellett raknom úgy h volt benne kicsivel több mint 2 óra SOT), nagyságrendekkel nagyobb hőtermelés és gyártótól függően gyengébb vagy agresszívabb throttling...
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
ghiottone
nagyúr
Az a baj, hogy az ali spanyol raktáras op store-t is sújtó áfázása miatt azt max. csak a tradingshenzenről merném bevállalni. Kár, hogy itt nem adták ki. Ha a 7T még felidegesít 1-2xer akkor hirtelen felindulásból lehet megrendelem onnan vagy újra egy megbízható 8T és nem várom meg a 6-os Pixelt, mert nem hiszem, hogy azt majd 699 euró alatt fogják kiadni.
-
juuzer
addikt
Végre. Sok értelmét eddig se láttam a Sony-féle ámokfutásnak.
Vamos a la playa.
-
törölt tag
A T-szériát mindig az aktuális sima és pro modell közé lőtték be. Pl a 8t jobb a sima 8-nál de nincs a 8pro szintjén. Szóval azzal a gondolkodással amit írtál bőven belefért volna egy 9t. Mindenesetre én ennek a hírnek örülök mert talán jobban tudnak majd foglalkozni a régebbi telefonok frissítésével.
[ Szerkesztve ]
-
Kawauso
aktív tag
válasz #32839680 #16 üzenetére
A kevésbé jó anyaghasználat a Nord esetében érthető, még ha nem is örömteli dolog. Ezzel van jelezve, hogy ez még mindig az ár-érték arány széria akar lenni, és lesznek indokolt és indokolatlan kompromisszumok.
A 2-3 éve elindult kamerabutítás engem jobban felidegesít...
Ránéztem az Oppo Reno szériára. El tudnám sírni magam, hogy a sima Reno2 után a Reno3-tól kezdve a Reno6-ig mi folyik ott...
A OnePlus-nál a 7T/7T Pro szintén veri a 8-at, 8T-t, vagy akár a sima 9-et is, ízlés kérdése. Az árak persze növekednek mellette... -
pusszycat
nagyúr
válasz #40047616 #17 üzenetére
Én másra gondoltam aminek már jönnie kéne. Valami hajlítható, esetleg kijelző alatti kamerás, vagy legalább valami prototípus.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
joey04
titán
Végre egy jó döntés tőlük.
-
Busterftw
veterán
A 7Pro-nak még mindig nem jött utódja, amióta visszamentek a lyukas kijelzőre.
Tőlem lehet T vagy Pro, de frissíthetnék ezt a modellt. -
ghiottone
nagyúr
Tudja, de azért vannak eltérések a frekvenciáknál: [link]. Gari is van náluk, de csak 1 év. A techtablets yt csatornán hallottam róluk meg egy korábbi, német youtuber tesztjeiben. Nem rendeltem még innen sose.
[ Szerkesztve ]
-
*Mukeey*
addikt
Nagyon szerettem a OP-t. Évekig csak tőlük voltak készülékeim (5, 6t, 7pro). Az a gondom jelenleg velük, hogy a 9pro árában van több jobb készülék is a piacon. Pedig nekem eddig egyértelmű volt, hogy OP új telóját vettem meg. Leginkább azért, hogy elsők között kapjam meg a legfrissebb androidot. Viszont már egy régebbi generáciòs Samsung is elöbb megkapja, lásd S10 vs 7/t pro.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Shyciii
veterán
válasz ghiottone #14 üzenetére
Én is hasonlóval küzdök. Nekem 7T Pro-van, és bár ezzel nincsen bajom - leszámítva, hogy szrok az OP a supportra, ügyfelek kívánságaira, lsd AoD hiánya, meg most jött ki az új frissítés július végén júniusi security patch-el... -, de a hírek szerint nem fogja megkapni az Android 12-őt, úgyhogy majd lépek én is, viszont akkor Oneplus-t többet már nem. Pixel 6-al én is szemezgetek, de félek, hogy brutál drága lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz #32839680 #34 üzenetére
Főleg hogy szoftver terén a legdrágább iphone sem alternatíva nekem egy androiddal szemben. Utálom, hogy egy cég mondja meg nekem, hogy mi tetszen, és mit hogy használjak. Elhiszem, hogy x embert nem zavarja az, hogy megmondják neki, hogy mi a jó, és ne ő döntse el, engem viszont mélységesen zavar.
-
Shyciii
veterán
válasz #32839680 #36 üzenetére
A kerekkel egyetértek, már ha valakinek van ipad, és mac-je is. A megbízhatóságot meg inkább hagyjuk. Céges szinten pár éve vettünk 23db iphone-t. Katasztrófa volt a megbízhatóságuk, úgyhogy ment mindegyik a lecsóba. Hálistennek nem volt kötelező használni, úgyhogy én használhattam a saját telómat. Igaz a garis ügyeket nekem (is) kellett kezelni, úgyhogy volt dolgom velük épp elég.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #32839680 #36 üzenetére
Nem csak ez az előnye, hanem az ilyen megmondják miatt jöttek ki sok olyan termékkel, ami utána a fél piacot látszik letarolta. A legtöbben nem tudják mi jó nekik, de azt biztosan nem hogy mi a következő nagy dobás. Ha hallgatna a gyártó rájuk, akkor nem sokat lépne előre.
Erről még persze nem biztos hogy az a nagy dobás neked vagy nekem pont tetszik, de a számok azt igazolják, hogy jól csinálják.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (177)
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Blue Titanium / Gyári kártyafüggetlen (176)
- iPhone 16 / 128GB / Ultramarine / Gyári kártyafüggetlen (175)
- iPhone 13 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 86%/p3716
- iPhone 13 256GB Vodafone Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 91%/p3712
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen