- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Legyetek szívesek politika- és főleg indulatmentesen megnyilvánulni, köszönjük! (nehéz, de akkor is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
itt a módosító javaslat, ha valakit esetleg érdekel.
-
Kékes525
félisten
Kizárt szerintem hogy az a beszedett 30 milliárdnyi pénzre lenne szüksége az államháztartásnak, mert az a teljes államháztartás mellett, ami több ezer milliárd forint, eltörpül. Egyrészt elterelés a NAV botrányról, másrészt az első lépés az egyetlen szabad média ellenőrzése felé, ahol nagy tömegek kaphatnak megszólalási lehetőséget a kormány politikája ellen.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bambano
titán
válasz Dare2Live #2825 üzenetére
10 ezer ember saját elhatározásából kiment megvédeni az érdekeit.
100 ezer embert kiparancsolnak egy cél nélküli masírozásra.ugye látod a különbséget?
a kormánypárti "tüntetés" egyébként is fogalmilag lehetetlen. Bencsik pánikol, hogy mi lesz most, kell egy békemenet. Csak azt nem tudtuk meg tőle, hogy konkrétan minek?
- demonstrálni kell az egységet? a kormánypárti kommunikáció 6 egymás után megnyert választásról beszél. Ezt már csak a debileknek kell tovább demonstrálni
- meg kell védeni valamit? mit? pláne: kitől? kivisznek 100 ezer embert az utcára, mikor bevittek 2/3-ot a parlamentbe? mi a bánatos francért kell még demonstrálni, amit a parlamenti 2/3-juk nem bír elintézni egy bohémabb éjszakán? a fontosabb hatóságok élén fideszes pártkatonák ülnek. nmhh, mnb, főügyész, nav, pszáf, stb. a parlamentben minősített többség. ebben a helyzetben mire jó a békemenet?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Vladi
nagyúr
-
Kékes525
félisten
Már arról beszélnek, hogy nem lesz. HVG: Nem lesz Békemenet
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Dare2Live
félisten
válasz bambano #2856 üzenetére
korábban mért kellett? bingó. Tény most aztán tényleg vicc, de korábban nem?
azért döntő, hogy ennyien voltak kint vasárnap mert baromira mutatja mennyi is az az elégedetlen aki tényleg kimenne utcára. Ennyi. Mehet tovább az egész.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Chal
addikt
-
Chal
addikt
válasz Dare2Live #2861 üzenetére
azért döntő, hogy ennyien voltak kint vasárnap mert baromira mutatja mennyi is az az elégedetlen aki tényleg kimenne utcára
Ez nem az elégedetlen száma, hanem azoké, akik ottlétükkel is képviselték az elégedetlenségüket, és mindez 4 nap alatt realizálódott. Isten tudja hogy hányan vannak valójában, de elegen ahhoz, hogy egyesek beszarjanak, abban biztos vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Hangm4n
tag
válasz Kékes525 #2860 üzenetére
Na csak visszahívta a pincsijeit Orbitron.
Bencsiknek meg amúgy is zárt osztályon lenne a helye:
"Ami Magyarországot illeti: az Orbán-kormányt a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani." -
batai15
félisten
Na most akkor mi lesz?
-
erdoke
titán
válasz bambano #2812 üzenetére
Nem mondom, hogy teljesen átlátom az egészet, illetve valamilyen rejtélyes okból kifolyólag az utóbbi évek adóváltozásai engem erősen pozitívan érintettek (átlag fölötti fehér jövedelem, 3 kiskorú gyermek, átlagos rezsi), de bizonyos szemszögből jól illeszkedik az eddigi átstrukturáláshoz. Elviekben nem támogatom az Internetre kivetendő, specifikus adót, azonban ismerve a saját adatforgalmunk összetételét, különösebb probléma nélkül tudnám felezni a havi fogyasztást... Igaz, a jelenlegi formában 4,7 GB alá azért nem tudnám vinni, ennyit elvisznek a mobil eszközök frissítését. A mobilnetre pedig ritkán ró komoly terhet az új adó, lévén a többség 200-500 MB körüli csomagokat használ.
Az is gyanús, hogy a tervezet ne került volna szóba, amikor alig néhány hónapja átbeszelték a Telekommal a stratégiai partnerséget. Most szépen eljátssza mindenki a saját szerepét, az egyik keménykedik, a másik tiltakozik, de valahol egyiknek se lesz ez annyira rossz. Szerintem már korábban leosztották a lapokat a témában.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Sdi
addikt
-
törölt tag
November elsején a temetőbe kellene kimenni nem holmi felvonulásra .
-
bambano
titán
válasz Dare2Live #2861 üzenetére
igen, ez azt mutatja meg, mennyi az elégedetlen, aki kimenne az utcára és fizikailag lehetősége volt odamenni. ez egy totál érdektelen kategória. pl. azt is megmutatta, hogy hány elégedetlen van, aki nem dobta ki a régi klaviját. szintén érdektelen kategória. vagy hány elégedetlen van, akinek fel volt töltve a telefonja.
meg azt is mutatja, hogy ma magyarországon legalább 10 ezer elégedetlen ember van, aki nem fél a futballhuligánoktól.
lehet relativizálni a létszámot, de csak félreviszi a dolgokat.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dare2Live
félisten
Én: ""zért döntő, hogy ennyien voltak kint vasárnap mert baromira mutatja mennyi is az az elégedetlen aki tényleg kimenne utcára.""
Te: "Ez nem az elégedetlen száma, hanem azoké, akik ottlétükkel is képviselték az elégedetlenségüket"
gondold át migeccer....
"de elegen ahhoz, hogy egyesek beszarjanak, abban biztos vagyok."
ne vicceljünk már a jelenlegi jogrend és kormánypárti kontroll mellett kb le se szarják. Legalább 10* ennyi ember kellett volna ahoz, hogy átgondolják 10* ennyi.szerk: amúgy lényeges eredmény amikor megszüntették a manyupot még tapsoltak is a nagyja.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bambano
titán
nincs mit átlátni vagy nem átlátni.
az internet adó ténye önmagában nem vérlázító, csak gyászos.
az, hogy ez a gazember kormány olyantól akarja beszedni az internet adót, akinek semmi köze hozzá, az a nagy probléma.ne relativizáljunk, ne kerülgessük a forró kását, mondjuk ki: isp-től /bármilyen piaci cégtől/ fogyasztás alapú adót szedni mocsokság. akkor is az, ha nincs mögötte semmi konteó. pedig van...
mert ha most nagyon kemény legény lennék, befizetnék egy matávos optikai csomagra, mert van optika a házban, meg egy upc-s 500-as csomagra, mert upc is van a házban, rákötnék a két modem végére egy-egy szervert, oszt toljátok keresztbe a torrentet bmeg, hagy menjen csődbe mindkét cég...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dare2Live
félisten
válasz bambano #2878 üzenetére
nem lenne korlát visszajönnének az adatkorlátos csomagok, vagy irtózatos árak lennének... mert különben csődbe menne minden ISP.
De lesz korlát. Ellenben amennyire lehet megpróbálják rátolni az ISPre.
-
-
Chal
addikt
válasz Dare2Live #2877 üzenetére
Ez ilyen megszokott dolog nálad, hogy kiragadsz mondatokat és összerakod őket? Ki beszélt a 10 ezer emberről, meg hogy attól szarnak be? Nem írom hogy olvasd el újra, mert biztos vagyok benne hogy megtetted, csak szépen kiollóztad úgy, hogy a lényeg maradjon ki.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz xxSanchez #2885 üzenetére
Az 1000-1500 Ft-os csomagok ritkán mentesek forgalmi korláttól, és a kolléga által emlegetett optikai és 500-as kábeles megoldások se gyakran esnek ebbe az árkategóriába...
(#2888) Zjunior
Az, hogy miért tartunk itt, elég hosszú történet. Nem bólogattam mindenre az elmúlt 25 év alatt, és legalább eljártam szavazni.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
félisten
Jelenlegi formájában hogyan hat ez az idiótaság a PH lapcsaládra? Valaki nagy elmondhatná, érdekel. Mint minta.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
fordfairlane
veterán
-
tamikomac
senior tag
válasz ubyegon2 #2673 üzenetére
Aki pár éve keresett nettó 80-at az most 70-et visz haza. Ennyi. Nincs bérkompenzáció, semmi nincs. Legalábbis É-Mo-on egy gyárban nem volt.
Lenne mit tanulnia a kormánynak...
4 kulcsos adó.
Máris visszajönne az elveszett több mint 600 milliárd Ft, plusz még újabb 400-500 is bejönne.
De hát a gazdagok és a saját fizetésüket nem fogják csökkenteni, mert úgy gondolják elég ha csak ők vannak az országban. Csak éppen szegény ember nélkül nincsen gazdag, és ha csak gazdagok lennének, akkor ott milyen Darwini kiválasztódás játszana szerepet?
Ez utóbbit nem tőled kérdezem, csak amit írtál az úgy igaz, mint ahogyan most olvasod ezt a szöveget.[ Szerkesztve ]
Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
xxSanchez
őstag
-
fordfairlane
veterán
válasz bambano #2812 üzenetére
ez a jogszabály tervezet elég komplex ahhoz, hogy mindenkinek más fájjon belőle jobban.
na, végre, nagyon jó kezdőszó.
Akkor leírom, nekem, narancsbolsiként mi nem tetszik ebben az egészben:
Az nem tetszik, hogy pont ugyanaz zajlik, mint az összes többi választásosdi esetében. Közelgett a választás, kellett valami gyöngyöt szórni a disznók elé, kitalálták hát a nem is egybites, hanem kábé negyedbites juttatási csomagot: a rezsicsökkentést. Na most mit utáltam eddig is különösképp az ilyenekben? Hogy borítékolható volt az, hogy a választások után visszaszedik az egészet. Mert egye fene, ki bánja, ha kevesebb szerepel a számlán, csak a kisördög mindig ott dolgozik, hogy meglesz ennek még a böjtje.
És most megint pont ez zajlik. Nem csak az internetadó van, ugyanis, nem tudom, ki mennyire figyelte a híreket, de különadó lesz a tisztálkodási szereken, az irodaszereken, a maradék kevés kedvezményt is visszavonják a cafeteriás rendszerben, meg még ki tudja mit mennyire adóztatnak meg, szóval megint ott vagyunk, hogy amit az egyik kézzel adtak, azt a másikkal elvették. (Lassan mindenen különadó van, lehetne csinálni egy külön kulcsot rá, eccerűbb, nem?)
Az internetadó még csak nem is a legjelentősebb tétel, mindenesetre jól szimbolizálja a hatalom arroganciáját. Én nagyon megértő vagyok általában, birkatürelmem van, és nem ma jöttem le a politikai falvédőről, de ez az ügy igenis túlmutat saját magán. Megint ott vagyunk, hogy a hatalomban levők azt csinálnak, amit akarnak, és még csak a fáradságot sem veszik, hogy tisztességesen megindokolják, mit miért tesznek. Persze van indok, csak a "gonoszmultikat" már ellőtték párszor az elmúlt 4,5 évben, már túl sokszor. És egyébként nyilván nem vág a földhöz a 700 Ft, pláne engem nem.
F*szkiv*n!
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
dzsidzsas
aktív tag
Itt már nem csak a net adóról van szó. Egyértelmű, hogy az elv miatt semmit nem szabad engedni, nézitek a többit is? A 2/3 nem hatalmaz fel ezekre. Egy szavam van erre a dologra: Diktatúra.
https://rollerezz.blogspot.com/
-
attiati
veterán
A módosítás után most egységesen 700ft/előfizetés a lakosság számára.
Ezek szerint akkor a legkisebb mobilcsomag után is annyi lesz?? Az simán egy árduplázás.
Vagy kártyás csomagok mellé kért mobilnet nem minősül előfizetésnek?Esetleg a szolgáltatók majd úgy alakítják át a csomagjaikat, hogyha valaki otthoni és mobilnetes szolgáltatást is ugyanattól a szolgáltatótól kéri, akkor csak egy előfizetésnek fog számítani?
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Ráadásul a kormány hajthatatlan.. .. más országba már ennyivel nem usznák meg a politikusok ...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest