Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • hmzs

  csendes tag

  válasz fatpingvin #3 üzenetére

  Openwrt-n (és változatain) kívül nem próbáltam még más "spéci" oprendszert.
  Illetve hogy nagyon pontos legyek, opnsense próbálkozásom volt, de fél nap alatt nem tudtam összekattingatni egy kb működő tűzfalat magamnak, így feladtam, elkönyveltem hogy hülye vagyok ezekhez.
  Win10 Pro 21H2 (épp ez volt testeléshez telepítve egy ssd-re, csak bedobtam az s920-ba) 4GB rammal is egész tempósan bootolt, de a böngésző használatánál lehetett érezni, hogy kicsi a vas. 10 évig használtam HP N40l microservert Ubuntu server verziókkal gond nélkül, ha innen közelítek a kérdéshez, az s920 jelentősen erősebb hardver, tehát megkockáztatom, hogy némi kompromisszummal valami komolyabb sas/sata vezérlővel még nasnak is használható. Gondolkozom is ilyesmin, csak az N40l háza igen nehézzé teszi bármi más alaplap beépítését.

  Tehát ha coreboot-ot akarsz, és meg is van a tudásod hozzá, akkor gondolkozz el a portoláson, mert ennél jobb ár/érték arányú gépet ebben a kategóriában nem nagyon találsz.
  Szerintem a következő típus, ami hasonlóan használható, az az N5100 széria, de egyelőre nagyon nem ebben az ársávban játszik.

Új hozzászólás Aktív témák