Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koko52

    veterán

    válasz hcl #94971 üzenetére

    Mint írtam, tisztában vagyok, hogy nem minden e- vel van gond. De azért na:

    "Kenyér- és pékáruk adalékanyagai:
    zsírsavak mono- és digliceridjeinek észterei: emulgeáló szerek, befolyásolják a pórusképződést és a péksütemények térfogatát
    aszkorbinsav(E300): térfogatnövelő szer
    enzimek nátrium sztearoil-2-laktilát (E481): emulgeáló szer, növeli a keményítő vízkötő képességét, így késleltethető vele a tészta öregedése
    kálcium karbonát (E170): csomósodást- és lesülést gátló anyag kálcium-sztearoil-2-laktilát (E482): javítja a lisztek sütőtulajdonságait L-cisztein (E920) sztearil-tartarát (E483): ‘olaj a vízben’ emulzió látrehozására használják guármagliszt (E412): sűrítőanyag lecitin (E322) nátrium-L-aszkorbát (E301): lisztjavításra, színstabilizálásra, vitaminozására használják kálcium-L-aszkorbát (E302): lisztjavításra, színstabilizálásra, vitaminozásra használják hidrogénezett növényi zsírok vaj aroma: diacetil tartalmú vajízű készítmény kristályvanillin: alkoholos kálium-hidroxid oldattal készítik eugenolból nátrium-karbonát (E500): térfogatnövelő-szer színezékek citromsav (E330): savanyúságot szabályozó anyag kálium-szorbát (E202): tartósítószer kálcium-propionát (E282): tartósítószer (tri)nátrium-citrát ( E 331): tartósítószer és ízanyag kálcium-foszfát (E341): csomósodás-gátló"

    [ Szerkesztve ]

    "Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

Új hozzászólás Aktív témák