- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Az Apple külön történet.
Egyébként meg simán viszi cpu-ból az AV1-et is a Renoir úgyhogy akkora dráma nincs szerintem. Meg alig lehet találkozni is vele még. Én csak direkt YT-t átkapcsolva tudtam még kipróbálni is.Lassan itt van (OEM-eknek) az új APU széria is. Meglátjuk bekerül-e.
-
sb
veterán
Amit írsz még azt jelenti, hogy hw támogatás kell hozzá. Szóval adott a kétség, hogy meglesz-e.
De valóban én meg a másik irányba értelmeztem a valósnál negatívabban. Azt hittem, hogy hw specifikus kiegészítések lesznek és még ennél is jobban szét lesz szegmentálva a dolog. Ránézve viszont a kiterjesztésekre ez tényleg nincs így. Csak egy egységes extra. Így valóban sokkal jobbak az esélyek.@awexco
Rosszul írtam. AV1-et nem támogat. (De attól még tud hw gyorsítást... egy rakás másik formátumra.) A VP9-el kevertem. Azt se sok minden támogatja, pl. a többi Vega gpu sem, kivéve a Renoirt.Így korrigálva akkor:
- A Renoirban lévő Vega többet tud így is mint sok másik gpu, a korábbi Vegákat is beleértve.
- AV1-et nem tud csak... de azt egyedül az RDNA2 és a 3000-es NV sorozat kezeli jelenleg. -
sb
veterán
Tudom miről szól és örvendetes az API szintű támogatás.
Arra értettem amit a cikk is megfogalmaz: nem elég az egységes API kialakítása, azt is támogatni kell és a múlt alapján ez nem annyira egyértelmű. Főleg ha nem is konkrétan egy API-ról van szó, hanem annak egy kiterjesztéséről. Ezek többnyire hiába léteznek, elég mostoha sorsuk szokott lenni.
Jó lenne nem ide jutni mert amúgy tényleg szükség lenne egy ilyen platformfüggetlen és egységes megoldásra.A Renoirt jól írod.
Azon kívül AV1-et csak a legújabbak, RDNA2 és NV 3xxx támogat... jelenleg és még jó ideig nem mellékesen a 300-1.300k ársávban.
Ilyen szempontból, hogy az ősrégi és olcsó Vega mellé berakták gyakorlatilag egy csoda. -
sb
veterán
Ez tök jól hangzik, platformfüggetlen, létező támogatás... lehet. De mint kiegészítés felmerül a kérdés ahogy a cikk is megfogalmazza: ki és mikor fogja támogatni hw oldalról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest