Hirdetés
-
A személyre szabott reklám lehet a streaming következő slágere
it A jobb célzott hirdetések érdekében adatplatformot indít a Warner Bros Discovery.
-
Ülésezik a hardveregylet
ph Az irodai készülékek és monitorok társaságát egy ház, egy egér és egy DAC egészíti ki.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Nem romlik meg, ha nem jut oxigén a cefrébe, s ha kotyogóval cefrézel, és óvatosan nyomkodod le főerjedés közben, akkor nem jut oxigén a cefrébe, mert hát CO képződés van és az azt kiszorítja, a kotyogó meg mint egy szelep, úgy működik (mert hogy az), felesleget kiengedi, de be nem enged. Valami egyéb hiba történt, hordó rosszul zárt, (vagy le se zártátok), esetleg "bundát" nem nyomkodtátok le (van ami "nem keveri magát", ez cefre sűrűségétől függ), avagy szabadban cefréztetek, napnak ki volt téve, optimálistól messze volt a hőmérséklet, nagy hőingadozásnak lett kitéve, stb. ezer oka lehet.
A hordóban mindig hagyni kell egy kis helyet, máskülönben képes kifutni, s képes felfeszíteni bármilyen tetőt vagy akár szétfeszíteni hordót. Erősen habzó cefréknél (a birs pont nem ilyen, de ilyen a szilva, cseresznye, meggy, bodza stb.) a többihez képest valamivel több "helyet" kell hagyni.Fred23 a pektinbontónak az a szerepe, hogy a rostokat szétrobbantja (elfolyósít), ezáltal a cukor jobban "feltárul". Az erjedést segíti, a kihozatalon is javíthat. Bármilyen gyümölcsnél alkalmazható, rosszat tenni nem lehet vele, de különösen ajánlott keményebb gyümölcsöknél, alma, körte, birs. Nagyapáink azért nem raktak bele, mert nem volt akkor elterjedt. Hidd el, az öregek amit műveltek pálinka címszó alatt házi körülmények között, az a legkevésbé sem követendő példa az esetek 99%-ban! Nagyon sokaknál a pálinka igazából egyet jelent egy pálinkahibával, csak nem tudnak róla. Nem törvényszerű nyilván, de megfigyelhető az, hogy a fiatalok nyitottabbak, az idősebbek keresik az általuk megszokott hibát a pálinkákban, s ha az nincs meg, akkor "üresnek" érzik. (elég sok pálinkát kell velük meginni, köztük a sajátjukat is, hogy ezt megfigyeld, mi az ízlésük szerint megfelelő, s hogy tudj némileg általánosítani) Ahogy megfigyelhető az is, hogy az idősebb korosztálynak sokkal jobban ízlenek, a kissé utópárlatos, "testesebb" pálinkák, ez utóbbi kicsit ízlés kérdése is, van az a pont, ahol már súlyos hiba, van az a pont, aminél még ízlés kérdése.
A technika fejlődött a borászatban, a cefrekészítés pedig a borászati alapokra épül, nem ördögtől való dolgok ezek! Soha nem gondolnak, gondoltok az orosz befolyásra, hogy azok mekkora kárt tettek nálunk az alkoholos italok terén. Igyekeztünk egy elképesztően nagy piacot kiszolgálni és fura igényeket, így alakult ki a mérhetetlenül erős pálinka, amit agyon toltak az öregek cukorral (8-15%), hogy minél több legyen a kihozatal, s lekaparja a hátad a seggedig, így lettek agyoncukrozva boraink is, hogy minél erősebb és több bor készüljön stb... Némi szőlő, víz, cukor, othello vagy csete, mert mindkettő jól színez, s kész is a "vörösbor" a vörösöknek! Csak mi is ennek fogyasztójává váltunk, ill. én nem, szüleim, nagyszüleim.
Nincs gond egy nagyobb helyiségben a CO képződés miatt, "egy szem" 60L-es hordó nem okozhat problémát. Naponta egyszer kiszellőztetni, azt' annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olympus M.ZUIKO DIGITAL 25mm f/1.8 objektív
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude E7450 Full i7-5600U, 16GB DDR3, 512GB SSD, FHD IPS, Nvidia, HUN Vil.Bill. Új
- Dell Latitude 7310 i7-10610U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD IPS Privacy, HUN Vil.Bill, NBD, Új Állapot
- Dell Latitude 7310 2in1 Alu i7-10810U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD IPS Touch, HUN Vil.Bill.