Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rum.cájsz
tag
válasz Stauffenberg #29 üzenetére
+1
-
flash-
veterán
válasz Stauffenberg #30 üzenetére
nem mindegy mit tud? akik ezeket veszik azoknak úgyis csak az a lényeg hogy nikon gép lógjon a nyakába aztán közbe meg auto móddal fotózgat...
-
Matada2.3
veterán
válasz Stauffenberg #37 üzenetére
Nekem anno volt rossz tapasztalatom a gépvásárlós topikban. Megadtam minden paramétert és használati környezetet pontosan és az igényeket. Írtam is 1 gépet, amit már ajánlottak nekem dslr volt. Mindenki elkezdte szajkózni, hogy Milc-t vegyek inkább, mert újabb, több a kényelmi funkció és nem abban a ligában játszik már a belépőszintű tükörreflex mint a milc. Kb. le akarták nyomi a torkomon, hogy hülye vagyok ha ennyiért nagy gépet veszek. Nem halhattam rájuk, 160 körül vettem d3300-at 18-105-tel, ennyiért nem volt jó milc obival. A Sony A6000-ről hallottam sok jót, de az kombóban bőven 200 felett volt. Az A5000 meg kereső nélkül nekem kuka, mert normálisan akartam elkezdeni megörökíteni a dolgokat.
Kérdem én, akkor én MediaMarkba rohangálós random nikonos vagyok? Mert nem akarok az lenni, de nagyon úgy jön le.
Finn the human
-
vodkaboy22
addikt
válasz Stauffenberg #40 üzenetére
MILC-nek csak annyit, hogy én így kezdtem:
- Kaptam (nem választottam, kaptam) rokontól diplomaosztóra D5100+18-105--öt kit-et (Ő D90 és D800-assal fotozott már akkor). Ennek ára anno 155 körül volt.
- Gyorsan vettem hozzá egy 70-300-as sigma-t.
- Aztán egy fix 35-öt.
Most már babzsákról kábeles kioldóval 500-as és 800-as tükörtelével fotozók és tervben van egy FX váz.Ezt az utat bejárni egy MILC-el nem tudod még mindig. Tehát az átlag egységsugarú felhasználóból nem tudsz kilépni MILC-el (vagy már az elején nagyon drága rendszert veszel de úgy se fogsz profi irányba váltani). Viszont egy D5100-asra is fel tudod rakni ugyanazt az obit mint egy D800-asra és biza én azt mondom a váznál sokkal fontosabb még mindig az OBI. Lehetsz te MILC huszár 24Mp-ellel, de akkor se fogsz 100 méterre lévő alkonyban előkúszó őzikét lekapni... Majd ha olcsón minden milc-re 1990-től gyártott obikat is fel tudsz rakni és olyan jel zaj viszonnyal fogsz iso 3200-an fotozni mint egy FX-el és nem cropos szenzorral akkor majd lehet lesz értelme...
Saját vélemény.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
flash-
veterán
válasz Stauffenberg #37 üzenetére
rád nyomtam a választ(de igazából nem neked írtam hanem úgy általánosságban), de tudom hogy tudod, régi motoros vagy te itt
de igen.. nagy ugrás volt volt a d40x, a d3100, a d5100 és d7000..
és ilyesmi ugrást várnánk minden egyes model megjelenésekor, de lássuk be azért ez nem így működik, és nem lineárisan fejlesztenek, azt is sejtem..
-
ati3x
senior tag
válasz Stauffenberg #55 üzenetére
Nézd.
Amíg a nikon megcsinálhatja ezt, és az átlag júzer bemegy a bótba/online shopba és egymás mellet látja egy ideig a 3300-at és a 3400-as számot, szerinted melyiket fogja választani? Ráadásul vastag bötüvel kiemelve egy hiper magic bluetooth featuret, meg extended battery life-ot. és csak egy 100 dodóval drágább. akkor mint a tyúk a piros kukoricára. Megcsinálhatja? meg. Akkor?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest