- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
Az a durva, hogy amennyi tesztoldalt olvastam-tesztvideót néztem, mindenhol ajánlották és dicsérik, megemlítik, hogy FHD-ben elmarad az i7-ektől általában, remek teljesítménye van más alkalmazásokban a többi i7-hez képest, erre itt sír és pár ember és próbálja terjeszteni, hogy mekkora szar a 180e Ft-os CPU FHD játékra. Sírok.
[ Szerkesztve ]
-
count_zero
tag
válasz ->Raizen<- #194 üzenetére
Viszont szinte minden másban, még az egyszálú alkalmazásokban is elég jó, játékoknál valami konkrét gubanc lehet, DirectX skálázódási probléma, memóriakezelés, ilyesmi... Ez még javulhat.
There are many secrets in District 9
-
sirdenis
tag
válasz attila9988 #200 üzenetére
Na ja. Ezért pl jó lenne látni , hogy pár mag letiltasaval mit hoznak majd a kicsik.
-
törölt tag
Remek teljesítmény az árát megtekintve pedig elképesztő. Persz FHD-n elvérzik az Intelhez képest, de most komolyan az fps számok bőven 60 felett vannak és a lemaradás is 5%-on belüli, ami minimális ez csak pusztán kekeckedés... A programok terén pedig jelenleg brutálisan erős az architechtúra. Nagyon kellett ez és idővel még a károgók is rájönnek...
-
Vitamincsiga
tag
Megdicsőültem
Amikor kijött Core i7-6950X tisztára az volt az érzésem, hogy az Intel megpróbál előremenekülni az AMD eljövendő pocija elől...
És NEM sikerült neki
Addig reszelték a csúcspocit AMD-ék, míg a több magot és szálat jól kihasználó prg-okban legyűri a legerősebb InteltGyönyörű ez a nap
Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
Milka 78
nagyúr
Őőő...ez mi ez?A 4.1 ghz-s 1800x-et megeszi a 4.5ghz-s 6600k játékok alatt és akkor hol van még a i7 7700k ami vígan megy 4.8-5.0 ghz-t léggel?
Én elhiszem,hogy melóra jó,meg a chain bench alatt lehet vele élvezkedni,de ez marha távol van a gémör procitól,nem ez volt már megint igérve. -
tibaimp
nagyúr
Ne ez egy jó cpu lett, ezt kellett volna már évekkel ezelőtt. remélem a Vega is hasítani fog, mert akkor ismét talpra állhat ez a cég!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
x_o_n
veterán
válasz ->Raizen<- #194 üzenetére
Ezzel még várj egy kicsit..az már a többi tesztnél is látszik hogy bizony ez változni fog szépen felfelé...meg ugye a pc nem csak játékra való,ott meg igencsak elkente a kékeket...mellesleg én is Inteles gépeket használok
-
BReal
addikt
válasz count_zero #186 üzenetére
Az AMD Show-n 2 játékot mutattak 4K-ban, azon kívül pedig a teljesítményét a 6900K-hoz képest.
-
L3zl13
nagyúr
Hát, ez sem döngölte földbe a piacot, de legalább versenyképes.
Remélhetőleg az árak lejjeb szorítására jó hatással lesz.Aki hülye, haljon meg!
-
DNS_65
senior tag
Köszönjük a tesztet. Már csak egy kérdés maradt: a GTX1080-at kihajcsa'-e?
-
pschio
őstag
Végre! Az AMD visszatért!
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
n3m3r3
tag
Hol lehet kapni?
Jó lesz ez, kis finomhangolás szoftver oldalon és remek alternatíva lesz Intel helyett.
Mondom ezt úgy hogy már agyalok a Skylake-X -en.
Ezt vártuk, kis pofon a kékre, csak érezze is mikor beáraz ! -
nagyúr
válasz hackeeeee #191 üzenetére
ja, viszont ezt most még nem lehet megjósolni. potenciál van benne, mert a szinti benchmarkokban jól megy a proci.
ha bejön, akkor jó lehet az intellel szemben, mert a platform (proci+deszka) olcsóbb (bár ez most még erősen kérdőjeles, mert nem tudni, hová állnak be az árak?), a forrasztott kupak és az xfr miatt pedig jobban hűthető. a fogyasztása egyébként meg úgy tűnik, hogy rendben van.az viszont tuti, hogy ezt most ki kellett adni, a hw van olyan szinten, az alaplapgyártók meg a szoftveres srácok meg talán jobban fogják csipkedni így magukat.
a részemről ez egyelőre egy nem, de nagy köszi az amdnek, hogy rávette az intelt egy árcsökkentésre.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Euromail
aktív tag
-
devast
addikt
Köszönjük a tesztet!
Cpu-ról: első dobásnak nem rossz, de sztem a célközönséggel lőttek most mellé -
đe$|re
senior tag
Le a kalappal az AMD előtt. Viszont a tesztekből nekem az jött le, hogy munkára, HEDT platform ellen remek ár/érték aránnyal rendelkezik, játékra viszont Intel a jobb választás. Persze a teljes képhez várjuk meg a többi procit is.
A másik ami érdekes, hogy megy a dobálózás a 3-4 év fejlesztéssel. 3-4 év alatt behozták magteljesítményben a Haswellt, amihez az Intelnek is volt 3 éve.Maximus43: 4770K procid 25000 Ft-ért átveszem.
-
adise
őstag
Mivel nem win 10 alatt készült az egész totál nem releváns az egész teszt. Ugye az támogatott hivatalosan. A játék "teszt" különösen vicces.
-
ceripapa
aktív tag
válasz Milka 78 #208 üzenetére
Mert kb mindennek elég jelenleg a 4 mag / 8 szál :]. Nem bántásból de egy 7350k is ki tudja hajtani a 1060-t ami meg csak egy i3 és van h jobb az fps -e a játékokba mint egy 2-3-4. gen intelnek 4 szál ellen.
Jelenleg nincs olyan motor ahova kéne a sok cpu mag, ennyi, alacsonyabb órajelen van. -
pengwin
addikt
Te vagy a sokadik, aki ugyanezzel a panasszal jön elő: egy új 8/16-os CPU megjelenésétől nem fognak mágikusan több szálat kihasználni ugyanazok a játékok, pont.
Szintetikus tesztek ki tudják használni a Ryzen újításait, a játékok meg még nem, de még így is jól megy játékok alatt is. Egyébként is: a 8 magos Ryzenek a HEDT ellen mennek, azzal tessék őket hasonlítani.
Lehet pl. az Integrált+alaplapi déli híd kavar be a PCIe eszközök kezelésébe, mert ilyen konstrukció talán még nem volt CPU-ban.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Csupingo
veterán
Kicsit felületesen olvastam, valamint még a hozzászólásokkal se végeztem: hőfokokat tud valaki tuning nélküli és tuningolt esetben?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ZuluMASTER
csendes tag
Elmesélné nekem valaki,hogy ki játszik 1024X768-ban,illetve ultra low graph beállítások mellett? xDD Anyu had sírjak be (szánalmas,nemár lassan a föld sem forog?)
http://hothardware.com/reviews/amd-ryzen-7-1800x-1700x-1700-benchmarks-and-review?page=8Minden publicitás jó, kivéve a nekrológot.
-
nonsen5e
addikt
Ahol le van maradva, és nem ~fix értéknél van kiakadva az összes processzor, ott bőven nem 5% a különbség.
GTA V 27,47%
Witcher 13,86%
Ashes 27,34%
Gears 30,07%
RoTR 34,78%
TotalWar 66,66%Mindig a legjobb nem-extreme i7-hez mérve.
4K-n ugyanott van mint a többi, de 1080p-re nem igazán ér fel.D4: hunPH, nonsense#2596
-
-
Varoz
addikt
válasz Csupingo #229 üzenetére
Sajnos nincs a tesztben, én is kérdeztem már, de nem jött még válasz.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz velizare #219 üzenetére
Hát jah. Erő lenne de e így..
Én ezért gyanakszom valami vga kezeléssel kapcsolatos bogárra, ami remélhetőleg javítható, vagy a fene sem tudja.
Korábban volt egy szivárogtatott passmark teszt, már ott is elég karcsú volt a 3D eredmény 1080-nal..
A 3D pontszám ami sokmindent elárul..
Véleményem szubjektív...
-
tha_answer
őstag
LOl mi megy itt.
Emberek itt az a lenyeg hogy eddig egy 2600k-rol nem volt sok ertelme valtani.
Most ez valtozott meg a Ryzennel.egyebkent meg a nyafogok figyelmebe:
"As stated, game performance is not yet where it needs to be in 1080P. This is something that might be fixed with firmware and software updates as the per core performance that Ryzen offers simply can do it. This is the only real nag that we stumbled into, we'll keep you updated once AMD has solved this."http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-7-1800x-processor-review,24.html
illetve hogy a modern jatekok a szalakra mennek:
https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/meg egyebkent hany szaz megahertz kulonbseg van a 7700k javara? bezzeg ha forditva lenne...
meg a HEDT-nel mert is nem huzzatok a szatokat? kettosmerce szar egy dolog ^^[ Szerkesztve ]
-
Riddick77
tag
Jó kis procit csinált az AMD,kicsit csiszolnak még a rendszeren patchokkal és ütős lesz nagyon! Külföldi játék tesztekben új programokkal is szépen teljesít nagyobb felbontásba is ott van az Intelek nyakán.
KL
-
MZperX75
addikt
""Valóban nagyon szomorú, hogy FHD-ben elveri akár egy 3770 is. Pedig pont FHD játékra terveztem venni egy közel 200e Ft-os CPU-t. "
2-4 szálon max dolgozó játékokon,nem csodálkozom.Amúgy min FPS-ek gyönyörűek,1440p-ben I7-es szint.
Nincs ezzel semmi gond,annak kell örülni ,hogy kicsit megcibált 3-4 éves I5-I7-el jól mennek a játékok!
Csak VGA-t kell cserélgetni,és kész.Kíváncsian várom azokat játékteszteket melyeken jól skálázódnak a minél több magos procikon is.
Átlag juzernek nem kötelező vásárlás....Játékot meg hagyjuk 2 éve játszottam utoljára valami 1000-éves gémmel ,talán fél órát bírtam ,és delete.
#239) RI/OS
Látom Intel részvényből bevásároltál,s most savanyú a szőlő,........
[ Szerkesztve ]
-
Vitamincsiga
tag
Játékok!
Skacok!!
Amint lesz ideje a PH! csapatának egy új tesztmetódus felállításához és lefuttatásához, akkor fogunk reális képet kapni a Ryzen valódi erejéről. Most erre volt idő, nem kell őket ezért lekapni a 10 körmükről...Ha a varázsgömböm nem csal, akkor 4k-ban, a sok magra jól optimalizált játékokkal, NEM lesz kivetnivaló a procival
Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel a Ryzen aktuális modelljei forrasztottak, így a hőfokok relatíve alacsonyak. A környezethez képes +15-30°C terheléstől függően nagy átlagban. Komolyabb terhelésnél, amikor nagyon működik mind a nyolc mag, akkor el tud menni 70-80°C közötti szintre, ezt is leginkább azért teszi, hogy nyolc magos terhelés mellett is tudjon turbózni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
válasz tha_answer #237 üzenetére
Most megtanultuk, hogy 600 kilometeres epenis esetén is nagyon számít 1-2 plusz centiméter.
Make Asia Great Again!
-
Raymond
félisten
Nezd, bevallottan hitbol vitazol, leirtad mar parszor, de azert nem kene szanalmasba lemenni.
"1440p-n és 4K-n hozza az összes i7 teljesítményét. Nyilván GPU bottleneck"
Ez olyan mintha azt irnad hogy a buszfelszallasra sorbanallas kozben te, a Juci neni es Usain Bolt is ugyanolyan gyorsak vagytok, ergo mindegy melyikotok megy ki az atletikai versenyekre.
#162: "raktak mellé egy Titan X-et, és gyakorlatilag az i7-ekkel együtt egyenlő fps-eket produkált."
Vagy nem, lasd itt vagy itt peldaul. A GN-nel mondjuk szerintem egy BIOS update az alaplapnak majd nem art.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
meci77
tag
Szuper! Köszi a tesztet!
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz count_zero #203 üzenetére
Nálam azért van intel+nv kombó mert a régebbi játékokban is hasít a rendszer amd-nél a régebbi címekkel mindig probléma volt, bugosak voltak vagy el sem indultak. Munkára erős lett nagyon a 8 mag de a gamereknek nem túl ideális, és akkor is húzni kell 4,1 ghz-re minimum mert az órajel nagyon számít. Guru3d tesztjein sem annyira brillírozik csak oc-val és az újabb játékokkal.
-
Varoz
addikt
Nagyon helyes! Ez is jól hangzik.
Köszönöm.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Dilikutya
félisten
A 6600K valamelyikben még a valamelyik 69xxX CPU-t is megelőzte, szóval az is egy szar. Nem is az 5 éves játék és VGA a gond, meg a friss BIOS és alaplap.
A "gémer" processzor csak a kurvadrága i7X? Vedd észre, hogy árban alatta van az Intel processzoroknak, abban belefér ez. És egyetlen GRID2-ből sok következtetést nem érdemes levonni, a Tomb Raider-ben elég kiegyensúlyozott a mezőny, és ott 1920*1200-ban az élen is végzett. Szóval ez így elég értelmetlen fröcsögés volt. Szerintem.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest