- Magisk
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Folyamatosan ismételgetem, csak nem nagyon tudsz/akarsz olvasni:
Ezt te írtad még mindig:
"Viszont ha csak húst eszel akkor életben maradsz, és megszűnik minden civilizációs nyavajád."A tesco-s csirkemell és a "kizárólag esőverte füvet legelő vagy szálas takarmánnyal etetett marhák alacsony deutériumtartalmú alkatrészei" is húsoknak számítanak, nem mindegyiket eszed. Meg hát a "csak húst eszel" részt is megtárgyaltuk.
Mindenesetre tudod mit, nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
pusszycat
nagyúr
Tudjátok mit, én megeszem a szalonnát is csak fejezzétek már be.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
Kovbob
senior tag
Te meg amellett mész el, hogy nyilván egy faj úgy tud hosszú időn fennmaradni, ha a szélsőséges körülményekhez is tud alkalmazkodni és élni, ez nem azt jelenti, hogy feltétlen az lesz az optimális, persze lehet nem is rosszabb semmivel. Egyébként nem tudom mióta tart ott a tudomány, hogy az ember ragadozó lenne. Se a fogazatunk nem egyezik meg a ragadozókéval, de szemben a ragadozókkal, mi nem vagyunk képesek például c-vitamint szintetizálni se (mondjuk lehet a ragadozók közül se mind képes, ezt nem tudom), meg azért szerintem akadnak még különbségek.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Nem ragadozó, de amúgy józan paraszti ész. Ha megnézed őseinket, gyakorlatilag vadásztak, meg magokat, gyökérzöldséget tudtak enni. Télen szerszám nélkül ásni nem tudsz semmit, ergo akkor csak vadászhatott. Földet nem művelt. Kb gyümölcs akkor volt, mikor érett, de eleve zöldségekben több a vitamin, mint a gyümölcsben.
Ha ehhez hozzáadod azt, h kb 250e év kell ahhoz, h a bélműködés átalakuljon, akkor rájöhetsz, h kb 10e éve van földművelés, ergo még kell hozzá idő. Az, h meg tudsz valamit emészteni, nem azt jelenti, h jó az egészségednek.
Tudom, ezeket nehéz megemészteni, mert nem erre tart ez a woke világ, legyél vegán, pfúj állati kaja, stb.
Van egy rakat zöldség, amit húsokon, zsírokon kívül lehet, és érdemes enni, plusz bogyós gyümölcsök, de kb ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Kovbob
senior tag
De ezt megintcsak nem vitattam. A zöldségek, magvak és húsok nekem nem jelenti azt, hogy kizárólag hús.
Én arra reagáltam, hogy az ember táplálkozása nem egyezett meg egy tigrisével például. Legalábbis szerintem, mert akkor nem tudom mi miért vagyunk mindenevők, a tigris meg ragadozó.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Az ember hús evő.
Lóf@szt.
Az állatok többsége pár speciális ételt fogyaszt. Arra lett természetesen kiszelektálva.
Az emberi emésztőrendszer (és tartozékok) egyik legnagyobb specialitása, hogy nincs semmi igazi specialitása.
Amit viszont biztosan tudunk - belátható evolúciós időtávban konzisztensen és folyamatosan fogyasztott növényi eredetű táplálékot, nagy mennyiségben.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ramirex
csendes tag
-
Rive
veterán
A dolog ott kezdődik, hogy a 'tél' az nem evolúciós időtáv.
És de, így van. Például az, hogy az igazán alapvető c-vitamin vonatkozó genetikai hátterét semmi se tartotta fenn, annyit jelent, hogy minden belátható evolúciós időtávon bőségesen (!) jelen volt a zabában.
Ami azt jelenti, hogy növény.
Ami meg azt jelenti, hogy CH.Az is, hogy az emésztőenzimjeink fel vannak készülve összetett CH lebontására, azt jelenti, hogy CH evolúciós időtávon benne volt a zabában.
Az egész 'carnivore' dolog szimplán egy idióta ideologizmus, a biológia teljes figyelmen kívül hagyásával.
Az emésztőrendszerünk a specialitás hiánya kapcsán lényegében mindenre fel van készülve - kivéve a monodiétákat./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ramirex
csendes tag
"És de, így van." Hiába mondod erőszakosabban attól még nem biztos, hogy igazad van.
C- vitamin kérdésre. Low carb diétán sokkal kevesebb C-Vitaminra van szükséged mint magas szénhidrát diétán
https://karger.com/ajn/article-abstract/25/5/459/25352/Hyperglycemia-Inhibits-the-Uptake-of?redirectedFrom=fulltext
Itt megdől az elméleted!
A vegyes étrend amiről beszélsz, pont úgy néz ki mint ami nagyon bevált. Dagadt a fél bolygó. Gyógyszarok nélkül kicsit hamarabb halnának bele az emberek a cukorbetegségbe.
-
Rive
veterán
Itt megdől az elméleted!
Nem dől meg semmi. Ostobaságokkal hivatkozol. Ostobaságokat védelmezel. Elolvastad te egyáltalán azt a tanulmányt Mire, milyen körülményekre vonatkozik?
Dagadt a fél bolygó.
És a fél bolygóra jellemző CH-monodiétának mégis mi a f@sz köze van a vegyes étrendhez?
Mármint carnivore-monodiétába roggyant elmék képzelgésein túl[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Hát. Nézd meg a gorillát, az is növényt eszik, zabál is egész nap vagy 10 kiló lombot. Figyelmen kívül hagyod ezt az apróságot, h ezt a mi gyomrunk nem bírja. És azt, h télen vajon milyen/mennyi növényt talált magának az ember? Nézz ki olyankor az ablakon, csak a fenyő zöld. Tartósítani nem tudott.
A C vitamin tudtommal ugyanott jut be a sejtbe, mint az inzulin, azaz nyilván ha ch-n élsz, akkor sokkal több c vitamin kell, mert versenyeznek a receptorért.
És mégegyszer, attól, h kis mennyiségű cián nem árt, még nem jelenti azt, h használ is.[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
A vitaminokról jut eszembe, láttam a Rocky filmekben, h edzéskor nyers tojást ivott a sok vitamin miatt, nosza én is vedeltem, mikor meg elmondtam egy doktornőnek valami hasfájás miatt voltam nála, régen volt nem emlékszem, a lényeg majdnem elájult, ott hüledezett, h én mekkora egy barbár bunkó vagyok. Bazz én a filmben láttam, mit nyavalyog ezen.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
pusszycat
nagyúr
Én a covid óta mosom kezeimet. Miután beszedtem minden oltást, akkor jönnek a hirek, h rákkeltő volt meg tudó embólia, meg szív zűr. Ismerek olyat aki nem vette be az oltást és nem volt covidos, meg aki beszedte és covidban ment el. Az a biztos, h semmi sem biztos.
-
Rive
veterán
Nézd meg a gorillát, az is növényt eszik, zabál is egész nap vagy 10 kiló lombot.
Attól, hogy van aki a saját macskájának képzeli magát, mások még nem fognak beállni a dzsungelbe üvöltve mellkast döngetni.
-
pusszycat
nagyúr
válasz Krugszvele #277 üzenetére
Nem igazán vagyok sikeres lottó-ban, már csak azért játszom, h visszanyerjem amit ráköltöttem.
Érdekes mert a betegség az meg mindig rám talál.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
Krugszvele
senior tag
válasz pusszycat #278 üzenetére
Múltkor elkezdtem kenózni, 7-es kenó. Kívnáncsiságból megnéztem, az elmúlt 30 év húzásaid és még egyszer sem lett volna 7-esem. És mennyit fizet, ha bejön? 1.7 millió ft-ot. Ennél nagyobb esélyre szeretek fogadni
Viszont pont ezért adattam be a covid-oltást. A várható kockázat egy a sokmillióhoz, viszont ott meghalsz ugye. A várható nyereség, hogy a nagy eséllyel elkapott covid fertőzést könnyebben legyűrheted, talán. Az EÜ-ben nincsen biztos.
Szerintem ez egy jó fogadás volt. -
Cs1csó
félisten
válasz Krugszvele #279 üzenetére
Sokan akik nem akarták beadatni az oltást mindig csak az EGYIK OLDAL kockázatáról papoltak nekem:
- megöl az oltás
- szívinfarktust okoz
- embóliát okoz stb.Ekkor kérdeztem meg őket: és ha a betegségbe halsz bele?
Na ekkor jön a nagy hallgatás.
Röviden: mindennek van kockázata.
Megjegyzem, ha az ilyenek szafarira mennek afrikába akkor persze zokszó nélkül minden oltást beadatnak.
Idióták.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Nekem szaglásvesztésem volt. Egy közel velem egykorú férfi ismerősöm pedig lélegeztetőgépre került és ketten is meghaltak mellette, végül felépült. Lelkileg biztos hagyott egy ilyen dolog nyomot, és lehet (nem kérdeztem) hogy testileg a tüdejének a kapacitása lehet kicsit csökkent (egy ilyen súlyos állapot nem múlik el nyom nélkül) de ezt csak mint tipp írom.
Annak ellenére, hogy valószínűleg "túlestem" rajta (soha nem volt előtte olyan betegségem, hogy szaglásvesztéssel párosult volna pedig volt már klasszikus influenzás tünetekkel bíró megbetegedésem az életem folyamán, ezért szinte biztos, hogy ez COVID volt) mégis beadattam az oltásokat.
Az érdekesség, hogy kb. 4 hónapig tartott a szaglás (és ízlelés vesztés/tompulás ezek együtt járnak) majd kb. tavaly karácsony körül volt egy hasonló menet: erős orrdugulás (kb. mint nyáron az allergia miatt) pár napig és mikor elmúlt megint elment a szaglás/ízlelés, szerencsére pár hétig tartott csak.Bár úgy érzem, hogy összességében nem múlt el nyomtalanul, tippre (hiszen csak szubjektív viszonyításom van) 5-10% mértékben csökkent a szaglás/ízérzékelésem. Mint ha gyengébb lenne. De ezt nehéz így meghatározni.
Tavasztól őszig amúgy is használok allergia elleni antihisztaminos orrspray-t ami azért odabax a szaglásnak és az ízérzékelésnek is.
Ez van de legalább nem tüsszögök folyamatosan, és nem dugul az orrom.
-
Cs1csó
félisten
Erőnléti változásra nem emlékszem, de (főleg) az ízlelés elvesztése nagyon megviselt lelkileg, első alkalommal mindenképp, hiszen hallottam olyan akinek évek múltán sem jött vissza ami bazira megijesztett.
Az a tudat, hogy akár "örökre" elmehet az ízérzékelés nagyot ütött, olyan jövő várt rám mint ha onnantól reggel-délben-este pl. natúr puffasztott rizs korongon kellene élnem + egy pohár viz.Nekem ez is a bajom ezzel a teljes CH mentes "vallással" hogy biza se a (ritkán) fogyasztott sörről, vagy akár a csokoládéról, sütiről sem szeretnék végleg lemondani. Vagy a pizzáról vagy hasonló ételekről melyek még ha bűnözés is de finomak.
-
Jack72
tag
Én a súlyzós edzés miatt "híztam meg", ami inkább izomtömeg-növekedést jelent. 83-85 voltam hosszú évekig, most meg 88-90 kg között ingadozom 181 cm-es magasságommal. Igazán már nem érdekel az a 2-3 kg zsír a hasamon, mindenről azért nem akarok lemondani még ebben a pár évben, ami hátra lehet.
You're a disease and I'm the cure
-
Jack72
tag
"Ha elhagyjuk a szénhidrátok fogyasztását, akkor lefogyunk, elmúlnak a szervezetünkben a gyulladások, sokkal több energiánk lesz, jobban alszunk, jobb lesz a közérzetünk, és helyreáll a bélrendszerünk.
Az időszakos böjt és a koplalás sokkal közelebb áll, ahhoz az étkezési formához, amire a szervezetünk berendezkedett, a mozgás pedig nem a fogyáshoz szükséges, hanem a bélrendszer és az agyunk frissen és egészségesen tartásához."
Ez valóban így van, de megnézném én, hogy egy 150 km-es MTB túra alatt/után ha elhagyod a szénhidrátot, akkor mi marad belőled.You're a disease and I'm the cure
-
Rive
veterán
..akár a csokoládéról, sütiről sem szeretnék végleg lemondani.
Jellemzően nem az alkalmi süti csinálja az inzulinrezisztenciát (bár azért érdemes nézni, hogy milyen is az a süti - és nem is csak a cukor miatt), hanem a napi több eszelős cukorlöket, hetente hétszer, éveken át.
-
pusszycat
nagyúr
Csokoládé, savanyú cukorka, az ami életben tart. Emlékszem régen mikor ramatyul éreztem magam akkor kóla + mogyorós csoki + banán kombó és helyrejöttem.
-
Krugszvele
senior tag
Érdekes, beszéltem már elég sok MTB túrázóval és egybehangzó a vélemény: egy 150 km-es túra az már sok egy napra (attól, hogy meg lehet csinálni simán a balaton-kört is egy nap alatt!!) Ha nem figyeltek oda, hogy rendesen egyenek-igyanak (cukrosat!!!) akkor bizony jött az eléhezés, szédülés, hányinger.
A nagy szénhidrogénfogyasztók!!
Ha zsírt égetsz, akkor nem lesz ilyen bajod, csak igyál eleget. Vizet. A teljesítményed valamivel gyengébb lesz, viszont egyenletes.
Az ősember is volt, amikor napokig üldözte azt a rohadt jaguárt, meg óriásfogú tigrist és közben bizony nem evett, nemhogy kenyeret, de májat, szívet, zsírt se nagyon...
Tényleg, ezek annyira alapvető összefüggések, mint az 1+1=2. Nem egy kvantumtitkosítás... -
bb0t
senior tag
Mi értelme az extrém példának, egy általános állításhoz viszonyítva?
Semmi problémát nem látok abban, hogy egy 150km-es túra után kihagyod a gabonákat, cukrot. Ehetsz zsírosabb húst, zöldséget, hüvelyeseket, savanyúságot. Hol van az megírva, hogy biciklitúra után cukros Fantát meg kakaóscsigát kell enned, vagy sült krumplit?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
-
A minőségi csokoládé legalább 20% zsírt tartalmaz Lecitint ami az agy egyik üzemanyaga.
A 80% vagy magasabb kakaó tartalmú csokoládé optimális "üzemanyag" a hosszan tartó sporthoz.
A kevés cukor azonnali segítség. A zsírtartalom a tartós energia forrás.De még egyszer. Csokoládé és nem csokoládé jellegű édesipari termékről beszélek. Amiben a kakaó tartalom csak ígéret szintjén létezik.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest