Hirdetés
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Okosóra gyereknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Hirdetés
-
IFA 2024: hordozható Acer gépek alternatív triója
ph A két Copilot+ PC plecsnis notesz egyike ARM architektúrán alapul, míg a másikon tobzódik a szénszál, és egy tablet is tiszteletét tette Berlinben.
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
-
IFA 2024: A Timekettle új fordítógépe már közel van ahhoz, amire várunk
ma Ezek a hordozható fordítógépek évről-évre sokat fejlődnek, most a Timekettle mutatta meg, hogy hol tart az iparág.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a posztot, egyébként mire használod ezt a gépet?
-
Hobbiból építettem. Kevés régi játék aminek elég lenne egy i3-as is, netezés és filmek. Virtuális gépek, szerverszolgáltatások tesztelése de azt ritkán, az miatt kell ennyi ram. De arra mondjuk van másik munkásgép is.
Meg a gyerekek néznek rajta mesét. Bár néha elindítok egy star citizent de az még sok idő mire elkészül.[ Szerkesztve ]
-
strike-force
őstag
Nekem 2011 v1-em van (HP_z620 / E5-2689), gondolkodtam Xeon v3 váltáson csak teljes rendszer szinten, viszont gépcsere (lenovo P500)+procicsere (2678-v3)+ramcsere (32G DDR4) árán már tudnék venni egy 2700X-et is kb ugyanilyen paraméterekkel.
Inkább marad a mostani! Még mindig jól megállja a helyét!
R7-5800X / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
válasz strike-force #3 üzenetére
-
strike-force
őstag
válasz MasterDeeJay #4 üzenetére
Azzal tényleg nagy szerencséd volt. Nekem bővítési opcióként még ott van egy második ugyanilyen CPU rendelése (kb 15-16k) és 8/16-ból 16/32 lesz... De egylőre nincs rá szükségem!
R7-5800X / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
Alpi.
addikt
Nem tartom lehetetlennek, hogy a 2066 is tud ddr3-at.
Ha jól tudom, Broadwell óta nem történt ilyen szintű változtatás az imc-nél, úgyhogy valszeg még mindig ott a ddr3 support Hedt-be is, mint az asztali vonalas cpuknál.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Elvileg igen, asztaliban a 9gen is van rá támogatás de ott elég két csatorna és 4 socket. 2011-nél meg 4 csatorna akár 12-16 slotnyi ram procinként ahol azért számít mennyire terheli a mem vrm részt. Nálam 75w-ot ír a 4db 16gb-os ramra ami nem kevés, pedig proci tudna 12 slottal is menni.
2066-ot nem ismerem, lehet megcsinálják kínaiak. De ebayen már a 3647-es socketben sem olyan drágak a procik.[ Szerkesztve ]
-
lypen99
aktív tag
Fogyasztásban ez hol áll meg?
Ha kiszolgál egy mostani VGA-t is egy combosabb Xeon, akkor ez így elég brutál.
Csak hát, a fogyasztásban megéri e a kérdés.
-
-
lypen99
aktív tag
válasz MasterDeeJay #9 üzenetére
Az egész szett 200-300W, akkor nem is sok, teljes terhelésen.
-
-
lypen99
aktív tag
válasz MasterDeeJay #11 üzenetére
Egész jó, pedig nem mai cfg.
-
-
lypen99
aktív tag
válasz MasterDeeJay #13 üzenetére
Persze-persze.
Csak arany áron mérik azt az i7-t.
De, anno mikor olvastam sokan használták, mert teljesítményben ütős eléggé. -
[link]
Amd fan voltam egészen az fx szeriáig. A zen jól sikerült és tény hogy ár teljesítményben kimondottan jó. De ha tényleg azonos órajelet nézünk akkor haswell szint. De első genről beszélek inkább.
A 4770k reális ára a xeonv3-akat nézzük kb 20eFt
Nemrég jutottam hozzá egy azaz egy ezer ft-ért smd sérült e5-1620-hoz ami egy i7-3820 unlockos és hibátlan. Ez persze csak sandy bridge de nem rossz az sem.
Btw ha lenne ddr3 támogatás ryzen vettem volna. -
lypen99
aktív tag
válasz MasterDeeJay #15 üzenetére
Ofc, megértem.
Nyúzzad még meg nem hal. -
-
DraXoN
addikt
válasz MasterDeeJay #18 üzenetére
úgy tudom a 2678v3 nak is van DDR3 vezérlője.
én legalábbis most rendeltem egyet Huananzi X99-TF alaplappal..szintén az "olcsó" ddr3 ramok miatt gondoltam, hogy futok egy próbát a platformmal, nem nagy összegből tudom a mostanit rácserélni, ha meg nem jön be, lépek tovább (feljebb?) valami ryzenre...
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
-
DraXoN
addikt
válasz MasterDeeJay #20 üzenetére
Huananzhinak "elvileg" van: [X99DUAL-T8D] igaz sehol se láttam, rákeresve semmit se dob ki semmilyen áruház (lehet valami "új" lap lehet, mert a driverek mindenütt az oldalon 2020 05 08 dátummal vannak kint).
Mondjuk az az ASUS lap.. nehéz elképzelni (úgy is, hogy látom), hogy voltak képesek ATX méretbe bepréselni a dolgokat ...
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
Az asus árával nehéz lesz versenyezni. Igaz ez használt.
[link]
Attól tartok hogy a kínai lap csak 4 csatornás és nem 8 ahogy kellene lennie. Asus lap biosa ugyan olyan mint egy átlag kínai bios, moddolni is ugyan úgy kell, és az alaplapi szenzor is ugyan úgy szar rajta.
Előnye még hogy van bmc így elcseszhetem a biost ahányszor csak akarom mert webes felületen vissza tudom rakni a jót egy sima telefonról is akár.
De még megérheti ha 30 körül kijönne.meg ddr3 nál azért jól jönbe még több slot.[ Szerkesztve ]
-
NorbixD
tag
Én egy 2620 v3-an próbáltam ki Gigabyte alaplappal, Cinebench R23-ban 4646 vs 5642 pont.
De szeretném Ubuntuval használni a rendszert, azt esetleg nem tudod, hogy ott kell-e valamit modolni vagy alapból megy?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Gondolkozom egy ilyen beszerzésen, mert bár (papiron) leszállóágban van ez a vonal, de AI-MI-re nekem pont elég lenne, mert itt a CPU (szinte) nem számít, ellenben jól jön a sok PCIe csatorna a multi-GPU-khoz.
Kicsit kiábrándultam a gyári szerverekből az idle alatti 100+Watt-os körüli fogyasztásukkal(kb legkevesebb), az jelenleg fontosabbá vált áramszámla miatt 0-24/365 üzemmód esetén.Valami 2011-3-as kínain gondolkodom, 4(-8 ?) csatornás RAM-móddal, 9 RAM-lehetőséggel, ebből is lehetőleg DDR3-mal(amiből van pár "kiló"), és több VGA lehetőséggel(hasonlóak) és v+ CPU-val(jééé: szintén van(ak) ) .
Van ilyen kínai alaplap megfizethető áron?
Megbízható BIOS-módosítás lehetőségével bónuszként( ) ?
Megbízható eladótól?A viszonylag lassú DDR3-ak, és a v3-ak bőven meglévő húzási tartalékainak lehetőségeivel élnék, amikor szükség van rá.
-
5leteseN
senior tag
Megjött az új "munkatársam" és eddig elégedett vagyok vele.
A négy-csatornás üzemmódban a leggyengébb-leglassúbb PC3-8500(1066MHz-es) RAM-ok lazán megverik a 2400-as kétcsatornás DDR4-jeimet(26.300MBps körüli eredmények a Latitude 3500-as "laposban", a DDR4-2666-ot tudja 2400-esként hajtani, "gyárilag").Az X99-8D3 RAM-tesztek eredményeim alább.
Egy-csatornás üzemmód:Két-csatornás üzemmód:
Három-csatornás üzemmód:
Négy-csatornás üzemmód:
Mint írtam, a Latitude 3500-asban 26.300MBps-ot tudott a kétcsatornás DDR4-2400-asként. A CPU ezt tudja max hajtani.
Nekem is meglepő módon tudja a három-csatornás üzemmódot.
A tápcsatlakozások felőli narancs-sárga RAM-aljzatokat kell feltölteni, először ezeket a színű aljzatokat.
Ha a narancs közötti feketébe kerül a harmadik(-negyedik ?, ezt nem próbáltam, csak hárommal), akkor bár a HWiNFO két csatornásat ír(a CPU-Z pedig hármat), de csak egy-csatornásként megy, azzal a sebességgel 6.500MBps körül, csak!
Elfogadja, látja, de lassú lesz!Egy E5-2670v3-mal megy most a lap. Ez AI-ra nekem lazán elég lesz, a VGA adja a teljesítményt, ezen a területen, a CPU-knál 5-10-15-ször hatékonyabban!
Az "vas" jelenlegi alapjárati fogyasztása 50-60 W körül van a Radeon VEGA 56-os 5-10W-jával együtt. Még nem találom a CPU-mag kikapcsolást ebben a kezdeti ismerkedési fázisban, bár érdekel, hogy mennyit számítana, ha a 12 CPU-mag helyett csak 4 menne. Szerintem elképzelhető, hogy a tervezett AI-s programjaimnál ennyi CPU-mag is elég lenne! Majd...
Még nem cseréltem a legfrissebb 2023. 04. 21-i gyári BIOS-t.
ITT lehet a sok jó infó között keresgélni, találni. Nem kell megijedni az orosz nyelv miatt, én Firefoxban az egész oldalt áttettem angolra, és onnan a Firefox Kiegészítők-ős fordítókkal már lazán és érthetően lehet a magyar "világnyelvre" ferdíteni!Kíváncsi leszek, hogy a folyamatban lévő DDR3csere okán rövidesen érkező 14900-es DDR3L-ek milyen sebességet tudnak majd négy-csatornás üzemmódban!
Ha valakinek van esetleg gyorsabb DDR4, vagy átlagos körüli DDR5 RAM-ja, érdekelne 2-4-
csatornás üzemmódba az eredmény! Terminálban(Rendszergazdaként) a "winsat mem" parancs(idézőjel nélkül )Előre is ...
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
A következő lepésként szeretném levinni az alaplap üresjárati fogyasztását 30-35W alá egy CPU- és RAM-alulfesszel.
Ez a szerver-CPU az asztali CPU-k követelményekhez képest 1000%-os szerver-elvárások miatt durván magas feszültségekkel megy(szerintem, a külföldi oldalakat is nézve), pedig a sok mag szinte a kortárs mobil-CPU-k frekvenciáin megy(csak dupla-tripla számú CPU-maggal). A kortárs 4-magos mobil-CPU-k a turbó miatt ugyan 45W-osak, de Turbo nélkül(és az integrált VGA-juk nélkül) 30 Watt körülire becsülöm az elérhető üresjárati fogyasztást, tehát reálisnak tartom a 35W körülit az L-es (kis fogyasztású) DDR3-akkal és a kikapcsolt(nem szükséges) alaplapi szolgáltatásokkal(esetleg még a kikapcsolt CPU-magokkal is).Az az AI-khoz szükséges szükséges "VGA-tégla" nem akar tudni az 5-10W-nél kevesebbet (üresjárati-)fogyasztani.
Be kell vetnem szerintem majd azt az általam nem túl kedvelt Windows-os hibernálást (vagy altatást) , hogy ne legyen szükség egy laposra is mellette a "szükséges" netezgetés miatt!
-
5leteseN
senior tag
Megjöttek a (valószínűleg korábban CISCO-szerveres) DDR3 PC3-14900L-es RAM-jaim.
A HWiNFO64 szerint "mind megvan" (4x32GB= 128GB), eddig jó!
...majdnem, a várt 51e MBps körüli RAM teljesítmény nincs meg még(csak 35,5 MBps körüli eredmények):
Ránézek a BIOS-ra, ott lehet valami fixre állítva.
A négy RAM-csatorna is megvan.
Az előző (PC3-8500R-es) RAM-okkal gyorsabban indult a vas, valószínűleg a BIOS-ban Automata-n van a RAM valamilyen azonosítása, és ott megy el a dolog.A körmére nézek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpársportok
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- Mini-ITX
- Filmvilág
- Nincs elég CPU-ja a garanciális cserékhez az Intelnek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Warhammer 40,000: Space Marine 2 teszt
- PSti: Gondos óra rövid bemutató
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 6950 XT
- DELL Vostro 5481 Fémházas Ultrabook Laptop 14" -70% i5-8265U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Új HP Pavilion Fémházas Laptop -40% 15,6" AMD Ryzen 5 5500U 6Magos 8/512 FHD AMD Radeon Graphics
- Creality Ender 3 Pro - Erősen moddolt, inkább alkatrésznek vagy kalandvágyók számára
- Samsung Galaxy Tab S9 FE (5G, 10,9")
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen