Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • frescho

  addikt

  Magyarországon évszázadokig 50% alatt volt a magyar anyanyelvű lakosság. Kultúrálisan is eltérő népeket fogadtunk be. Mondjuk a kunokat, akik a századokkal korábbi magyarokhoz hasonlítottak. Akkor mi már a korábban a német lovagok és hittérítők által behozott kereszténységet és annak értékrendjét vallottuk.

  Nem maga a bevándorlás a probléma, fölösleges démonizálni. A gond az, ha olyan mennyiségű és minőségű emberanyag érkezik akit nem tud értékrendi szinten befogadni az ország. A befogadás kétoldalú, mert egyrész asszimiláció, ami az alap értékrendet jelenti. Másrészt át is vesz a kultúrából, legyen az pl. kulináris, nyitottabb gondolkozást jelent vagy bármi mást ami pozitívan viszi előre az országot. A gond az, hogy még szavak szintjén sem akarjuk ezt megtenni a saját állampolgárainkkal sem. Emellé pár száz vagy ezer bevándorló nem oszt, nem szoroz. A többi meg nem maradna magától úgysem itt, hanem a gazdagabb nyugati országokat célozná meg.

  A birodalom bukása sok hullámban történt és hosszú emberöltőkig tartott. Évszázadokkal később pedig a kultúrális örökségén emelkedtek fel ismét az új európai birodalmak.

  https://frescho.hu

Hozzászólok Aktív témák