Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Szájber*

    tag

    Egy cimborám szavait tolmácsolom, aki sajnos most nem lehet jelen az oldalon!:)

    ,,Olvasom a hozzászólásokat és egyszerűen szörnyű, ami itt megy!
    Először is, bár IPC-ben valóban szépen javult az AMD, de még mindig le van maradva az Inteltől, emellett órajelben is gyengébb, így kár is azt várni, hogy játékokban remekeljen.
    Akik a játékok motorját és ezzel együtt a nem optimális sokszálas feldolgozást okolják, azok vegyék figyelembe, hogy ez az Intel processzorait ugyanúgy érinti!
    A korábbi infók alapján és logikusan végig gondolva is egyértelmű, hogy a kevesebb magos verziók a részben hibás darabok közül kerülnek ki (letiltott részegységekkel), ezért kár is várni magasabb órajeleket vagy jobb tuningpotenciált, mert nem lesz, legfeljebb a következő generációban (akár a Phenom II-nél)!
    A tuning hatására hírtelen megnőtt fogyasztás egyértelműen mutatja, hogy ennek a design-nak jelen állapotában ennyi a vége. Mindezekkel együtt is jók lettek a processzorok, megvan a helyük a piacon, csak kicsit túltolta az AMD a hype-ot, mert akármilyen erősek is például renderelésben, a potenciális vásárlók nagyon nagy része gémer PC-be fogja venni ezeket és, ha azt látja, hogy játékban 10%-al lassabb, akkor Intelt fog venni.
    A videókártya tesztekkel kapcsolatban annyit fűznék hozzá, hogy lehet mondani, hogy 4K-ra jó, de ez csak a VGA limit miatt van, ha objektíven akarjuk értékelni a teljesítményét, akkor az alacsony felbontású tesztek a leghitelesebbek, persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne elég valamire, de összehasonlítani így lehet (egy suzuki swift is képes 130-ra pályán, de ettől még nem olyan erős, mint egy sportautó ami szintén 130-al megy :) ).
    Amúgy, ha nyolc maggal ennyire képes, akkor kevesebb maggal nyilván gyengülni fog, pláne játékokban. Belegondolt abba bárki is, hogy vajon miért nem lehetett most még a tesztre szánt lapoknál lekapcsolni a magokat? Talán túl hamar kiderült volna, hogy a kevesebb magos példányok már jelentősen lemaradnak…

    A cikkhez csak annyit fűznék hozzá, hogy valóban nem sok idő volt tesztelni a Ryzent, viszont az sehol nem volt előírva, hogy a többi (már rég piacon lévő) processzort is most kellene tesztelni, és nem ártott volna egy korszerűbb videókártyával, mert ez a HD7970 nevetséges, a Windows 8-ról nem is beszélve...
    Szerintem teljesen elfogadhatatlan ez a teszt egy olyan oldaltól, aminek a videója "hitelességgel" indul!"

     *Szajber* felhasználónak 51 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! 

Új hozzászólás Aktív témák