- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
válasz Parallaxis #48 üzenetére
"Nagyjából azonos áron adják már a készülékeket"
emvy az összes Samsung mobil nyereségének az átlagáról beszélt, nem csak S9 - iX kontextusban.
És a Samu több mobilt gyárt, több kategóriában, mint az Apple. -
Parallaxis
addikt
az összes Samsung mobil nyereségének az átlagáról beszélt
Csak ez nem korrekt összehasonlítás, mert az Apple nem gyárt az alsó kategóriákban.
És a Samu több mobilt gyárt, több kategóriában, mint az Apple.
A több készülék az utolsó negyedévben megdőlt. A több kategória igaz.
-
somogyib
őstag
válasz Parallaxis #53 üzenetére
Akkor egyről beszélünk.
"A több készülék az utolsó negyedévben megdőlt."
Itt 74 - 73.1 (Samu-Apple) eladásról van szó '17 Q4-ben. (de ezen nem fogunk összeveszni).
-
őstag
válasz Parallaxis #51 üzenetére
A gyártástechnológiát meg a gépeket is az Apple fejlesztette ki a TSMC-nek?
VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
kenwood
veterán
válasz TheBikerider #35 üzenetére
Szerintem a Ferrari es a Maserati kapzsibb, a Vuittonrol, es Pradarol inkabb ne is beszeljunk.
Sose ertettem, miert gondoljak azt az emberek,hogy nekik egy premium termek gyartasi aron JAR.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Juhaszatti
addikt
válasz Parallaxis #57 üzenetére
-
Parallaxis
addikt
válasz Juhaszatti #61 üzenetére
Bár ez a boltok által eladott készülékeket számolja, a tiéden ez nem egyértelmű, lehet a boltoknak leszállított mennyiség is amiknek egy része még a polcon áll.
Az Apple azon készülékeket számolja csak, amiből már bevétele származott, vagyis az eladott készülékeket és 77,3 millió ez szám szerint (legalábbis a hivatalos jelentésben ez áll, ami szerintem mérvadóbb, mint a Gartner becslése).
-
törölt tag
Jó bornak nem kell cégér:
-
Juhaszatti
addikt
válasz Parallaxis #62 üzenetére
Lehetséges, én a képre reagáltam amit betettél. Ami egy TrendForce felmérés, és 2017 novemberében becsülte meg a Q4-et. A Gartneré 2018 februári adat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Parallaxis #60 üzenetére
Ezt a mérnöki segítséget fejtsd ki kérlek, vagy valami forrást adj.
VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
Ákkk
addikt
válasz Parallaxis #60 üzenetére
Ezt honnan veszed.....
Mert hülyeség....A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
<Lacy85>
addikt
válasz Parallaxis #47 üzenetére
Nem kell tesztet linkelni.
Szerinted komolyan gondoltam, hogy A5 szerű kijelző van benne? -
madgie
titán
válasz Parallaxis #49 üzenetére
Azért kíváncsi vagyok, értelmezni tudod-e ezt a tesztet. A S8-cal szemben az volt az X egyedüli előnye, hogy az Apple kicsit normálisabb hozzáállással nem rendelt be WQHD+ felbontású kijelzőt, így azonos technológiai szintet nézve az X-be kerülő kisebb felbontású AMOLED a nagyobb méretű (sub)pixeleinek hála nagyobb csúcs fényerőt tud kipréselni magából... ami a HDR világában nem hülyeség.
Szóval ennyi nagyjából az X titka, semmi ördöngösség, vagy Apple-mágia. Inkább a Samsung hülyesége, hogy az S8 WQHD+ kijelzője alapból FHD+ felbontáson megy (és az Oreo-ig ott volt csak fluid, natívon nem).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz TheBikerider #26 üzenetére
"Egy iphone-on kb 40% tiszta haszon van"
Erre van valami forrásod? Egyik gyártó sem szokott megadni adatokat arról, hogy készülékenként mekkora profitot generál és ez a mérlegből sem szokott kiderülni, legfeljebb az, hogy egyes divíziókra lebontva mekkora nyereséget realizál (ha egyáltalán nyereséges és néha ez sem jelent sokat a kapcsolt szolgáltatások miatt). Ebből szoktak iparági elemzők valamilyen megközelítő becslést adni.
Soha nem azt nézzük, hogy a gyártási költség és az SRP ár között mekkora a különbség. A gyártó leadja az árukészletet egy disztribútornak (ami gyakran az importőr is egyben), ő is leveszi a maga nyereségét és még a kiskereskedők felé is kell árrést biztosítani.
Lehet te kalkulálsz 40%-ot valamilyen logika szerint, de az a valóságban még a felét sem feltétlenül jelenti.
-
kenwood
veterán
válasz Stauffenberg #69 üzenetére
igy van.
es mondjuk egy vw golf arabol hogyan vonod le a veyronon elszenvedett vesztesseget?
sehogy.
tok ertelmetlen az osszes ilyen tablazat.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
veterán
-
veterán
válasz Stauffenberg #69 üzenetére
Horváth András mondta a Vlogjában. Aztán lehet,hogy hazudik...
HARLEY-DAVIDSON
-
<Lacy85>
addikt
válasz TheBikerider #72 üzenetére
Háááát...
Tőle hallottam már olyat is, hogy az iPhone X kijelzőjét az Apple tervezte, szóval... -
veterán
-
kenwood
veterán
válasz TheBikerider #71 üzenetére
igen.
egy eletkepes cegnek letfontossagu a profit maximalizalasa.
a profit nem a vetelarat jelenti,mert egy ponton tul az ar emelese mar csokkenti az eladasokat,es a profitot is
ennyiert meg sokat eladnak,ezert jol csinaljak..Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
veterán
-
Parallaxis
addikt
Tőle hallottam már olyat is, hogy az iPhone X kijelzőjét az Apple tervezte, szóval...
A kialakítást ők tervezték, a következő generációk kijelzőjénél meg már igaz is lehet a dolog, ahogy a hírek szólnak.
Ha kijelzők terén is gurítanak akkorát, mint a SOC-ok terén, akkor van mitől tartani a konkurenciának.
-
<Lacy85>
addikt
válasz Parallaxis #77 üzenetére
Ha a forma = technológia, akkor igazad van, ők tervezték.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz TheBikerider #72 üzenetére
Nem hazudik, csak vagy nem figyeltél jól vagy nem fogalmazott elég világosan.
Tegyük fel, hogy a 40% rendben van. A 40%-os profit oszlik többfelé: Kap belőle a disztribútor és a kiskereskedő is. A gyártó nem a teljes 40%-ot teszi zsebre, mert nem közvetlenül ő értékesít.
Jól sejtem, hogy sosem dolgoztál még kereskedelemben?
-
vicze
félisten
válasz Parallaxis #43 üzenetére
Ha fogalmad sincs, hogy mihez szólsz hozzá, akkor inkább hanyagold.
A SoC gyártásáról volt szó, nem pedig a tervezéséről. Az Apple-nek az ég világon semmi köze a félvezetőgyártáshoz, ami generációnként igen sok milliárdot(2-3) felemésztő dolog, ehhez képest a SoC tervezése filléres költség, főleg ilyen volumenre nézve, kb. az ARM licence magasabb rajta. (Főleg ha lopod a beszállítódtól a technológiát.)(#65) fricz19: Mivel mint többnyire a levegőbe beszél, így...
[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
válasz Parallaxis #51 üzenetére
TSMC, bocsánat. Viszont ettől a kérdés további része él, és vicze1 le is írta, amire én célozni akartam. Ez nem olyan, mint az autógyártás, ahol a győri Audihoz annyi köze van Magyarországnak, hogy a dolgozók egy része magyar és van pár magyar beszállító, de az egészet a németek húzták fel és pénzelték.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Keem1
veterán
Azért az kemény, hogy a gyártáshoz képest háromszoros áron adják. S9+: 380 dodó vs 1200 dodó.
Oké, értem én hogy haszon, de ennyi? Minden egyes példányon.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
A meglepettségedet alighanem az okozza, hogy nem jól számolsz.
(#88) somogyib: A piac reagál, lassul a high-end telefonok eladása. Lehet itt jönni a kapzsi kapitalista szövegekkel, de sem a Samsung, sem pedig a sokat emlegetett Apple nincs monopol helyzetben. Pont annyiért tudja eladni a portékáját mindkettő, amennyiért meg is veszik, most talán kicsit túl is lett már ez tolva, ezért váltanak ritkábban a vásárlók. Senki nincs átverve vagy rákényszerítve ilyen árú telefont venni. Aki meg az alapján vesz telefont, hogy a gyártó mekkora profit marginnal küldi piacra... hát egészségére.
[ Szerkesztve ]
-
utomi
senior tag
Alacsony az ingerküszöböd de hát nem vagyunk egyformák 😂!
Dehogy egy S9+ gyártási áráról szóló cikk kapcsán megint oda jutunk néhány fix embernek köszönhetően ,hogy az Apple kapzsi és szegény Samsung alig keres ,bezzeg az Apple az azért komoly teljesítmény! Néha úgy érzem bizonyos emberek ezért valamilyen juttatást kapnak! 😆 -
somogyib
őstag
válasz Stauffenberg #89 üzenetére
"Pont annyiért tudja eladni a portékáját mindkettő, amennyiért meg is veszik"
Én is pontosan ezt mondtam. De a "lehet itt jönni a kapzsi kapitalista szövegekkel" mondatodat nem is értem, én nem erről beszéltem.
Lehet rosszul fogalmaztam, de arra gondoltam, hogy a hardveres és szoftveres innovációk a későbbiekben el fognak távolodni az átlag-felhasználói igényektől, ezért az átlag userek nem fognak olyan gyakran telefont váltani, mint manapság.
És még arra akartam utalni, hogy manapság a csúcstelefonok még státuszértékkel bírnak (ilyet sokat látok a környezetemben), és ez a későbbiekben meg fog változni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha visszaolvasol, akkor a fél topik a kapitalizmus ekézéséről szól, amit nagyjából ugyanezzel vezet fel mindenki. Ha nem ez volt a cél, akkor revideálom magam.
BTW az én igényeimtől már rég nagyon messzire eltávolodtak a flagship mobilok, sokkal több kakaó van bennük, mint amire a józan igényeim szerint szükségem van. De mivel a felső-középkategóriából direkt visszatartanak egyes funkciókat, mert azok flagship privilégiumok (pl: kamera optikai képstabilizátor), ezért nem nagyon van más választásom. Pedig egy Snapdragon 6xx is bőséggel elég lenne nekem, legalább kevesebbet fogyasztana és nem melegedne annyira.
-
<Lacy85>
addikt
Eddig azért nagyjából volt értelme 1-2 évente cserélni, mert elég durván fejlődött a piac. Az elmúlt években viszont tényleg nagyon lelassult ez az ágazat is, és az antutu, meg geekbench pöcsméregetésen kívül nem nagyon van olyan dolog, ami miatt cserélni kellene mondjuk egy ~2 éves modellt.
De ez is inkább csak szintetikus tesztekben mutatkozik, mert épp pár napja néztem, hogy rendszersebességben még egy S7-nek sem kell elbújnia az S9 mellett. Sőt.
Kamerák meg már ott tartanak, hogy a fizikai méretek miatt nem tudnak drasztikusan javulni.
Ezért jönnek a parasztvakítások (4 kamera, írisz, arcfelismerő, face id, stb.), ami meg nem biztos, hogy selling point egy telefonnál. -
veterán
válasz Stauffenberg #79 üzenetére
Figyeltem. Csak ennyit mondott....
Nos,értem amiről beszélsz,de Te ne feltételezz rólam semmit. Ha leírod a mondanivalódat,utána már ne tegyél fel lenéző kérdést. Ok? Én sem teszem...
HARLEY-DAVIDSON
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz TheBikerider #96 üzenetére
Semmi lenézés nem volt benne. Pont egy kereskedelemhez teljesen laikus embernek tűnsz. Nem tudom ebben mi a lenéző vagy sértő. Én sem értek mondjuk a gépészmérnökséghez, ha valaki szóvá tenné, azt mondom igaza van.
Ne menjünk át nebáncsvirágba! Te voltál aki állítottál valamit,amit nem tudsz semmivel igazolni, majd továbblőtted a válaszadást Horváth Andrásra, akitől még mindig nem hoztál linket, pedig nem ártana.
-
kenwood
veterán
szerintem meg nem durva. ezek mar nem is telefonok,hanem szamitogepek,abbol is a csucs.
jobb helyeken 1-2 heti fizetes.
vannak joval olcsobb keszulekek is,szinten rengeteg tudassal felertezve, nem kotelezo megvenni a csucsmodellt.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz Stauffenberg #89 üzenetére
nem az aqrak miatt nem valtanak.
a lassulas miatt.nekem s6rol s8-s9re valtani nem lenne ertelme,mert tobbet tud a telom,mint amire szuksegem van
hasznaltam s7 edget,az is csak kulsore volt menobb.
nem jonnek az uj featureok,amik miatt az emberek felallva tapsolnak a keynoteokon.ha lenne asztali win 10/ android dual boot,es dokkoloban majdnem pc lenne ,amin elmegy a league of legends, akkor valtanek
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Stauffenberg
nagyúr
"nem jonnek az uj featureok,amik miatt az emberek felallva tapsolnak a keynoteokon"
Ezt az elvárást mindig baromságnak tartottam. És ha nem jön minden évben egy világot a sarkaiból kiforgató új feature, akkor mi van? A termékbemutató prezentációk átmentek valamilyen showműsorba, csak ezzel a mérnökök nem tudnak mindig lépést tartani és jön a csalódás. Nyilván nem elég villogó fények, füstgép meg extázisban színpadi orgazmust átélő kommentátorok között bemutatni egy dögunalmas folytatást, de ezért nem a készülék a hibás, hanem ez a formátum, ahogy manapság szokás leleplezni egy új csúcsmobilt.
Így nem nehéz csalódni, az emberek nem értik a nagy felhajtást azért, hogy kijött az iSung Galaxy X10 S Pro telefon, amiben van +1 GB RAM meg +400 Mhz CPU teljesítmény az iSung Galaxy X9 S Pro-hoz képest.
Amúgy nekem is egy S6-tal egyidős telefonom van (LG G4), lassan három éve hajtom, a már a maga idejében is meglévő nyűgjeit nem nézve semmi okom a cserére, gyors, pörög, jó a kamerája még most is. Nem nagyon tudom mi legyen az utódja, igazából halálosan untat az egész. Ha lenne benne OIS, akkor elvinnék egy Samsung Galaxy A5-öt és csá (ezt az egyet leszámítva nekem mindenben megfelelne és ma már ott van árban is, ahova való).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs