- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapoati
nagyúr
válasz Crafter32 #52 üzenetére
Én a fizikai billentyűzetre gondoltam most speciel. Pár évvel ezelőtt jó pár droidos qwerty-s telefon is létezett (SonyEricsson Xperia Mini Pro, Motorolák, Samsung Galaxy Chat, HTC is volt ilyen, stb.), aztán valamiért kikoptak ezek. Az üzleti szférában meg gyanítom (mivel nem abban mozgok) fontosabb a biztonság a kétkezes gépelésnél. Nyilván biztonságban marha erős a BB, viszont szerintem a Z10-es vonalon kéne továbbhaladniuk, bár egy-egy billentyűzetes telefon még beleférhet azoknak, akik már nagyon megszokták/nem szeretik a full érintőt.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Csapoati
nagyúr
válasz Crafter32 #54 üzenetére
Na látod a hívásfogadás gombot én is elfogadnám, mert bár csúsztatni egyet jobbra nem nehéz, csak hát télen kesztyűben vagyok, meg ha épp zsíros a kezem, akkor jó a fizikai gomb. Másra nekem nem kéne gomb, de a yes/no-t hiányolom.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Cyberpunk
félisten
válasz pingwin011 #40 üzenetére
Nos akinek az a fontos még mindig tud megfelelő készüléket venni. És ez rendjén van így, nem kell minden készüléknek a saját igényeink szerint kinézni, funkcionálni!
Csapoati: lesz még full érintős is, ahogy most is van, ha a Z10 nem is jó, van Z30 is.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
Ez most egész jól néz ki. Végre bevette a gyógyszerét a dizájner csapat
-
eventus
veterán
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
eventus
veterán
Srácok: ne öljük egymást... Amikor megjelenik, akkor megtudjuk mennyi lesz és hogy fogy.
Upgraded Camera Lense? [link]
[ Szerkesztve ]
-
kekkola
senior tag
-
nagyúr
Frappáns!
Szerintem a többi gyártó nem csak a experiensz miatt hagyott fel a qwerty mobilokkal, hanem egyszerűen nem lehet három hónaponta kiadni őket.
Qwerty tovább tart!
Virtuális felület gyorsabban módosítható!Ezen a klasszikon is mennyit ülnek még.
Biztos, hogy még nincs sorozatban a gyártása, a Passport viszi a prímet.
Nagyon nagyon várjuk már "őt"!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
culas25
tag
Azért én kíváncsi vagyok, hogy mit tud ennyi pénzért? A kijelzője elég kicsi, így nem gondolnám, hogy a 4K megjelenítő és az azt meghajtó hardver kerül ennyibe Lehet lesz benne egy 12 000 mAh akksi, vagy műholdas kommunikációra is képes lesz
[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
válasz Crafter32 #65 üzenetére
Szerintem amiket en is emlitettem.
Hagel: Hat nem tudom, regen a qwertyseket is dobalta kifele szepen a Nokia is. Ez nem lehet indok. A billentyuzeten kivul ezer mas dolog fejlesztheto meg.
[ Szerkesztve ]
-
wortz
tag
"Egy BB10-es telefont használó ember számára teljesen nyilvánvaló, hogy életedben nem használtad még ezt a rendszer". Mit értünk használat alatt. Nem birtokoltam ilyen telefont, ez tény, de haveromét igencsak sokat nyomkodtam (többször több órát), még a Mass Effect Infiltrator-ral is letoltam jópár órát. Jó is volt. Egy ideig gondolkoztam is, hogy veszek Z10-et, 60-at nekem is megért volna, de aztán mégsem.
Térkép: google maps, Ebook reader: droidos stb, stb.
Ami vicces, ott a BBM ami szerintem szuper, ő is alig várta még a Z10-et, hogy végre használhassa, aztán mikor lett, kiderült hogy már egyetlen ismerőse sem használja. Úgyhogy végül neki már nem volt kivel.
Saját appok tekintetében a BB jobban le van maradva, mint a WP (mondjuk az is tény, hogy ami app volt, az meg sokkal-sokkal jobb/igényesebb volt, mint a WP-s vackok). Legalábbis fél éve még ez volt a helyzet, bizton állíthatom, hogy az óta hogy áll a dolog, azt nem tudom, ezt elismerem. Lehet, hogy van akinek elég annyi cucc, amennyi van, de a többségnek nem.[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
-
wortz
tag
Egyébként még egy dolog. Nagyon nem szeretném, ha most az jönne le, hogy én mekkora BB hater vagyok. Egyáltalán nem. Sőt. Ellenkezőleg. Baromira, de baromira nagyon örülnék neki, ha a BB feltámadna, mert nem rajongok a lagdroidért, a WP-t egyenesen minden idők legförmedvényesebb OS-nek tartom, és az IOS-t sem nekem találták ki. Szóval szerintem nagyon ráférne a piacra egy új versenyző, és tapasztalataim szerinte a BB10 egy baromi jó OS lett. Szívesen használnám is, de szerintem... és itt az igazán nagy baj, nos szerintem már halálra van ítélve. Én nem látom azt, hogy a most kijövő készülékek tömegeket tudnának az OS felé tolni, sőt, a mostani telókat látva pont, hogy az a véleményem (lehet hogy nagyot tévedek, ezt majd a jövő eldönti), hogy egyre több és több ember fog elpártolni tőlük. Ez pedig szép lassan (vagy éppen gyorsan) a platform elsorvadásához vezet majd.
Szerintem a BB10 van olyan jó OS, hogy akár a konzummer piacon is messze megállja a helyét, így szerintem nagyon is lenne értelme erre nyitni, de ehelyett azt látom, hogy pont ellenkező irányba haladnak, és próbálják a céges környezetet megcélozni. Csakhogy ez egyre inkább a múlt, főleg a BYOD-nak, és az egyéb trendeknek hála.
Ha nincsenek a tömegek számára is vonzó, és elérhető árú készülékek, akkor nincs piaci részesedés, anélkül pedig - napjainkban - egy ökoszisztéma nem tartható fent gazdaságosan. Ördögi kör. Nincs vevő - nincs fejlesztő - nincs vevő...
A BB pedig önmagában nem tud ez ellen tenni semmit. Elég megnézni a WP-t, hogy az MS hány száz millió dollárt tett már bele a platformba, reklámba, fejlesztésbe, és még a mai napig csak a veszteséget termeli. Kész csőd. Igaz ott más a gond, ott maga az OS egy használhatatlan, nulla vonzerővel bíró katyvasz, de a lényeg ugyan az. Nincs lényegi piacuk, pedig ma már ez mindennek a kulcsa. Régen elmúlta már azok az idők, miben a BB kult tudott lenni. Ma más irány kell, és ezt valahogy vagy nem vették észre, vagy csak reménykednek benne, hogy ha elég alacsonyan tudják tartani a költségeket, akkor relatíve nagyon kicsi részesedéssel is nyereségesek maradhatnak. Csakhogy az ördögi kör nem csak kör, hanem egy örvény, ami egyfelől önfenntartó folyamat, másfelől egyre mélyebbre ránt...
Ebből kéne kiszakadni, és ez az, amit Chen nem vesz észre. Vagy már egész egyszerűen ő maga is lemondott a szegmensről.
Hangsúlyoznám, hogy most szigorúan a készülékgyártásról beszélek. Magával a céges infrastruktúrával jól báni Chen, ügyesen átszervezte és annyira feldarabolta a vállalati struktúrát, hogy fel vannak ők készülve arra az esetre is, ha dobni kell a Device részleget. Pont, mint a Nokiánál.
Közben meg mennek be más/új területekre. Tehát, mint CEO, jól végzi a dolgát, de a készülékbizniszt azt már vagy elföldelte, vagy ehhez a részéhez béna. (Vagy én tévedek, meglátjuk).A lényeg, hogy örülnék egy BB feltámadásnak, de reális esélyét (néhány éven belül) nem látom.
-
eventus
veterán
Húha, több óra játék, micsoda tapasztalat. Szerencsére nekünk üzeti célra kell és abban verhetetlen. Illetve szerencsére drágán kezdett, de sajnos olcsó lett és boldog-boldogtalan vette droidos (élet-halál) igényekkel. Csodaszép okosságokkal véleményekkel illették a rendszert. Nem kell aggódni, a BlackBerry visszatér az üzleti felhasználók felé és nem a kis taknyos kölkök igényeit szolgálja ki. Mellesleg a BB nem csak készülék eladásból él, de biztos tudod.
"A lényeg, hogy örülnék egy BB feltámadásnak, de reális esélyét (néhány éven belül) nem látom." Köszönjük szakértő
Annyi igaz, ha a BB több reklámot csinálna, akkor jobban fogyna. Megmutatná az embereknek mi az a stabil és gyors, okos rendszer valós multitaskinggal.
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Tartom magam ahhoz amit írtam.
Nálam nagyon fontos, hogy min 7-8 hívást a lehető leggyorsabban körbe tudjak telefonálni. Csak érintőkijelzős telefonnal lehetetlen. Biztos vannak olyanok akik a plázában padon ülve az egésznapos nyomkodás után ügyesebbek a csúcs HW tepsivel. Teljesen mások a szempontok.[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Sejtettem.... Sajnálom őket, mert ennél ők ennél sokkal többre hivatottak. Egy elhibázott későn meghozott döntés, illetve a piaci trendek figyelmen kívül hagyása fontos tényező volt ezen az úton amit a BB magának választott.
eventus:Én nem erre gondoltam.... Hozzászólásod populista mivoltára érdemben válaszolni pláne érvelni nem lehet, így inkább kihagyom.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Csapoati
nagyúr
Nem ugy volt, hogy a legegyszerubb rendszer a legjobb? Na most ha nem kell gondolkodni, az az en olvasatomban pozitivum. A lenezo stilust meg nem kommentalom, magadat minosited vele. A "szerencsere dragan kezdett" duma meg a nap kommentje, le a kalappal.
#68: 3,5 evi droidozas (ennyi eleg kiismerni, ugye?) utan azt merem kijelenteni, hogy ez reszben user error.
[ Szerkesztve ]
-
Janez0085
tag
Számomra ez a tökéletes telefon lesz. Gyönyörű. Végre nem olyan kerekded mint a Q10. Személy szerint ėn nem szeretném, hogy olcsó legyen, az iPhone hivatalosan 200.000 felett van, egy Galaxy S5 is, HTC M8, Sony Z2 stb... A nyitó ár meg tök más tészta. Ne is legyen olcsóbb hülyét kapnék ha annyi BlackBerry jönne velem szemben az utcán mint Iphone vagy Samsung. Mellesleg a BlackBerry-t nem a havi 80.000-ből élők vették soha. Bãr rengeteg ennyi pénzből élő ember előbb vesz iPhone-T mint kenyeret, aztán meg töltögeti havi 1500-al a kártyájãt. A BlackBerry sosem volt olcsó mulatság pláne régebben amikor 3000ft volt az alap BIS a Vodánál és 150.000ftba került egy 9780. Vissza kell hódítani az elpártolt üzleti ügyfeleket talán ebben segít az iCloud botrány és az pont elegendő lesz, hogy a BlackBerry sikeres legyen, illetve ilyen szép és exlúzív telefonokat kell gyártani mint a Classic. Hajrá BB !
Eredeti gyártói Samsung, Google Pixel, Realme, Xiaomi,Motorola alkatrésze/szervizelés - Áfás számlával
-
Coq
aktív tag
Nagyon szep ez a telo, remelhetoleg eleg gyorsan lemegy majd az ara, hogy elerheto legyen...
-
halkow
őstag
minden elismerésem hogy még élnek ....
de ennyit azért ne
kérjenek érteAlcatel onetouch idol2s the king
-
-
lacruise
tag
tobb idosebb felhasznlao van korulottem akik nem okos telefonrol nokiara valtottak, es boldogok. ceges telefonkent kaptak (valszthattak andorid vagy nokia) es egytol egyig az mondtak, hogy neki ez jott be jobban.
az a baj, hogy a fiatalabb generacio olyan igenyeket tamaszt egy keszulekkel szemben, amit csak a draga keszulekek tudnak teljesiteni. a kozepkoru felhasznalok meg tok jol elvannak egy "sz@r" Nokiaval. egyszeru atlathato nem kell varazsolni, es stabilan mukodik.
en 2 samsungot kuldtem vissza, mire andtak egy nokia 520-at, ami SOKKAL jobban mukodik ceges kornyezetben mint a Samsung Flame.
LG G5 & BB Z30
-
lacruise
tag
sajnos osztom a velemenyedet.
ahol vettem a telefon leakartak rola beszelni, mondvan hogy a BB-nek honapjai vannak hatra. volt ez tavaly decemberben.
a srac azt mondta, hogy amikor elkezdtek akciozni, vittek mint a cukrot, mert NFC meg 2 GB RAM, kellemes mert, de 1 honap utan elkezdtek visszahordani, hogy nincs rajta viber, meg Clash of Clans ... no komment.
ebbol kiindulva engem is le akart beszelni merthogy masfelszer dragabb android mennyivel jobb, megha 2 evre elofizetek akkormegmegjobb lesz nekem... tol oreg kiralyfi vagyok en mar az ilyen mokakhoz. nem ertette.
a lenyeg, hogy december ota azt mondom, hogy az emberek 80%-nak abszolut eleg lenne egy ilyen telefon, mert mindent tud, amire nap mint nap hasznalja az ember.
nincs rajta google maps? navigalj waze-vel!
LG G5 & BB Z30
-
V B A
aktív tag
"Nem ugy volt, hogy a legegyszerubb rendszer a legjobb?"
Attól függ, hogy kinek. Az iOS pl. úgy van kitalálva, hogy a kezébe adod valakinek, aki használt már bármilyen mobiltelekommunikációs eszközt/szgépet és elkezdi használni. Tök intuitív az egész, nagyon meredek a tanulási görbe, gyorsan kiismered magad rajta. Egy mezei, egyszerű felhasználó kiválóan tud használni egy iPhone-t vagy egy iPad-et. Egy évig használtam iPhone-t és azt vettem észre, hogy mindent baromi lassan tudok rajta megcsinálni (hívásindítás, 2g-3g váltás, bluetooth ki-be kapcsolása /ok ezen már javítottak/, naptárbejegyzés készítése...) a korábbi (régi OS-el szerelt) Blackberrymhez képest.
Egy BB használatába bele kell tanulni. Van egy csomó gyorsparancs, billentyűkombináció és testreszabási lehetőség, amit ki kell tapasztalni, meg kell tanulni be kell állítani, tehát időt kell rá fordítani és utána baromi gyorsan tudsz vele dolgozni (hívást indítani, naptárazni, emailezni). Bonyolultabb a rendszer, mint az iOS, de magasabb szinten, gyorsabban lehet használni. Nekem ez jobban tetszik mint az iOS, de csak olyan embernek ajánlanám egy BB megvásárlását, aki hajlandó időt szakítani rá, hogy megtanulja a rendszert.
Hozzáteszem, már korántsem olyan brutális egy BB-nek a menürendszere mint régen. Amikor Palmról egy 9000-es BB Boldra váltottam (kb. 2008-ban) és beléptem a Settingsbe, azt se tudtam, hová kerültem. Kb. így nézett ki (és ez ment oldalakon keresztül):
Ennél már sokkal jobb a helyzet. :-)
-
Janez0085
tag
válasz Polarstar #34 üzenetére
Én azért ezzel le állnék vitázni... Messze a BlackBerry 10-nek a legjobb a predektív bevitele. 3 hét használat után magától ír, Q10en meg aztán pláne. Amikor Q10-et használtam az ékezettel egyáltalán nem kellett bajlódnom már szinte az első betű lenyomásakor kidobta a tökéletes találatot. Egy 10 soros levelet leírtam 30-40 mp alatt. Ellenben próbálj meg egy iPhone 5-ön predektív bevitellel gépelni...sírni fogsz 10-ből 1 a helyes. Kb az a-t átjavítja b-re...használhatatlan.
Eredeti gyártói Samsung, Google Pixel, Realme, Xiaomi,Motorola alkatrésze/szervizelés - Áfás számlával
-
kekkola
senior tag
Használni azt jelenti hogy használni nem a haverét nyomkodni...Azt írtad közel használhatatlan apk nélkül, ami szerintem nettó baromság. Van egy G2-esem is, Z10esen semmi apk nincs felrakva, mégis szinte mindent tudok használni amit a G2-n. Játszani nem szoktam, ezeket kihagyom. E-mail, social (facebook, fb messenger, viber, gtalk), youtube, böngészés-netezés, utorrent, naptár, számológép, zene-videó, e-book (kindle-amazon, és még egy jópár), box-dropbox, xls-doc-ppt kezelés, pdf kezelés, jelszóörző, időjárás, navigáció (google maps elérhető az app worldben, mireo, waze), money management, szótár (elérhető több féle is), ebay, utazási appok (skyscanner, booking.com, tripadvisor), zseblámpa, vezeték nélküli kapcsolat a lakásban található összes wifi kapcsolatra képes cuccával (tv, laptop, számítógép), LTE képes és van egy egészen tűrhető fényképezője-nem egy G2 de simán jó képeket csinál.
Szted ha ezeket meg tudom csinálni vele, akkor mennyire "közel használhatatlan"? ne viccelj már...
+ kaptam hozzá egy multimédiás dokkolót amiben kultúráltan lehet tartani-tölteni.
Mondj 5 funkciót, amit te szoktál használni androidon (gyári állapotban, root jog nélkül) és nincs ebben a listában!Ami hiányzik nekem: bankos appok, bkv app. (és a G2-es üzemideje, de az nem droid sajátosság)
A BBM-el én is így vagyok, nem is használom, mert senki nem használja az ismerőseim közül.[ Szerkesztve ]
O+8T
-
nagyúr
válasz Janez0085 #95 üzenetére
Hál istennek nem volt szerencsém az ájfonhoz, a droid semmi formában nem jött be.
Z10 bevitel királyság, de sorvége az halál neki...
Szépen átjavítgatja néha a szavakat, ilyenkor szokott leesni az állam...Pöckölős bevitele a világ legjobb bulija.
Ettől függetlenül várom a új billes mobilt. Mellesleg, a Z10 eleve több szót javasol, mert sorok között szépen elfér. Q10 jobban szortírozhat gondolom én, sokat nem volt a kezemben írásra az.
Fele fele arányban írok a 9700 és Z10-en. Nekem a 9700 jobban megy sok esetben.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Bird
addikt
válasz Polarstar #97 üzenetére
Béke poraira?! Nézzed már meg a Lumia eladásokat... Azon belül is az 520-at. Tizenkétmillió felett jár, jól belehúztak. Használható, atomgyors telefonokat gyártanak, csillogó hardver nélkül, minimalista stílusban. Gondold át újra.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt