Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz (ÉN)közPONT #30 üzenetére

persze, elég komoly tempóban megy a fejlesztés. mondjuk a China Mobile az többek közt azért használ saját hálózatot (TD-SCDMA a 3G-hez és TD-LTE a 4G-hez), mert ez saját fejlesztés, és bár jelenleg még szarabb a nyugaton elterjedt megfelelőknél, de nem kell attól tartaniuk, hogy valaki majd kopogtat, hogy ilyen meg olyan ipari szabadalom, meg technológia miatt most fizessenek, illetve nem függnek külföldi technológiától. kíváncsi vagyok mit fog tudni gyakorlatban a TD-LTE, mert a 3G-s hálózatuk vacak, de bődületes a fejlesztés üteme, 2-3 éve még alig lehetett hallani a Huawei-ről például, az MWC óta meg akit kicsit is érdekel a téma, az nagyon felkapta a fejét.
    egyébként pont fordítva, a China Mobile-nál nem szifon kompatibilis hálózat lesz, hanem a szifont fogják szépen megcsinálni CM kompatibilisre, ha szeretnék, hogy ők is árulják. van WCDMA hálózat Kínában is, a China Unicom pélldául azon szolgáltat 3G-t, de nekik jóval kevesebb előfizetőjük van. illetve van CDMA2000(?) is, amit a China Telecom tol, ez ugye a nem GSM alapokból kinőtt 3G.

Avicularia: a Saab is lehetett volna, ha engedik. szerintem jobban jártak volna vele, mint a csőddel meg a GM-mel... :(

Új hozzászólás Aktív témák