- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz adidas4death #119 üzenetére
"Ezzel szvsz. csak saját magát járatja le az Apple a már eddigi és az esetleges leendő alma tulajok előtt... "
Egy normális vásárlót a termék érdekli és nem az, hogy a termék gyártója kivel pereskedik.
"Ahelyett hogy milliárdokat most csak mondtam valamit nem tudom öl bele a perbe meg a hirverésbe, hogy a HTC mekkora csaló, abból a pénzből inkább fejlesztenének valami jót"
Ehelyett pereli azt aki lop tőle és a befolyt milliárdokból fejleszt olyat, amit a perelt cégek ismét ellophatnak
-
Everman
addikt
"nem azért sikeres az andorid mert google vagy mert ingyenes, khm "ingyenes", hanem mert azt a szabadságot adja amit az ios meg a wp7 a büdös életben nem fog."
Akkor ugye te nem is rootolod a készülékedet, hisz gyárilag teljes szabadságot ad.
A néhány gyártó által használt védett bootloader és egyedi védelmi megoldások is garantálják a szabadság érzését. Ha meg már töröd a droidot, akkor pont ugyanott vagy, mint mikor jailbreakeled az iOS-t, semmivel sincs nagyobb szabadságod (csak mondjuk iOS alatt nem kell odex/deodex megoldásokkal bohóckodni). -
Everman
addikt
válasz Cathulhu #141 üzenetére
"en nem rootoltam, megis van egyedi csengohangom, hatterem, sot, meg launcherem is"
Ok meggyőztél. Akkor csak egy kérésem volna. Csinálj már egy teljes mentést a készülékedről, ezt már egy 15 éves Symbian eszköz is meg tudta oldani törés nélkül. Szerintem ez picit fontosabb funkció, mint a csengőhangok, mégsem képes rá a droid a mai napig sem.
-
Everman
addikt
válasz Cathulhu #154 üzenetére
" Es nem tudom vajon mekkora igeny lehet ra a piacrol nezve"
Hát gondolom senkinek nem fontosak az adatai, az alkalmazásokon belüli beállításai. Mindenki szereti egy új rendszer telepítése után a fél napját azzal tölteni, hogy mindent visszaállítgat.
Maradjunk annyiban, hogy kicsit komolytalannak tartom a válaszodat. -
Everman
addikt
válasz Cathulhu #164 üzenetére
"Ha lenne ra kimutathato piaci igeny, hogy egy ilyen funkcio altalanosan elerheto legyen, mar lett volna gyarto aki beprobalja"
Érdekes, hogy minden más platformon ez alap funkció, csak éppen droidon nem az.
"Az, hogy mindossze olyan dolgokkal tamaszdod ala az ervelesed, hogy "szerintem""
Az adatbiztonság, adatmentés nem "szerintem" elsődleges fontosságú, aki ezt vitatja, az piszokul nincs képben sem az informatika, sem a mobiltechnológia területén.
"szvsz epp ezert nem sikeres a wp7"
A WP7 nem ért el kimagasló sikereket a több éve piacon lévő rendszerekhez képest. DE ha azt vesszük, hogy a WP7 jelenlegi korában milyen szinten állt az Android, vagy iOS és ezek alkalmazás áruházai, akkor már egyáltalán nem mondanám kevésbé sikeresnek a WP7-et. Ezt sokan szeretik figyelmen kívül hagyni.
-
Everman
addikt
"Érdekes, akkor vajon nekem miért ment le mindent?"
Azt te csak hiszed, hogy mindent lement.
Egyrészt sok alkalmazás nem működik visszaállítás után, másrészt az alkalmazások beállításai, adatai sem minden esetben állítódnak vissza (nem véletlen, hogy a legtöbb saját adatbázissal dolgozó alkalmazásban van backup funkció beépítve). De próbáld visszaállítani a címjegyzékedet, amit a Google-val is szinkronizálsz (mivel az okos nem minden mezőt szinkronizál le), az eredmény az lesz, hogy a teljes címjegyzéked törlődik a készülékről és a felhőből is. Egyszerűen ez a terület még szürke folt az Androidnál.
"Akkor ott van a CWM"
Egyrészt elsősorban arról volt szó, hogy gyári állapotában nincs erre megoldás, tehát rootolás és minden hack nélkül, másrészt a CWM-es mentés egész addig használható, míg azonos romra töltöd vissza, rom csere után jó esetben lesz pár rejtélyes fagyásod, rossz esetben meg egy kellemes boot loopod.
iOS alatt egy Restore után minden ott folytatja a működést, ahol és ahogy a mentés pillanatában volt, függetlenül attól, hogy közben a rendszer esetleg verziószámot is ugrott.
(És ez nem olyan nagy ördöngösség, mert még Symbian-en is működik ez a megoldás.)"Lehet, hogy nehéz ezt elhinni, de egy telefon még mindig telefonálásra való. A többi csak extra."
Egy S40-es Nokia esetén ez igaz is, de egy smartphone már rég nem elsősorban a telefonálásról szól, sőt a legtöbb felhasználó éppen ezt a funkciót használja már a legkevésbé (legalábbis GSM rendszeren keresztül).
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz DeltaPower #185 üzenetére
És te mindent el is hiszel
A Samsung kiemelt partnere csak úgy véletlenül felhasználja a Samsung minősítését, kockáztatva ezzel a státuszát. A Samsung saját termékoldalán is azért volt fent rövid ideig, mert Ők nem fogadták el, mint tartozékot.
Aha, a föld meg lapos és elefántok tartják...Az SGS és az egyéb meglepő hasonlóságok után biztos ez is véletlen egybeesés és mások a hibásak...
-
Everman
addikt
válasz Depression #188 üzenetére
" A market tele van app backupokkal"
Mondj egyet, ami működik is és mindent vissza tud állítani rendszerverziótól, külső körülményektől függetlenül. Még azonos rom esetén is csak a CWM-es megoldás képes erre, a különböző backup alkalmazások képtelenek normális mentésre, a visszaállítás után jó pár alkalmazás nem is működik, vagy ha igen, akkor a beállítások, vagy a saját adatbázisába mentett adatok elvesznek (végigteszteltem szinte az összeset, de mind problémás).
Ez főként egy olyan rendszernél gázos, ahol teljesen természetes, hogy az ember cserélgeti a rendszert és főzött romokkal szórakozik. Így aki ezzel foglalkozik az vagy nem használ túl sok alkalmazást, vagy romcsere után fél napja az alkalmazások visszaállítgatásával ("belakással") megy el, holott ez más platformon egy kattintás és 10 perc visszatöltési folyamat kérdése.A Google szinkronizáció meg elég hiányos, még a névjegyek korrekt szinkronizálására sem alkalmas, mert nem ment el a felhőbe minden beállított mezőt (így romfrissítés után kellemes időtöltés pl. a hozzárendelt csengőhangok újraállítgatása).
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"Igen van annyira barom és a nem, ezt valószínű az Anymode baszta el."
Ez egy fricska volt az Apple felé, mégpedig úgy, hogy az ne is tudjon érdemben válaszolni rá, hisz ők mossák kezeik, nem is tudtak róla...
Az oldalukra meg egész biztosan hackerek tették ki, mint ajánlott tartozékot -
Everman
addikt
"A tipikus kütyümániás pont nem szifont, hanem Samsungot, HTC-t fog venni, amit kedvére alakíthat, gányolhat."
Ezt megteheti iPhone-al is, csak alapból, enélkül is egy jól használható eszközt kap.
Lassan 3 hónapja használok Androidot és az a véleményem, hogy hozzáértő kézben az iOS jobban alakítható és moddolható rendszer, jailbreak után kevesebb a kötöttség, mint droidon rootolás után.
(Lásd odex/deodex, checksum védett fájlok stb. a droid oldalán.)[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"csak egy 1G-s iPod Touchom van így nem tudom tesztelni"
Mivel az 1G-s Touch 3.1.3-as rendszerénél megállt a támogatás, így pont, hogy tudod tesztelni. Ugyanis addig a verzióig működik ez a flash portolás, 4.x-en már nem.
A flash videók kivételével majdnem mindennel megbirkózik, így egy teljes flash alapú oldalt is gond nélkül megjelenít (de érdemes rakni hozzá egy SBSettings kapcsolót, amivel ki/be lehet kapcsolni, mert ha aktív, akkor a videókat is ez akarja lejátszani, persze sikertelenül).
Ha jól emlékszem a repo.benm.at repo alatt találod Frash néven.
-
Everman
addikt
"Amúgy biztos hogy 3.1.3 fölötti rendszert támogat, mert most rákerestem és az iPhone 4-en is fut"
Igazad van, én emlékeztem rosszul, valamelyik 4.x-es változat után nem működött tovább, de nem emlékszem, hogy melyik volt az.
"pl. itt nem tudom megnézni a jpg fájlban lévő moziműsort mert egy flash fájl a menü és nem tudok így eljutni a képhez."
Próbáld meg a Puffin böngészővel, elvileg mennie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest